Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо чука сутрин като запаля, някакви предположения ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Нещо чука сутрин като запаля, някакви предположения ?

Тераното е с долен разпределителен вал и повдигателни пръти....няма нищо хидравлично в повдигането на клапаните...механично и нестрошаемо е...
    Само иска от време на време реглаж на хлабините,ама това е в пъти по-добре от ...320лв. за повдигачи...
    Да не говорим,че проблема на колегата е ...отзад,а там няма дори и механични повдигачи...
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
      Хидравлични повдигачи.........................
      И .... к'во точно повдигат ....
      Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
        И .... к'во точно повдигат ....
        Де да ги знам кво повдигат.Зависи от гледната точка(като обърнеш мотора с картера почват да повдигат....клапани).А впрочем има матори и със стоящи клапани.Осъществяват контакта между клапани и разпределителен вал,т.е. помагат на газоразпределението.Автоматично регулират хлабината на клапаните,пълнят се с масло и т.н.Избягва се ансамбъла от кобилици и донякъде се опростява мотора.Относно концепцията за долни валове,ангренажни колела съм чувал че е морално остаряла по редица причини-имал съм волги и Уаз-ка.Иначе аз ги знам като хидрощоцери,разглобявал съм няколко пъти бенца,но слагам все някакви втора употреба...пък и трудно се разбират точно кои са(аз ги слушам с лекарска слушалка през капака на клапаните)Иска си нови.
        П.П.Прости ми невежеството и извинявай ако съм те засегнал.
        МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Отзад няма нищо, което да е причина за безпокойство, щом става дума за шум след студен старт на място и на малки обороти.
          Без канал не може да се видят тампоните на генерацията, с изключение на този, на последното гърне в задния ляв калник.
          Има един, захванат на напречната греда/тръба/, след голямото гърне,
          Ако е скъсан, кривата тръба след него може да почуква по левия заден амортисьор.
          Докато е студен мотора тресе малко повече и може затова да се чува.
          Другия е под шофьорската седалка, хванат за шасито и ако липсва, къса меката връзка, защото тя поема тежеста на голямото гърне, а то е много тежко/и вероятно пълно със сажди/.
          Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
          ... turn on your A/С !

Коментар

пък и трудно се разбират точно кои са(аз ги слушам с лекарска слушалка през капака на клапаните)
            Аз ги разбирам така:
            При свален капак на клапаните(и целия кош покрит с парцали, щото става всичко в масло) паля двигателя, и слагам пръст върху съответната кобилица. Където повдигача е добре-се усеща само едно бутане на пръста. Ако повдигача не е добър-пак има повдигане, ама придружено с удар. Усеща се много добре.
            Разбира се по-правилно е да се сменят всичките накуп, ама пусти пари...

Извинявайте за спама.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
              Тераното e ...
              Любашки, само Терано ти е в главата. Патрул е.
              Отивай някъде на подемник, или канал.

Коментар

................Автоматично регулират хлабината на клапаните,пълнят се с масло и т.н.................
                Та да си дойдем на думата: хидро компенсатори.
                Има си дума на български.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                  Та да си дойдем на думата: хидро компенсатори.
                  Има си дума на български.
                  Приемам забележката.
                  МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    Любашки, само Терано ти е в главата. Патрул е.
                    Отивай някъде на подемник, или канал.
                    Хахаха.....виноват..
                    Не съм прочел последните няколко думи от първото мнение в темата...
                    Поздрави!
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Днеска пак се разчука,с изумление установих обаче,че още не бях запалил колата Уловката е в това,че работеше печката. Какво може да чука свързано с нея (отзад се чува) и да я карам ли в Рея? Модела е Термо топ Ц

Коментар

Аз от печки не разбирам, но и те имат ауспух и миниатюрно гърне.
                        Не е лошо да се огледат, да няма нещо разкачено.
                        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                        ... turn on your A/С !

Коментар

Мтц не е това.

Коментар

Помпата
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
                              Помпата
                              Подкрепям казаното от колегата - помпата на печката се чува като леко чукане. Най-често я слагат в близост до резервоара, отдолу на шасито...

Коментар

Преди не се чуваше? Или поне като е по-топло със сигурност не се чува.Повод ли е за притеснение или да не се занимавам?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X