Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вериги за сняг

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вериги за сняг

Искам вериги да си вземам, обаче:
    1. Mоите гуми са LASSA 235/75 R15 105S, тези масовите вериги, които ги продават навсякъде,и на размер 100 най-големия им параметър е за 235/65 за това се въздържам още, някой слагал ли е и на какъв размер гуми? Препоръчайте някакви по-надеждни вериги и от къде да се купят?
    2. Ще има ли проблем с ЛСД-то на задния мост с веригите? А на предния? Ако и на 4-те гуми се сложат?

Казвайте, че ни затрупа )
    Последно редактирано от afgany; 26-01-13, 17:38.
    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
    X-trail 2.2 Di 2003
    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

От: Вериги за сняг

Скоро търсих и аз, но за 225/70/R16. Ако си приготвиш 350- 400 кинта се намират. На мен ми се досвидяха.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Тия масовите с номер 100 НЕ ги гледай.Те са за леки автомобили и то не показват някакво съществено качество.Същите сложени на джип ще са ежеседмичен консуматив,а да не говорим за риска когато най-много ти потрябват в критичен момент,да се скъсат и да се чудиш какво да правиш.
      Ако искаш наистина да си купиш истински вериги за сняг,то търси плетка "меча стъпка",но за бусове.Там качеството е доста по-добро,веригите са много по-усилени и надеждни.За съжаление обаче...както е писал и колегате по-горе ценово са доста солени/може да се намерят и малко по-ниско за примерно 200-300лв. според марката/
      Всичко друго е глупост,даване на пари и самозалъгване,че имаш това спасително средство в багажника!
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Да те си изглеждат и нефелни и тънки тези 12 мм, ама 250 лв много за едни вериги съгласен съм. Някоя друга идея за временно увеличаване на сцеплението в сняг? Мисля си за самоделки само на 2-4 места да обхващат гумата през джантата, мисля че е изпълнимо.. има и някакви "прешлени" които се прекарват само на няколко места през гумата и алуминиевата джанта, но не съм ги виждал на живо..
        Нещо като това.. въпреки че и този закъса )
        http://www.youtube.com/watch?feature...v=59x12PiknXo#!

А ето къде била темата, която търсех:

http://www.offroad-bulgaria.com/show...=139885&page=3
        Последно редактирано от afgany; 27-01-13, 13:06.
        X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Аз си бях направил от верига на телфер със заваряне.Много здрави ама и много туд.

Коментар

Миналата година купих от илиенци 2чифта за по 55лв.на кутията пише 235/75/15 и още един размер гуми има написан, не го помня,естествено че съм ги тествал и смея да кажа зверски за сега са о,к,
            Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

На Димитровградския неделен пазар има по 25 лв чифта, от товарни камиони, бусове....., но не намерих точен размер, скоро пак ще го посетя май..
              X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X