Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко проблема?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко проблема?

В петък монтираха 2.5' ОМЕ в Гладиатор в Пловдив. Забелязвам 2 неприятни неща в следствие на това.
    1. Адско греене под жабката на подлакътника. И преди грееше,ама сега е направо страшно,каква може да причината след монтажа на окачването да се случи това и проблем ли е? Значи като бръкнах да си извадя ключовете не можех да ги държа,все едно ги свалям от котлона,а лятото гаранция нещо ще се стопи!?
    2. Много висок шум в купето над 70км/ч. Който идва от същото място под жапката на подлакътника? Има ли какво да са сгафили по монтирането,за да има такива бих ги нарекъл странични ефекти?

От: Няколко проблема?

извиняваи за некомпетентноста ми ама 2.5' ОМЕ кво е аха прочетох убаво
    само бараки

Коментар

Хи, това греене може да е от генерацията сега може да е по близо до купето- жабката.

Коментар

Земи си спри задното парно и ще спре да ти грее
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Земи си спри задното парно и ще спре да ти грее
          Чак такъв идиот не съм Парното не е вкл.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
            Чак такъв идиот не съм Парното не е вкл.
            Тогава му провери кранчето. Или така както е невключено му пусни вентилатора - ако духа топло - те това е.
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

2.5' ОМЕ явно е лифт 2,5 инча на Old Man Emu, ма тва няма нищо общо с греене някъде...
              А и щом е в Гладиатор - ходи да ги питаш - може нещо случайно някъде да са бутнали или ти да си го забелязъл чак сега
              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                2.5' ОМЕ явно е лифт 2,5 инча на Old Man Emu, ма тва няма нищо общо с греене някъде...
                А и щом е в Гладиатор - ходи да ги питаш - може нещо случайно някъде да са бутнали или ти да си го забелязъл чак сега
                Е са ще се върна до Пловдив да ги питам.... Има нещо нередно ама...утре ще снимам това,което ме съмнява!

Коментар

Е са ще се върна до Пловдив да ги питам.... Има нещо нередно ама...утре ще снимам това,което ме съмнява!
                  Е не се зЪби де - стреляме сички в тъмното, щот така предполага въпроса.
                  Мен Търтьо кат ми пипа по жипа и друго се разхлопа - и аз първо него обвинявах, па после нещо травиално се оказва

Айде със здраве!
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Гладиатор, нямат ли и магазин в София ?
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

По точка 2..най-вероятно ще ти вие каре на кардана.Сигурно е било тръгнало и след лифта кардана е застанал под ъгъл и шума/по-скоро трябва да наподобява бучене/ е налице.Принципно под гредата на раздатката се подлагат планки с дебелина поне 10мм.,за да се компенсира донякъде изменения ъгъл на кардана.Предполагам,че колегите в Гладиатор са си свършили работата както трябва и едва ли не сложили въпросните компенсиращи планки,но все пак...надникни и виж отдолу на гредата на раздатката.Захваната е с по 4 болта към рамата.Точно там между нея и рамата трябва да са въпросните планки.Другото което е,проверка за разбито каре на кардана.
                      По точка 1 най-вероятно нещо не е наред с парното.Там няма какво друго да грее.Гряла ми е ск. к-я,но лятно време и то при продължително изкачване с много гас на стръмни и дълги баири.Тогава металната тръба на ск. лост не се пипаше,но по това време на годината и при нормално каране...абсурд!
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Не се зъбя ,просто няма как да се върна до Пловдив,а в София сервиз нямат,каката от магазина няма какво да ми каже
                        Има планки и точно тях мислех да снимам,възможно ли е заради тях да е греенето? Т,е тоя кардан нагрява ли се при работа и ако сега е по-близо до купето от него може ли да грее?

Коментар

Лично аз не мога да се сетя за никаква връзка между греенето и новото ти окачване. При мен вещите в централната жабка също се загряват много, но така си беше и преди лифта - няма промяна. Откъм задните седалки има един плъзгач за регулиране колко да топли парното - ако там е на минимум и е изключен вентилатора, не мисля че може да се направи повече от това за да не грее... Не съм сигурен, но този плъзгач мисля че не спира циркулацията на вода през задното радиаторче (а е клапа за въздуха), така че там просто си грее.

За бученето - ако ти е монтиран лифт 2,5 инча, твърде вероятно е той докато е нов сега реално да е повече, защото скоро след монтажа леко "улягат" пружините. Та според това колко са дебели подложките наистина е възможно повишеният шум да е от различния ъгъл на кардана. Всичко това ако говорим за къса база де, щото не съм наясно какъв е джипа. Не вярвам да има какво да объркат в Гладиатор при монтажа на такъв кит - просто джипът ти никога повече няма да е същият какъвто е бил преди лифта, но няма нищо притеснително в това ...
                          V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Греенето идва най вероятно от това , че клапата на задното радиаторче е останала отворена / Патрола няма кранчета на вътрешните радиаторчета / , но не каза и дали има промяна в температурата на мотора - отворена клапа в комбинация с топлото време и близоста на тръбата на генерацията доста нагрява пластмасите на подлакътника и целия под . Това обаче по никакъв начин не е свързано с новото окачване и лифта . Виж обаче шума си е оттам - промяната във височина влияе на ъгъла на карданите , които издават особен шум приличащ на стържене придружено с лека вибрация . Този шум се лекува с подложките за които ти писаха колегите по горе , но и други начини , шумът може и да идва в следствие на лифта заради въздуха който преминавайки под купето и се завихря край всичките железарии .
                            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Само за информация...при повдигането нищо /нито кардан,нито гърне/ НЕ стои по-близо до купето!!!!
                              При повдигане с окачване,се отдалечава купето с рамата от мостовете,ама това няма връзка с проблема!!!
                              Принципно на бившия ми Патрол слагах навремето 2.5" окачване на Трел-Мастер и само след няколко месеца поради спецификата на купето на Патрола/предната арка е по-високо от задната и джипа изглежда виснал,а това реално не е така/,подложих още около 4см. гумени подложки над лифтовата пружина.Така повдигането отзад стана близо 4"...
                              Подложките под гредата на раздатката си останаха същите с дебелина 11мм...
                              Да ви кажа,че нито нещо ми е греело,нито нещо ви е виело!!!
                              Дори и не съм компенсирал панхарда отзад и най-интересното е че изместването на моста на една страна е почти незабележимо.
                              Та не виждам при изправен джип,какво може да е станало.За виенето е само според мен това което вече писах,а именно вероятно разбито каре на кардана,което след лифта стои малко повече под напрежение от променения ъгъл на кардана и съответно бучи при някаква скорост!
                              За нагряването...виж освен парното дали имаш достатъчно масло в ск. к-я и да не би тя грее...,което искрено се надявам да не е така,че тогава филма става скъпа кинопродукция!

П.П.Ааа...Наистина забравих и това,че след повдигането въздушната струя вие много гадно в зоната на задните подкалници/все едно стържи нещо/...
                              С Бакалов сме писали заедно
                              Последно редактирано от lubashki777; 04-02-13, 11:54.
                              NISSAN FOREVER
                              -----------------------------------------------------------------------------
                              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X