Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при покупката на Нисан Патрол Y61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ при покупката на Нисан Патрол Y61

Колега добре си се ориентирал, но трудно можеш да попаднеш на подобен екземпляр (бензинов). Освен ако не е внос от ОАЕ, защото в сайтовете за продажба на автомобили в Европа много рядко излизат такива модели.
    Nissan Patrol 2008
    Mercedes c220 cdi 2006
    Mercedes cls350 cdi 2013
    Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Късия Патрул Y61 е в пъти по-маневрен от дългия и съответно е по-некомфортен от него. Имал съм къс 2.8 ТДи и това е невероятно здраво добиче. Моя беше с чип - 150 к.с. и вървеше добре над 2000 об/м , но за всекидневна кола не бих го препоръчал - широк, груб и гори градско около 12-13/100 нафта. За ловджия + 1 човек и 2 кучета е добре, ама за повече няма място. Недостатък му е , че е много тежък. Предимството му е , че е много здрав - трябва да си много добър за да му счупиш нещо по задвижването - диференциала му е като на Мерцедес 614
      Иначе е много стабилен ( широк от всякъде - и вътре и вън) .
      Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Колега знам че много трудно се попада на бензинов Патрул от горе долу 12 месеца търся такъв но преди горе долу 1 седмица ми казаха че в Швейцария ги карат а един приятел ще пътува до там след около месец и няма да бързам ще почакам да видя резултата от там и тогава вече ако няма от там ще взимам дизелов.Но все още незнам кам кои да се насочвам 2.8 ии 3.0. В крайна смета не разбрах колко е голям % да попадна на не читав двигател от серията 3.0ДИ произведен в времето от 99 - до 2002 г. и да "гръмна" ако мога така да се изразя.Да попитам какъв разход дава 3.0 ди градско и какъв по гората на бавни и 4х4.Говорих с един майстор в един сервиз в Смолян мой познат и ми каза да гледам патрула да е с ГОЛЕМИЯ КАРТЕР НО НЕ МИ КАЗА КОИ Е МАЛКИЯ А АЗ НЯМАМ НИКАКВА ПРЕДСТАВА КАКВА Е РАЗЛИКАТА И ТОВА ЗА КОИ ДВИГАТЕЛ СЕ ОТНАСЯ 2.8 ИЛИ 3.0
        КОЛЕГИ АКО ДОСАЖДАМ С МОИТЕ ВЪПРОСИ НА НАЧИНАЕЩ И НЕРАЗБИРАЩ ОТ ДЖИПОВЕ МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ СЪЖАЛЯВАМ НЕ Е УМИШЛЕНО. ПРОСТО СЕ МЪЧА ДА СЕ ОГРАМОТЯ ОТ ХОРА КАТО ВАС ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ И ДА ВЗЕМА ЕДНО ТРУДНО ЗА МЕН РЕШЕНИЕ КОЯ ДЖИПКА ДА КУПЯ.

Коментар

Първоначално публикуван от nedqlko-lovdjiqta Преглед на мнение
          Колега знам че много трудно се попада на бензинов Патрул от горе долу 12 месеца търся такъв но преди горе долу 1 седмица ми казаха че в Швейцария ги карат а един приятел ще пътува до там след около месец и няма да бързам ще почакам да видя резултата от там и тогава вече ако няма от там ще взимам дизелов.Но все още незнам кам кои да се насочвам 2.8 ии 3.0. В крайна смета не разбрах колко е голям % да попадна на не читав двигател от серията 3.0ДИ произведен в времето от 99 - до 2002 г. и да "гръмна" ако мога така да се изразя.Да попитам какъв разход дава 3.0 ди градско и какъв по гората на бавни и 4х4.Говорих с един майстор в един сервиз в Смолян мой познат и ми каза да гледам патрула да е с ГОЛЕМИЯ КАРТЕР НО НЕ МИ КАЗА КОИ Е МАЛКИЯ А АЗ НЯМАМ НИКАКВА ПРЕДСТАВА КАКВА Е РАЗЛИКАТА И ТОВА ЗА КОИ ДВИГАТЕЛ СЕ ОТНАСЯ 2.8 ИЛИ 3.0
          КОЛЕГИ АКО ДОСАЖДАМ С МОИТЕ ВЪПРОСИ НА НАЧИНАЕЩ И НЕРАЗБИРАЩ ОТ ДЖИПОВЕ МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ СЪЖАЛЯВАМ НЕ Е УМИШЛЕНО. ПРОСТО СЕ МЪЧА ДА СЕ ОГРАМОТЯ ОТ ХОРА КАТО ВАС ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ И ДА ВЗЕМА ЕДНО ТРУДНО ЗА МЕН РЕШЕНИЕ КОЯ ДЖИПКА ДА КУПЯ.
          Колега,виждам че клониш към 3.0 мотора,но вероятността да си сложиш таралеж в гащите е почти 100%.Не се надявай на чудо...просто за тия години вземай 2.8тди и това е.
          Защо всъщност толкова се натискаш на 3.0???
          Малко повече мощност има,но пък е 4-ри цилиндров/а не знам дали знаеш,но принципно 6-цилиндровите дизелови мотори са най-балансирани /.За целите ,които си писал по-горе чак кой знае каква мощност не ти трябва.Така,че не виждам защо въобще продължаваш да задаваш въпроса 2.8 или 3.0 след като доста хора ти обяснихме,че за тия години е слагане на таралеж в гащите по-големия мотор,а 2.8-то си е почти 130к.с. и да не говорим че търпи и чипосване и става 150к.с.....
          Така ,че...и 100 пъти още да попиташ дали да е 2.8 или 3.0 отговора ще е все един и същ!!!
          Питай за нещо друго по темата по-добре!
          Поздрави!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Г-н Лубашки благодаря за отделеното от ваша страна време да се занимавате с моите въпроси.Относно натискането ми за по големия мотор е малко силно казано просто сам привърженик на по големите двигатели с повече мощност,а и искам да събера максимално повече мнения за двата мотора.Бях се насочил към 3.0 ди но след получените от вас компетентни мнения вече се насочих към 2.8.

Коментар

Понеже частите за Нисан не са много евтини, то добре е да се провери ходовата част - преден мост, сфери, лагери, кардани, скоростна кутия,...
              Караш при колега който разбира и се запознавате с проблемите на ходовата част!? Щото щанга например струва 400 лв. Та да знаеш кое, колко, как и на кава цена може и се налага да подменяш.
              Корозията не е така застъпена при Патрола, но знае ли човек.
              Двигател - добри са дизелите, като по-новите имат пълна комп. диагностика. Караш там където имат софтуер и букси.
              Новите са по-проблемни, старите са добре ако не е прегряван. Иди разбери?!
              Та да се прегледа двигател, турбо и каквото може според ситуацията, че ремонта е колкото цената на Нисана.
              Идеята е като купуваш да направиш добър преглед на автомобила, другото - късмет.
              Тук има хора, които могат да ти помогнат и познават проблемите на тази марка.
              Няма безнадежни ситуации; има единствено хора, които гледат безнадежно на тях.

Коментар

Съмнявам се да се намери бензинов Патрол.
                Внесените от Швейцария, които съм виждал, включително и моя. са дизели.
                Вероятно от Русия може, но едва ли си струва.
                Понеже стана дума колко ще гори в гората на бавни - независимо от типа гориво, дълъг, натоварен и на зор с буксуване ... ами много.
                За последното, дългата база, без доработки/и то не малко/ е неподходяща.
                Ясно е, че е хубаво ако може да се намери свиня, която да дава мляко като крава рекордьорка, и да ражда по 30-тина малки, докато лети, но тази кръстоска още не е създадена .
                Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                ... turn on your A/С !

Коментар

Г-н Чанев съгласен съм за породата свиня.Знам
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-11-12, 17:59.

Коментар

За бензиновия патрул знам че е доста трудно да се намери но все пак не съм загубил надежда все още, но най- вероятно ще почакам още малко да видя какъв ще бъде резултата и ако няма и няма ще гледам да намеря нещо читаво 2,8 а харесам ли нещо ще разчитам на някои колега от форума ако имат време да идим в удобно за него време да го огледаме.Днес един приятел ми подхвърли идеята да докарам от Англия и да обърна волана но не съм се замислял по този въпрос все още не знам дали е удачно в смисъл дали ще стане качествено и дали няма да има някакви последици - дефекти след обръщането.А не знам и колко ще струва обръщането не съм се интересувал до сега.Кажете някакво мнение по въпроса за обръщането на волана.
                    Последно редактирано от CarTest™; 07-11-12, 15:41.

Коментар

Първоначално публикуван от nedqlko-lovdjiqta Преглед на мнение
                      За бензиновия патрул знам че е доста трудно да се намери но все пак не съм загубил надежда все още, но най- вероятно ще почакам още малко да видя какъв ще бъде резултата и ако няма и няма ще гледам да намеря нещо читаво 2,8 а харесам ли нещо ще разчитам на някои колега от форума ако имат време да идим в удобно за него време да го огледаме.Днес един приятел ми подхвърли идеята да докарам от Англия и да обърна волана но не съм се замислял по този въпрос все още не знам дали е удачно в смисъл дали ще стане качествено и дали няма да има някакви последици - дефекти след обръщането.А не знам и колко ще струва обръщането не съм се интересувал до сега.Кажете някакво мнение по въпроса за обръщането на волана.
                      В повечето случаи/особено ако не си обръщаш волана сам,а се прави в сервиз,който ти взема пари за труд/,масрафа след това излиза като да си си купил с нормален ляв волан.Да не говорим,че за някои возила,се налага да се прехвърля цялата тенекиена предна преграда между купето и моторния отсек/говорим за напречната ламарина зад таблото,свързваща задната част на калниците и дели двигателния отсек и купето/,а това е предпоставка за ръждясване по заварките и гниене в последствие!.Да не говорим,че има една сериозна интервенция по електрическата система/обикновено се касае за удължаване на кабели и т.н/,което само по себе си е предпоставка за евентуален проблем в последствие.
                      В крайна сметка се получава една закърпена работа...почти на цената на нормален волан.
                      За мен лично не правилно решение.Ако ще е десняк...по-добре да си го караш без интервенции...с всичките му плюсове и минуси от това разбира се!
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Благодаря за информацията вече се отказах от варианта обръщане излиза на цената да си купя с нормален волан а и е доста играчка .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X