Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с блокажа на Нисан Патрол У60

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с блокажа на Нисан Патрол У60

Как мога да разбера дали блокажа ми работи, вчера си опитах да изкача една камара със отъпкан сняг и предните ми колела останаха във въздуха, а задните стъпали едното на асфалт , а другото на сняг. без да съм включил блокажа едното задно колело, което беше на снега овличаше и другото не се въртеше. Включих блокажа , но ефекта беше същия. Според мен при включен блокаж трябва двете гуми да се въртят едновременно и да няма такова овличане. Как мога да проветя дали блокажа ми работи. Благодаря предварително за помоща.

От: Проблем с блокажа на Нисан Патрол У60

Дигаш двете задни на крик, палиш колата, връткаш копчето и като светне ламата проверяваш дали можеш да спреш едната гума
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Вече си проверил. Блокажът не работи. Доста честа причина за това е повреда на клапанчетата, които го управляват. Намират се в коша, вляво пред шофьора.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Да сетих се за къде ми говориш, тези клапани могат ли да се отремонтират или ако се окаже от тях да търся нови. А впрочем лампата която индикира се дифа е заключен не свети нито на таблото нито над копчето. Но аз си мислях , че е изгоряла крушката .

Коментар

Аре да издам една тайна - клапанчетата, ако са те - стават идеално от тия за ЕГР-а
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сетих се за кои клапани ми говорите , те подлежат ли на отваряне и отремонтиране или се подменят с нови или втора ръка. А и сега като се замисля при включване на блокажа не свети лампата нито на таблото нито над копчето, аз си мислях , че е изгоряла крушка , но явно не е . Съшо така имам и един цял у260 за части, от него дали са съвместими дадените клапани.

turtey , ЕГР-а не ми говори нищо. Извинете ме но не съм много на ясно с термините. Все още се уча и опознавам джиповече и нисан патрол в частност.
            Последно редактирано от CarTest™; 28-01-13, 10:35.

Коментар

260 няма блокаж.
              Ти първо дигни на крик и виж какво се случва.
              Клапаните за ЕГР-а са на въздушния филтър.

А може да не включва от 1001 неща, като дори прогнила тръбичка или скъсана гумена връзка.

Та първо направи "лабораторен тест" на крик пък после ще мислим пак.

Коментар

Здравей,
                Има вероятност клапаните да са наред а да се е скъсала или разкачила тръбичката от клапана към дифа.
                Можеш също да размениш двата клапана, за да видиш дали блокажа ще се включи.
                П.П. Писали сме по едно и също време с turtey
                [B][U]NISSAN PATROL Y61 II 3.0TD[/U][/B]

Коментар

y260- ми има вътре копче за блокаж, което ме навежда на мисълта , че има блокаж. Аз теста го направих, когато го кавих на камарата със сняг и при включен и изключен блокаж едното колело овличаше .

Коментар

Айде пак, 260 с блокаж няма - или не е 260 или няма блокаж
                    Теста го направи на крик, има защо да те карам, а и не е атомна физика.

Коментар

Добре, ще вдигна джипа и ще направя теста, а за другата джипка купето е предния модел преди у60, двигателя е 2,8 тди , капака, вратите са същите , вътре е различен табло и седалки и отпред е с квадратния фар и мигачи отстрани до фаровете.

Коментар

ТЕ, клапанчетата, се чуват като/ако сработват.
                        От всяка морга можеш да им намериш заместители, от Голф3 например. Цената им е на бутилка алкохол = смешна!
                        Това всичкото разбира се, ако тръболяците до "отзад" са читави.

Ако не намериш - обади се, имам работещи клапани от неработещ нисан!

Коментар

Първоначално публикуван от bully777 Преглед на мнение
                          Добре, ще вдигна джипа и ще направя теста, а за другата джипка купето е предния модел преди у60, двигателя е 2,8 тди , капака, вратите са същите , вътре е различен табло и седалки и отпред е с квадратния фар и мигачи отстрани до фаровете.
                          Да, но блокаж твърд с копче на това нещо няма слаган оригинално.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            Да, но блокаж твърд с копче на това нещо няма слаган оригинално.
                            Прав си колега, нещо съм се заблудил, няма блокаж у260 -тицата ми

Коментар

Предполагам си бил на 4Х4 , щото блокажа може да се задейства само в този режим . Пробвай с теста на Търтьо , но и без него много лесно ще разбереш дали блокажа работи - с изключено предно / ако е възможно / и включен блокаж в режим 4Х4 на равно място с твърда настилка с много малка скорост се опитай да направиш пълен завой . Ако блокажа работи вътрешната гума която е в завоя ще се провлачава и тътрузи и буквално ще ти е много трудно да направиш завоя .
                              Хубаво е да има наблюдател отстрани за да гледа и да ти казва какво става , но ти гарантирам , че ще усетиш ако блокажа работи .
                              ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ТЕ - МНОГО БАВНО !!!
                              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X