Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано II 2.7 ТД 1997

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано II 2.7 ТД 1997

Здравейте колеги.Мисля скоро да стана собственик на терано 1 2.7 тд 1997г.Какво е мнението ви, какъв разход на гориво дава градско и извънградско,и какво означават синволите на ръчката на раздатъчната кутия 2Н 4Н и 4L .Благодаря предварително.
    Jeep grand cherokee 4.0 zj

От: за терано 1 2.7 ТД

Ти сериозно ли............
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Да защо не?

Коментар

Първоначално публикуван от svetliovelichkov Преглед на мнение
        Здравейте колеги.Мисля скоро да стана собственик на терано 1 2.7 тд 1997г.Какво е мнението ви, какъв разход на гориво дава градско и извънградско,и какво означават синволите на ръчката на раздатъчната кутия 2Н 4Н и 4L .Благодаря предварително.
        Или ние се бъркаме или ти терано 1 няма 97 година по съм съгласен за терано 2 . Разход на гориво индивидуален 8-10 ,12 зависи от тежеста на десния крак ,извън града е по малко . Синволите на ръчката са 2 H - единично задвижване или по точно задно , 4H, и 4L -бързи и бавни .
        Land rover 2.5 tdi
        0884035413

Коментар

Ами мисля си че ни поднасяш нещо.....От 5 години си във форума,интереси оффроад.......
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jorotk Преглед на мнение
            Или ние се бъркаме или ти терано 1 няма 97 година по съм съгласен за терано 2 . Разход на гориво индивидуален 8-10 ,12 зависи от тежеста на десния крак ,извън града е по малко . Синволите на ръчката са 2 H - единично задвижване или по точно задно , 4H, и 4L -бързи и бавни .
            Много благодаря колега, тъй като още не е закупено а продавача каза че е 1997г. може и да е терано 2 но не съм запознат още с моделите на нисан.Съжалявам за объркването и още веднъж благодаря.
            п.с.А дали мога да си променя заглавието на темата.
            Последно редактирано от svetliovelichkov; 26-12-12, 19:16.

Коментар

Първоначално публикуван от svetliovelichkov Преглед на мнение
              Много благодаря колега, тъй като още не е закупено а продавача каза че е 1997г. може и да е терано 2 но не съм запознат още с моделите на нисан.Съжалявам за объркването и още веднъж благодаря.
              п.с.А дали мога да си променя заглавието на темата.
              Щракни му една снимка, и всичко ще се изясни.

Терано 2 се прави от 1993-та. Terano 1 2.7 TD до 1993-та, като след това до 1995-та е само с 3.0 V6 бензин.

...има и терано R50, ама то е с 3.3 бензин и е супер рядко, без рама, и с макферсони отпред. Като визия кефи, като двигател, като вътрешен обем - също, ама според мен си е лайноягодка - хем уж голямо и яко, хем с предно окачване като на лека кола.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разход 8-10/100км. на дълъг път/с климатик според задкормилното устройство може и повече от 10л/,а в града лятно време около 12,а зимата стига и до 14-15л/100км./особено ако се кара на къси разстояния..т.е. все студено/
                П.П.или бъдещия ти джип е Терано 1 и НЕ Е 97г.,или годината е вярна,а някой продавач на коли не ги разбира и ще е Терано 2.Трети вариант няма
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

При моя по-кротък стил на каране харчи 8 междуградско, 10 когато прибавя и черен път. Градско е малко над 10, не зная точно. В града карам по-малка кола. Тераното, което си избрал по всяка вероятност е с денсо система за управление на горивото и е с много скъп тунинг. Ако са ти малко 125 коня, може да се увеличи до към 150 (няколко варианта) и при по-нисък разход от стандарта, но това се случва за 200-300 лева само на бош системите, а те се монтират доколкото зная от 1998г. Спарки ще знае най-добре. Тераното няма междумостов диференциал, което е и преимущество и недостатък в различни случаи. За моя случай е добро решение.Когато се движиш бързо по асфалт, следва да си само на заден мост. Задния диференциал е с ограничено приплъзване, което върши добра работа. Моето е дълга база, возията му е доста приятна за такава машина.

Коментар

Първоначално публикуван от gavril Преглед на мнение
                    При моя по-кротък стил на каране харчи 8 междуградско, 10 когато прибавя и черен път. Градско е малко над 10, не зная точно. В града карам по-малка кола. Тераното, което си избрал по всяка вероятност е с денсо система за управление на горивото и е с много скъп тунинг. Ако са ти малко 125 коня, може да се увеличи до към 150 (няколко варианта) и при по-нисък разход от стандарта, но това се случва за 200-300 лева само на бош системите, а те се монтират доколкото зная от 1998г. Спарки ще знае най-добре. Тераното няма междумостов диференциал, което е и преимущество и недостатък в различни случаи. За моя случай е добро решение.Когато се движиш бързо по асфалт, следва да си само на заден мост. Задния диференциал е с ограничено приплъзване, което върши добра работа. Моето е дълга база, возията му е доста приятна за такава машина.
                    Може да се повдигне малко мощността с леко бъзикване на показанието на дебитомера. Ама не с 2 резистора за по 20 стотинки.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Може да се повдигне малко мощността с леко бъзикване на показанието на дебитомера. Ама не с 2 резистора за по 20 стотинки.
                      Това няма ли да доведе до повишаване на разхода обаче...
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                        Това няма ли да доведе до повишаване на разхода обаче...
                        С двата резистора - сигурно. Другото е почти същото, дето прави чип тунинга в компа - чете дебитомера и педала на газта, и манипулира показанието за влезлия въздух така щото като я натиснеш да вкара повече гориво. Естествено може да се вкара и корекция за температура на двигателя и горивото.

Разбирай - ако караш кротко, както до сега, разхода ще си е същия, че може и да падне. Ако настъпваш повече - разхода естествено се вдига, ама не от тунинга, а от натежалия ти крак.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          С двата резистора - сигурно. Другото е почти същото, дето прави чип тунинга в компа - чете дебитомера и педала на газта, и манипулира показанието за влезлия въздух така щото като я натиснеш да вкара повече гориво. Естествено може да се вкара и корекция за температура на двигателя и горивото.

Разбирай - ако караш кротко, както до сега, разхода ще си е същия, че може и да падне. Ако настъпваш повече - разхода естествено се вдига, ама не от тунинга, а от натежалия ти крак.
                          Спарки,а ти как преценяваш джипа след чипосването му?
                          В смисъл...има ли вдигане на мощността в ниските обороти ,както и при ускорение.Ясно е,че веднъж минал 2000оборота и ускорил до 70-80км./ч разликата ще се появи,но интересно ми е като тръгваш/т.е. старта/ и ускорението на 1-ва и 2-ра скорост примерно...забелязва ли се по-голяма тяга в този режим или....
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Разликата не е велика, но я има. В момента обаче съм с Pierburg дебитомер, а той в ниските прави двигателя по-тромав, но по-икономичен.

Коментар

Моя и преди чипа и след него върви като самолет. Но определено след чипосването се изстрелва като формула. Стига си до 4500 оборота без проблеми, а съм с 31 - ци. Представям си със щатни гуми какво ще е.
                              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X