Обява

Свий
Няма добавени обяви.

terano 2.7 tdi къса база,монтиране на чип

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • terano 2.7 tdi къса база,монтиране на чип

    здравейте колеги интересувам се дали някои си е чипосал джипката, какви са приемуществата и недостатъцитие

  • #2
    От: terano 2.7 tdi къса база,монтиране на чип

    На Спарки май е с чип но той ще каже дали е така.

    Коментар


    • #3
      От: terano 2.7 tdi къса база,монтиране на чип

      Има доста изписано из форума за чип и резултата от него.
      Аз повече от година съм без терано, но минах по този път.
      Моите 5 стотинки...
      Преди чипа се увери, че всичко по джипката е на 6. Тераното си върви достатъчно добре и без чип. Основна причина да го усещаш тромаво е , че дебитомера не работи коректно. Най - добре е директно сравнение с терано, което си върви нормално. Смяна на дебитомерите за няколко минути и проба. Ако има положителен ефект-нов дебитомер. Пиша го това , защото моя таралясник го чипосах на 150+ коня и о да , ефекта беше чудесен, но при директно сравнение с друго нечипосано терано-не кой знае какъв. При правилно работещ дебитомер би било друга бира.. Сваляне миене на интерколер, затапване на ЕГР/а ако има такъв също е добра идея. Следващ момент , който не е за пренебрегване-чистене на цедката в помпата. Аз имах проблем с клапанчето на капачката на резорвоара. При продължително монотонно каране и последващ опит за рязко ускорение-липса на достатъчно такова. Оказа се, че от време на време , това клапанче не сработва и прави як вакуум в резорвоара...от там недостатъчно гориво.
      Директния ефект от чипосването - върви значително по-добре, гори една идея по малко, ако запазиш същия стил на шофиране/леко съмнително , защото апетита идва с яденето.../
      Проверка на хлабините на клапаните и тяхното регулиране също е добра идея.Недостатъци на чипосването аз личо не съм забелязал. След изпълнение на горното , може би леко пипване на уестгейта и малко по-голям надув би било разумно, но с мярка.
      Поздрави и ЧНГ на всички!

      Коментар


      • #4
        От: terano 2.7 tdi къса база,монтиране на чип

        Затапването на EGR-а, дава ли голяма разлика във вървенето на джипа?
        Discovery I, 300 TDI

        Коментар


        • #5
          От: terano 2.7 tdi къса база,монтиране на чип

          Ако е работил коректно преди това ЕГР/а не, ама изгорели газове във всмукателния колектор на мен не ми допадат, а уж охлаждаме въздуха с интерколер. Верно, че на тераното 2.7 работи тази система само на празен ход, ама лятото...Като добавим и всичките сажди, които ще си спестиш във всмукателния колектор , то лично мнение е, че процедурата си заслужава. От този двигател екологичност никога не съм очаквал.

          Коментар


          • #6
            От: terano 2.7 tdi къса база,монтиране на чип

            Затапването на EGR-а не променя мощността, но определено е полезно. Съжалявам, че не направих снимки на моя смукателен колектор, когато го свалях - отвътре изглеждаше като задръстен кюнец, който не е чистен 20 години. Така че тази процедура е препоръчителна.
            Успех.
            Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
            Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
            Opel Campo 3,1 TD '99
            Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

            Коментар


            • #7
              От: terano 2.7 tdi къса база,монтиране на чип

              Споделете някякъв разход при изправно и чиповано терано2.

              Коментар


              • #8
                От: terano 2.7 tdi къса база,монтиране на чип

                Малко късно , ама никой като не отговаря..
                Дълга база, градско Варна , лятото, кратки маршрути от по около 3 км 12л-твърдо. Извънградско с не много багаж , без климатик двама човека 7л, при скорост 110км през повечето време. Въобще на моя кошник това му беше крайцерската скорост, можеше много повече , ама не ми беше комфортно, а по -бавно да карам нямам нерви. Натоварен с 5 човека, багаж до козирката , климатик, при същата скорост 8.5-9л. Зимата , градско същите разстояния, понякога ме е плашила с разход над 17л . Всички разходи са засичани пълен-пълен резорвоар на една и съща колонка/ градското/ на една и съща бензиностанция.
                Рекорда ми за разход градско е 9.5л /100 ама ....много трудно се кара толкова пенсионерската. Аз като цяло бях доволен /-тераното си е добра и надеждна машинка, непретенциозна със сравнително ниски експлоатационни разходи/малко по- високия разход на гориво , се компенсира от евтината поддръжка, сравнено примерно с toyota rav 4 от последното поколение/.

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X