Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таванен багажник за Nissan Patrol Y60

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Таванен багажник за Nissan Patrol Y60

Здравейте колеги правя в момента таванен багажник за Ниссан Патрол Y60 и реших да го споделя с вас. малко повече информация за багажника . Прави се от тръби ф20х2мм ,а другия профил е кух 20х30х2мм надписа е направен на лазер.
    За сега съм направил рамката на багажника,трябва да му направя дъното и захващането към тавана тези дни.Малко по-късно ще пусна и снимков материал нанещата който съм направил до момента.
    Поздрави

От: Таванен багажник за Nissan Patrol Y60

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121206_155249.jpg
Прегледи:1
Размер:135.6 КБ
ID:5433019Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121206_155233.jpg
Размер:122.3 КБ
ID:5433020Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121206_155221.jpg
Размер:113.1 КБ
ID:5433021Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20121206_155129.jpg
Размер:138.9 КБ
ID:5433022l

Коментар

Добро творение се очаква да стане.Браво за ентусиазма!
      П.П. Надписа отпред...защо не по цялата дължина и да пише NISSAN PATROL....???
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Добро изделие.
        Особено като се има в предвид как може да се товари Патрола - като катър.
        Един съвет - отпред предвиди усилващи колонки в близост до ъглите, защото при офроуд там ще атакуваш клони.
        Нищо чудно в гората клон да се заклещи между горната и долна повърхости.
        Последно редактирано от Nik Nikolov; 07-12-12, 08:10.
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Здравейте
          за надписа идеята ми беше широчината да е колкото между задните и исках да е по- малък да не е огромен.Днес продължавам с захващането му към тавана. и ще кача снимков материал в края на деня.Защото има и друго подобрение по джипката.
          Поздрави

Коментар

Ако не си измислил всичко, можеш да вземеш някои идеи от тук, ако си харесаш де.

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            ....
            Един съвет - отпред предвиди усилващи колонки в близост до ъглите, защото при офроуд там ще атакуваш клони.
            ...
            Дай предложение, че и на мен ми се завират клони между багажника и тавана.
            Ето тук е проблема.
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC12617.JPG
Размер:164.1 КБ
ID:5433075

И друго. Ако обичаш да караш джипа бързо предвиди си дефлектор (планката с надписа няма да ти помогне, тя си е за красота), При мен започва да шуми (вие) при 90-110km/h (според вятъра), но пък аз рядко карам с толкоз и не ми пречи.

Успешна работа по багажника и да пускаш още снимки и по производството му и като стане готов

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
              Ако не си измислил всичко, можеш да вземеш някои идеи от тук, ако си харесаш де.

Дай предложение, че и на мен ми се завират клони между багажника и тавана.
              Ето тук е проблема.
              [ATTACH=CONFIG]522990[/ATTACH]

И друго. Ако обичаш да караш джипа бързо предвиди си дефлектор (планката с надписа няма да ти помогне, тя си е за красота), При мен започва да шуми (вие) при 90-110km/h (според вятъра), но пък аз рядко карам с толкоз и не ми пречи.

Успешна работа по багажника и да пускаш още снимки и по производството му и като стане готов

Колега мерси мн за линка към твоята тема мога само да съжелявам че не съм я видял по-рано. А за клоните аз мисля да оставя кукички за ванти на самия багажник.

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
                ....Дай предложение, че и на мен ми се завират клони между багажника и тавана.
                Ето тук е проблема.
                [ATTACH=CONFIG]522990[/ATTACH]
                ......
                Проблема с клоните е наличен и при мен.
                При багажник, който сега се изработва, очевидното решение е дадено на предоставените от теб чертежи вариант 3 и вариант 5.

Изработка на свес в предната част на багажника, който да приближи долната повърхност на багажика към тавана в предната му част.
                По този начин захапваните клони, ще бъдат с малък диаметър, респективно слаби и лесно ще се откършват.
                За всеки, който се е сблъсквал с проблема е ясно, че вантите не помагат особено, понеже огъвания клон, често се промушва под вантата, преди да се извил достатъчно за да приплъзне по горната повърхност на багажника.
                И така става още по-лошо.
                Образувалата се лостова система първо къса вантата, деформирайки най-слабите захвати - обикновено калници.
                След което се заклещва отново.
                За готови вече багажници, може би проблема би се решил с подходящ по форма дефлектор, който да обхваща цялата предна част и да не позволява пъхане на дебели клони.
                Разбира се изместване на предната опора, над предната колонка носеща тавана, тоест максимално напред.
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

При мен просто на Тераното направих багажника максимално близо до тавана и клоните трудно влизат под него....
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X