Здравейте колеги ,електрониката на ТЕРАНОТО май изгоря и търся специалист в тази област .Колата е модел 2000г.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Специалист по електрониката на ТЕРАНО2
Свий
X
-
От: Специалист по електрониката на ТЕРАНО2
Значи да се опитам да ви обясна какво стана .В събота колата не запали поради паднал акумолатор и алармата започна да свири успях да я спря като подкачих зарядното зада повъзбудя акумолатора. Вечерта подкачих зарядното зада го заредя,макар че като му измерих гъстотата тя бе 1.30.След около 20 ч. заряд с 3 ампера колата запали без проблем. Поработи 5 мин. измерих напрежението при работеш мотор 14,10 в.угасих я меря пак 13,5 и в момента който натиснах бутона за заключване алармата пак почна да свири някакво реле се чуваше да цъка на таблото изчезна дигиталната индикация стрелките взеха да играят веднага пак подкачих зарядното но ефект нямаше ,но и видях че токът който се дърпаше от зарядното бе едва 0,5А вдигнах ампеража на 3 А и след около 10 сек. видях дим да излиза от въздухоотводите над касетофона веднага изключих зарядното а след тоава и акумолатора зада спре алармата. Само да уточня че преди около месец на няколко пъти ми се случваше запаля ,тръгвам и след около минута двигателя и уредите гаснат ,паля повторно след кат се появат уредите .Тераното е 2,7 дизел.Предполагам че ще имам нужда и от диагностика и от ремонт.Лошото е че колата не може да се движи на собствен ход.БЛАГОДАРЯ за отзивчивоста, очаквам съвети и помощ по проблема.
Коментар
-
Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнениеАйде пак в първи клас.... "Тераното" к'во е (гориво, кубици) от къде си, как стигна до "май изгоря", какво искаш, диагностика или ремонт.....
Коментар
-
в тоя случай е добре да свалиш таблото и да погледнш централния сноп с кабели който идва от към двигателя,защото минава в средата и понякога от вибрациите се случва да се прекъснат кабели и да се стигне до такъв ефект,но докато не свалиш таблото няма да разбереш
Коментар
-
Първоначално публикуван от vazul Преглед на мнениеЗа централното табло ли става на въпрос или за това на касетофона и парното?
Коментар
-
За съжаление трябва да се свали цялото табло,а не само средната част където стои касетофона.Там като го свалиш...нищо не се вижда
Голяма кушия си е,но...май друг начин няма.
Всъщност..защо не пробваш първо да прегледаш снопа кабели влизащ в таблото от към двигателния сектор....може ако има проблем точно на входа с купето да се забележи и от там евентуално...
Успех!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Здравей Колега,
При така създалата се ситуация се налага сложна интервенция.
Първо - недей да правиш опити да слагаш пака акумулатора, защото освен пушеци може да видиш и пламъци.
Второ - намери някой който разбира поне малко от жици и леко и внимателно започнете да разглобявате там откъдето е започнало да пуши.
Много вероятно е някой преди теб да е пипал инсталацията, но да не е изолирал хубаво кабелите.
Трето - пиши откъде си.
Успех.Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
Коментар
-
То и компютъра е в средата, ниско долу. Но пушеците със сигурност са от жица. Кутията на компа е херметическа, или поне доста добре уплътнена, до колкото помня, и от нея дим тръдно ще излезе.
Аз би демонтирал цялото табло и прегледал всичко. На пръв поглед е много работа, ама реално за половин час всичко е долу. Болтчетата за 2-3 размера и при сглобяването не могат да се сбъркат. Правил съм интервенцията като си купих тераното. Не е велика философия, а бонуса е че ще можеш да прегледаш и изчистиш всичко отдолу.
Грешка е било да вдигаш тока, защото това е вдигнало и напрежението, но до колко не се знае. Принципно електрониката трябва да устисква поне до към 15 волта. И изгорял компютър на терано е рядкост до толкова, че лично не съм чувал за такава случка.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар