Колеги днес забелязах омасляване съвсем слабо по тези меки връзки, по точно по едната. И капка на единия болт на скобата ,която го стяга. Може ли да се е прецакало нещо за да има масло там и тези гумени връзки мога ли да ги подменя и с какво, предполагам са поостарели и са се понацепили?
Снимката е примерна ,надявам се да се вижда кое точно ме притеснява.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Омасляване ,нормално ли е? Дайте идеи за ремонт.
Свий
X
-
От: Омасляване ,нормално ли е? Дайте идеи за ремонт.
По принцип,мисля че е нормално всяка турбина да качва по малко масло там.Отвори и виж ако е малко ги притегни скобите,ако е пък много,отиваш на ремонт на турбината."NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
0878739299
-
Не тече , просто тези съединения са омаслени и като ги пипна си цапат. Интересува ме по скоро с какво да ги сменя , някакъв маркуч маслоустойчив с такава дебелина или нещо подобно.Колата си работи нормално. Никакви признаци за проблем,поне за сегаТерано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеНе тече , просто тези съединения са омаслени и като ги пипна си цапат. Интересува ме по скоро с какво да ги сменя , някакъв маркуч маслоустойчив с такава дебелина или нещо подобно.Колата си работи нормално. Никакви признаци за проблем,поне за сега0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"
Коментар
-
Моите се бяха умъслили доволно, май съм сипвал поне няколко пъти, повече масло от колкото трябва в двигателя, ако това има значение за умъсляването. В какво се състои ремонта на турбото в такъв случай?Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
-
Всяка турбина/в това число и чисто новата/ си прехвърлят по малко масълце към всмукателния колектор.Ако нещата бяха за ремонт,колега ти щеше да го разбереш първи и без нашите мнения.Джипа щеше да започне да гори масло,да пуши с онзи гаден сиво-синкав пушек през ауспуха.Щеше да ти губи количества масло,които да ти направят впечатление и ускорението вероятно щеше да ти падне,заради влошената работа от износеното турбо.Доколкото разбирам при теб няма подобни признаци,така,че...притегни маркучите,за да не ти цапа и това е...
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Разглобих го днес , вътре масло нямаше ,беше си сухо,самите връзки са омаслени ,предполагам с времето се е понатаило.Връзките са здрави ,поочистих скобите и ги сложих ,бяха хлабави или поне доста лесно се развиха,сега ги постегнах да видим какво ще излезе.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
Коментар
-
Аз ще ти кажа какво ще излезе.
Ще покараш така 2-3 години и пак ще излезе масълце - имам усещането, че маслото просмуква през тези маркучи.
Търсих такива за смяна, но се оказа че нямат точно такъв размер ( при мен преди и след интеркулера са с различен диаметър).
Обиколих 3-4 магазина, искаха ми по 15-20 лв само за единия маркуч (а те са по 7-10 см) и аз се отказах.
Почистих ги хубаво, намазах ги с някакво лепило отвътре, защото имах съмнения че изпускат, и така си карам вече 3-та зима.
УспехНула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
Коментар
-
Получава се номера с маркучите ,диаметъра е 45 мм на малкия и 55 на големия. Аз намерих маслоустойчив маркуч. Режат колкото ти трябва ,аз си взех две парчета по 10 см. Излизат за по 1.50 парчето.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
Коментар
-
Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеПолучава се номера с маркучите ,диаметъра е 45 мм на малкия и 55 на големия. Аз намерих маслоустойчив маркуч. Режат колкото ти трябва ,аз си взех две парчета по 10 см. Излизат за по 1.50 парчето.
Търсете по моргите маркучи от интерколери или турбини...какви да е маслоустойчиви не стават!
Поздрави!NISSAN FOREVER
Коментар
-
Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениезащото явно въздуха при триенето създава доста голямо нагряване..
Според мен причината е по-скоро в налягането и качеството на материала.
Нека видим при колега как ще са нещата
УспехНула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
Коментар
-
Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнениеНали се сещаш с какви скорости трябва да се движи тоя въздух, за да създава такива температури.
Според мен причината е по-скоро в налягането и качеството на материала.
Нека видим при колега как ще са нещата
Успех
Поздрави!NISSAN FOREVER
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар