Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ел. схема терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ел. схема терано 2

Колеги, случайно да ви се намира ел. схема за терано 2 ТД. Проблема май е в масите, че габаритите ги има - няма се губят от време на време. Меря с мултицет в буксата и има ток 12 и.. V. Крушките са здрави, явно маса губи. Взех и контактен спрей да видя дали ще има ефект, но мисля че губи маса някъде.
    Поздрави
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

От: Ел. схема терано 2

Имам я и не е само ел.схема а е напълно всичко за терано 2.Имам качени за патрол,хюундай и други във форума ама нямам повече място каде да съхранявам файловете за да ги качвам във форума.Ако някой от модераторите ми съдейства каде да качвам файловете с удоволствие ще ги споделя
    Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
    0885/511287 ; +393200282393

Коментар

Няма ли как да ги качиш на друг сървър ( DOX примерно) и да го постнеш тук или на лично? Никъде немога да намеря друга ел. схема за терано 2.
      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Всичко различно от FTP-то доказано НЕ работи. Половината ръководства бяха качени в DOX-а, и вече ги няма.

Отзад всичко минава през 2 букси от лявата страна - задни светлини, осветление на номера, жици към резервоара за бензиномера. Предполагам че ако има проблем, той е там. Като погледнеш под бронята ще видиш двете букси. От там снопа влиза в купето и отива напред към таблото.

Предполагам точно в тоя сноп разлика между различните години няма, а в сайта е качено ръководство за терано след 2000г., в което има и пълна електрическа схема (раздел EL, ако не се лъжа).

Ръководството точно за твойто терано го имам само в печатен вид.

Колегата ако иска да ми прати каквото има на мейла - sparky (маймуна) omegatim (точка) цом. Аз ще ги кача на FTP-то.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Колегата ако иска да ми прати каквото има на мейла - sparky (маймуна) omegatim (точка) цом. Аз ще ги кача на FTP-то.
          Здрасти колега,ето линк в DOX свали го ако обичаш и го качи във сайта да е в полза на всички.Ще го задържа докато не го качиш тук.

http://dox.bg/files/dw?a=ae4f1661af

Коментар

Това ръководство го има качено лично от мен във форума поне от 3 години, ако не станаха 4 вече. И е на английски, и не е разделено на 1000 части, а само по раздели. Погледнете в нарочната тема за сервизни ръковосдства.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не съм обърнал внимание

Коментар

100 пъти мерих дали има ток, дали не е изгорела крушката всичко си има.. слагам крушката габаритите не светят... пусках нов кабел за маса и пак същото.. смених крушките и всичко е ок.. А понякога си светят.. каква е причината незнам.. пръсках и с контактен спрей.. няма ефект..
                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
                  100 пъти мерих дали има ток, дали не е изгорела крушката всичко си има.. слагам крушката габаритите не светят... пусках нов кабел за маса и пак същото.. смених крушките и всичко е ок.. А понякога си светят.. каква е причината незнам.. пръсках и с контактен спрей.. няма ефект..
                  А проблем в самия ключ за габаритите ?

Коментар

Според мен проблема е в някой клеморед.
                    Имах подобен проблем и се оказа прекъснал кабел в буксата при габаритите отзад.
                    Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                    Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                    Opel Campo 3,1 TD '99
                    Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Днеска пак същия проблем... Показва че ток има в самата букса... нова крушка и не свети... Пускам кабел, допирам го до корпуса на крушката, която е включена в буксата за габаритите допирам до рамата на джипа и свети, иначе неще. Направих временно така докато намеря къде прекъсва, явно маса губи някъде.
                      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Колега Ако става въпрос за задните габарити,провери самите фасунки. При мен беше така,до буксата ток има крушката нова и не свети като я сложа. Оказа се самата фасунка, пластинката на плюса или минуса(не помня вече) се беше прекъснала вътре в самата фасунка.Щом до буксата има ток, откачи стопа от буксата и с един мултицет ще решиш проблема за 2мин. Дано съм помогнал, Успех...
                        Последно редактирано от ROSS 73; 16-11-12, 14:25. Причина: Допълване
                        [I][SIZE=3][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=black][B]Nissan Terrano II (R20) 2.7TDI "99 [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/I]
                        [B][I][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=3]Kawasaki ER-500 "00[/SIZE][/FONT][/I][/B]

Коментар

Проблема е, че слагам едната сонда от мултицета допирам от буксата другата до фасунката на габарита и "пиши". Възможно е маса да губи някъде, че като съм включил габаритите и пусна жичка от корпуса на крушката до маса (шасито) и свети.. но незнам къде, защото мигачи, задния фар за мъгла и фара за задна светят, явно само габаритите са проблем.
                          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Откачи стопа от буксата и така мери с мултицета,само масата. Кабела на след буксата се разделя на три и подава маса към всяка фасунка. ако другите светят значи проблема ти е точно във фасунката на габарита.Ето малко снимки при мен как бешеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0010.jpg
Прегледи:1
Размер:118.7 КБ
ID:5425481Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0011.jpg
Размер:111.0 КБ
ID:5425482Черният и зеленият са оригиналните + и - към фасунката. а синият го сложих точно поради тази причина че ми се губеше масата на самата фасунка и карах известно време така докато намеря друга фасунка. А ето тукНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0012.jpg
Размер:117.1 КБ
ID:5425485в този сноп където са ми пръстите кабела за масата се разделя на три(и останалите плюсове ). Така че според мен измери самата фасунка. Извинявам се за качеството на снимките.
                            [I][SIZE=3][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=black][B]Nissan Terrano II (R20) 2.7TDI "99 [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE][/I]
                            [B][I][FONT=Microsoft Sans Serif][SIZE=3]Kawasaki ER-500 "00[/SIZE][/FONT][/I][/B]

Коментар

Задните светлини+резервоара по спомен няколко маси (3 или 4). Жиците са с еднакъв цвят (черно_червено, ако помня добре), и всичките минават през двете букси от ляво. Самите светлини имат 4 жици - по една плюсова за всяка крушка, и една минусова обща. Ако всичко друго свети, а само габаритите - не, търси причината по плюсовете, а не по минуса, щото е общ. Дали масата е обща за левите и десни светлини също не помня.

В кратце, ако и от ляво и от дясно свети всичко друго, но не и габаритите, причината твърдо не е в масата, а в плюса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X