Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси Относно Nissan Terrano II 2.4i

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси Относно Nissan Terrano II 2.4i

Здравейте Колеги наскоро си купих Nissan Terrano II искам да ви попитам коиса най-често срещаните проблеми при тях.
    Също така искам да ви попитам относно ЛИФТА как става и дали мога да вдигна само предницата защото мисля че е доста ниска спрямо другите Terranota.Блягодаря ви предварително

От: Въпроси Относно Nissan Terrano II 2.4i

Вдигаш предницата с натягане на торсионите, отиди на майстори предница, защото като я вдигнеш трябва да минеш реглаж на предните колела. Често срещан проблем, разбити предни хъбове, които можеш да смениш с ръчни, виж и темата ремонт на предно окачване. Не си писал и коя година е, а има значение.
    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
    X-trail 2.2 Di 2003
    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Nissana e 97г. Попринцип не съм много запознат с торсионите и т.н. Ако някои знаи маистор от Пловдив които може да ми помогне да пиши.
      Нещо друго да ми кажите за Nissana инересуваме всичко дали са притенциозни към нещо.

Коментар

Не обичат части различни от оригинал!
        Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Да ми препорачате майтор от Пловдив или Областа

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
            Не обичат части различни от оригинал!
            Е..не е за всичко така,но много неща наистина нищо друго освен оригинални не трябва да се слагат/особено по предницата/...макар ,че са доста по-скъпи от алтернативните.за съжаление алтернативните обаче издават много бързо багажа и реална като смениш няколко пъти примерно предна биелетка алтернативна...излиза по-скъпо от това да смениш 1 път оригинална
            Друга особеност е,че повечето бензинки обикновено се вземат на такива километри,че ангренажната верига со все джунжурии покрай нея е вече на края на живота си и се налага подмяна на целия комплект.Поне не е толкова скъпо...
            Относно лифта на предницата....ами елементарно е!
            Зад напречната греда на раздатката ще видиш от ляво и от дясно разположени едни вертикални болтове.Значи торсиона си е един прът,който на принципа на усукването изпълнява ролята на пружината.Прътовете се виждат много ясно/тръгват от носача и вървят назад до края на раздатката горе-долу/
            Проследяваш прътите и в края им се виждат въпросните болтове.След като ги намериш,следващата операция е от горна страна да им развиеш контра гайките и обилно да напръскаш там и отдолу/абе навсякъде/ по протежение на болта със спрей за ръждясали гайки.Изчакваш малко да подейства и навиваш болтовете.Броиш с колко оборота навиваш на първия торсион,за да се ориентираш за втория.
            Нещо важно:
            1.оборотите на първия и на втория НЕ Е задължително да са еднакви!!!
            2.Предварително мериш от земята до арката на предния калник разстоянието/дори може да мериш от долния ръб на джантата до арката...така ще е по-точно/.
            Мериш обаче и си записваш и на двата калника,защото джипа може да не е спрян идеално водоравно и после де се получи разлика.
            3.Навиваш болтовете и мериш постоянно,като обаче задължително разклащаш страната от която натягаш,защото иначе няма да е съвсем вярно и ще улегне малко още с първите 100м. каране
            4.Не повдигаш предницата до еднакви см....,а повдигаш всяка страна с еднакви см. от размера който си замерил предварително.Така ще избегнеш да ти застане джипа накриво.
            5.След като натегнеш торсионите/между другото от практиката разбрах,че без да се презацепва торсиона-ама това си е голяма кушия-повдигането става най-много в рамките на 5-6см.при средно омекнал торсион/,им завиваш отново контра гайките и си готов.
            6. Препоръчително е след месец примерно да паркираш джипа на същото място където си ги натягал и да замериш какво се случва.Понякога се налага да се донатегне единия торсион...а може и двата ако са улегнали много/малко вероятно да има фрапиращи разлики/
            7.Някои колеги казват,че е хубаво от страната на шофьора да се натегне торсиона малко повече/примерно да повдигнеш с 5мм. повече въпросния торсион или 1см./.Това се прави понеже обикновено в джипа се вози повечето само шофьора и той тежи на едната страна.Така джипа застава водоравно,защото това допълнително повдигане в повече се компенсира от теглото на шофьора.Аз лично моите си ги направих еднакви и засега не намирам нещо дразнещо или нередно!
            Дано да съм бил полезен!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Благодаря ти колега за информацията.Ще ми бъде от полза,Но също така мисля че аз няма да мога да се справя и ще потарся майстор от Пловдив или от областа.
              Някои да знаете или да ми припорачате.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X