Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги как се казват тези тампони? Имат ли каталожен номер някакъв?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колеги как се казват тези тампони? Имат ли каталожен номер някакъв?

Май не успях да пусна темата първия път ,дано не се повтори. Имам скърцане в дясно ,при неравности или заклащане.Оказа се ,че е от този тампон. Питах на три места и не знаят какъв е и как се казва. Какви са и каква им е цената ако някой е купувал скоро.Ляв и десен ли са ? Благодарско за отговорите предварително. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SSA50738.jpg
Прегледи:2
Размер:134.0 КБ
ID:5999282
    Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
    0885544754 Светослав Стоянов

От: Колеги как се казват тези тампони? Имат ли каталожен номер някакъв?

Та да ти пиша пръв, скърцането не е от тампона, оста е пробила втулката вътре и скърца метал в метал, моите и двете бяха станали така, трябва да ремонтираш и двете страни, неизбежно е, ако не ремонтираш оста може да се протрие цялата и да се счупи. Правят се специални чашки по чертежа. Втулките и тампоните поръчваш, има ги в темата. Щом скърца оста е засегната вече и се наваря или друга ос. Това е темата: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=119155

Поздрав
    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
    X-trail 2.2 Di 2003
    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Мхм ,значи може и повече работа да се отвори,въпроса е ,че скърца само когато е сухо ,намокри ли се спира и затова мислех ,че е от тези тампони.Ще видя да ми направят всичко , поне да е както трябва. Благодарско за съвета.

Коментар

Скърца ли като го клатиш странично, това е триещата се ос, като се намокри сигурно се смазва малко и не се чува )) ако скърца отдавна /няколко месеца/ значи ремонта ти може и да е спешен. Дори и от снимката си личи, че работата е зле, чашката е заминала отдавана, скърцането е последно предупреждение за ремонт, един вид, като да ти светне лампата на таблото )))
        X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Снимката е от тема на колега , не е моят джип. Скърца при силно заклащане и ме дразни,сега докато бяха снеговете и дъждовете не се е чувало.От 2 дни като поизсъхна се появи слабо. Вчера си поръчах от колеката ПАТРОЛ ФЕН тампоните и втулките , вдруги ден отива във сервиза. Като разглобят момчетата ще видим какво ще излезе.

Коментар

Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнение
            Снимката е от тема на колега , не е моят джип. Скърца при силно заклащане и ме дразни,сега докато бяха снеговете и дъждовете не се е чувало.От 2 дни като поизсъхна се появи слабо. Вчера си поръчах от колеката ПАТРОЛ ФЕН тампоните и втулките , вдруги ден отива във сервиза. Като разглобят момчетата ще видим какво ще излезе.
            Вътрешните чашки трябва да си наготвил също и да се сменят,защото щом е стигнало до това положение,най-вероятно ще са за смяна...
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

И те са в комплекта ,всичко ще се смени. Само да имам малко време да я оставя петък или събота да я нагласят.

Коментар

Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнение
                И те са в комплекта ,всичко ще се смени. Само да имам малко време да я оставя петък или събота да я нагласят.
                Май я бъркаш...говорим НЕ за втулките в центъра на тампоните,а чашките ,които ограничават тампоните/тампоните лягат челно на тях/Тези чашки са 4-ри на брой,но се разбиват отворите само на двете вътрешните.Правят се на стругар...ако не се лъжа като нова част ги няма.Те са заварени/точкувани / към рамата и се избиват със секач,а новите чашки се заваряват на СО....
                Така,че...подготви предварително нещата!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Моите и задните чашки бяха разбити, най-добре да направиш 4 броя и да ги смениш и четирите, чертежа го има в темата, Спарки го е качил.
                  X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Смъкнах го , проверих при стругар и ми иска по 20 лева на чашка. Аз мислех ,че са тези в комплекта ,но съм се забладул. Ще видя като я разглобят и какво ще излезе .Ако се наложи ще търся някой дето да ги направи.

Коментар

Аз и друг път съм казвал, ама ще натъртя:

НАВАРЯВАНЕ ТАМ МЯСТО НЯМА!!! Или се сменя оста с нова от магазина, или се прави нова, като второто само от човек, дето е наясно какво прави, а не да стъкми някое говно от стомана 3.

Може и да не е пробита втулката. Скърцане се чува и от самото триене на втулката в шасито. Тампоните са два, слагат се САМО оригинални, и се сменя и втулката. Чашките се сменят ако има видимо износване или по периферията им, или по централния отвор (става на елипса).

Частите не са крайно скъпи. Patrol fen и mimo13 от форума могат да ви ги доставят. Ос може да се вземе и от морга, но само и единствено ако е в перфектно състояние, иначе са пари на вятъра.

20 лева на чашка е абсолютно нефелна цена. Една такава чашка се прави за половин час първата, и за 10 минути от втората нататък. Нито има нещо трудно, нито се иска велика точност. Трябва една бургия и 2 стругарски ножа, а даже и един може да свърши работа. Реалната цена е наполовина и по-малко.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Съвсем непознат стругар ми направи 4 чашки за 30 лв с материала, стомана 30. Евтино ми се видя, но пък 20 лв за 1 е много май.
                        X-trail 2.2 Di 2003

Коментар

Такаааа, чашките ги нагласихме,оказа се ,че не е "само една кръчма" дето се казва. Направиха ми ги за по 5 лева бройка. Когато разглобиха всичко обаче ,се видя друг проблем . Тази щанга или както се казва там на която се слагат тампоните се е износила и тя. Минах през 3 морги , в едната изобщо отказаха да гледат от къде и как се смъква , в другите 2 ми искаха по 40 лева на бройка.Преди да ги свалят още и като си помислих ,че и те сигурно ще са в почти същото състояни и се отказах. Пак при стругаря със щангата и ми направи 2 нови за 20 лева. Сега вече ще е почти като ново . Благодарско за съветите и напътствията.

Коментар

А стругаря знае ли от какъв материал ги е направил? Знае ли оригиналната с каква термообработка е и от какъв материал е?

Нова оригинална щанга струва горе-долу 40 кинта бройката.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами каза ,че трябвало да е калена стомана, уж си разбира от работата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X