Обява

Свий
Няма добавени обяви.

abs на Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• abs на Терано

Колеги, от какво може да ми светва индикацията на таблото на ABS. Не свети постоянно, а от време на време. Спирачна течност има в казанчето. Джипката е Терано 2002 г. дизел, 2.7 ТДИ, 125 коня.
    Последно редактирано от perchi; 29-01-13, 12:51.

От: abs на Терано

Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнение
    Колеги, от какво може да ми светва индикацията на таблото на ABS. Не свети постоянно, а от време на време. Спирачна течност има в казанчето. Джипката е Терано 2002 г. дизел, 2.7 ТДИ, 125 коня.
    От прекъснат кабел на датчик на някое от колелата, най-често - предните.

Аз реших въпроса с.... вадене на бушона. Сега нито ми свети лампата, нито някой ми казва кога и как да спирам.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Освен това, което Спарки е казал, може да е и повреда в самия датчик - при мен в предно дясно колело датчика е с съпротивление, различно от препоръчаното.
      Най-добре е да направиш диагностика и да ти кажат къде точно е проблема.
      Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
      Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
      Opel Campo 3,1 TD '99
      Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

То с тая кал , как няма да се прекъсне кабела.

Коментар

Първоначално публикуван от perchi Преглед на мнение
          То с тая кал , как няма да се прекъсне кабела.

Не е от калта. От дъртост е, и некачествен кабел, предимно. В общия случай е поправимо, ама не ми се занимава, пък и съвсем не съм сигурен че искам ABS. Веднъж смених датчик, ама като ми извъртя номера пак, директно извадих бушона.

...сега като се замисля, лампата ми свети. Ама свети постоянно, та съм свикнал.
          Последно редактирано от sparkybg; 29-01-13, 15:10.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При мен го прекъснах с ключ и го включвам и изключвам по мое желание.За съжаление на Терано след 2000г. не става да се дръпне просто бушона,защото в таблото започва да вие неистово зумер...За целта се наложи бързо да ми хрумне какво да правя и...реших да прекъсна единия датчик/в моя случай на предно дясно колело/
            Така компа на АВС-а отчита, че единия датчик не работи и изключва системата/съответно лампата на таблото свети постоянно/.След включване на прекъсвача, за да заработи отново трябва рестарт,което дефакто означава да се загаси и стартира след това мотора.След това вече всичко си е наред.
            Определено на офроуд карането с включен АВС е много трудно и рисковано...джипа просто не спира по сипеите ,а само системата ми вибрира на педала,докато не се спра в някое дърво примерно/в моя случай първия път се набих в коловоз над 1м. дълбок/.
            И на мен в началото ми се е случвало да ми присветне лампата при определени ситуации,но го отдавам на някаква влага или нещо подобно/то като купувах джипа и чек контрола ми светеше,но след първата седмица каране се оправи и повече не е светвал,така ,че смятам че и с лампата на АБС -са се е случвало нещо подобно/.
            Проверка на кабелите на датчиците..това е първото ,което трябва да се направи,а след това и замерване на датчиците!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X