Обява

Свий
Няма добавени обяви.

още едно Терано за доработки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• още едно Терано за доработки

та и аз да отвора тема за да не спама на колегата за части и без това ще се правят и други доработки във времето

та да си дойдем на думата,от два дни и моето терано се разцирика от предното окачване.днес след работа го разглобих за да видя на какво положение са задните тампоните на долните носачи,за съжаление няма снимков материал че действах сам и бързах да не се мръкне.положението е следното-и двата тампона от страните които лежат в чашките са премачкани и централния отвор е станал на елипса,а чашките по периферията са здрави,но в средата също са на елипса,а втулките са здрави за голямо очудване.
    тук благодарности на дамян за схемата която ми прати за чашките.сега да видим колегата патрул фен да ми отговори и да ги поръчвам,а снимки ще пусна като ги сменям

От: още едно терано за доработки

Мда...рано или късно идва този момент.Моето няма индикации за разбито там,но...най-вероятно напролет ще го разглобя превантивно да проверя какво е положението.По спомени пълен комплект/говорим без чашките,които се правят на стругар/,излизаше около 50лв. на носач,та за два носача 100лв. и то за превантивна смяна просто за момента нямам.Напролет ще го мисля...
    Щом втулките ти са наред,значи си точно в момента за смяна,че съм виждал случаи-тампоните почти липсват,втулката не можеш да я познаеш какво е била ,а чашките/обикновено се сменят само вътрешните,където втулката минава през тях-външните нищо не им се случва/...няма да ти говоря....
    Сменяй дордет е време!
    П.П.Торсиона разхлабва ли го при демонтажа?
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

за разглобяването на задната част на долния носач не се пипа нищо друго освен двата болта които държат самото рамо за носача и гайката която притяга тампоните.за целта ти трябват гедоре 24 и 22 и ключ 19 за контра на болтовете

Коментар

Мисля 12 лева беше тампона, а те са 4 броя. Ако фтулката е добре, ще минеш с едни 70 лева с доставката.
        Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

ами писал съм в темата ама още нямам отговор.явно почивните дни ги ползва по предназначение в което няма нищо лошо всеки се нуждае от почивка,предпологам че утре ще имам отговор

Коментар

Скоро ремонтирах, чашките ми излязоха 30 лв за 4 броя. Направиха ми ги от стомана 30, идея си нямам дали е най-точната за целта, но времето ще покаже. Мисля че това е единствената въпросителна при този ремонт, материала за чашките да е правилния. Смятам, че докато е още здраво там може да се направи някакво подсилване на оригиналните чашки, поне в горната им част, или направо вътре над втулката, но трябва някой по-вещ да го измисли.
            Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
            X-trail 2.2 Di 2003
            Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Оригиналните чашки са лемава работа и няма никакъв смисъл да им се прави каквото и да е усилване. Щом има признаци на износване - секача, чука, и долу.

Стомана 30 е добре. То не е космическа технология, та да се търси кой-знае какъв материал. Просто най-твърдото, което може да се заварява без перипетии. А то е - стомана 30, S355 или от сорта. От такова горе-долу е и шасито.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

аз имам една идея и да я споделя преди да съм я направил,ако бъркам приемам критики.
                тампоните най-вероятно утре ще са при мен и мисля да видоизменя малко самата чашка.по-тчно да я направя по дълбока с цел да не се кривят и усукват така тампоните.предполагам че ефекта трябва да е положителен,защото като се ограничи усукването на тампона така ще се увеличи площа на натиск на металната втулка.имам предвид че няма да се износва само в двата срещуположни края на двата тампона и така трябва да изкарат малко повече.
                сега да видим кой какво мисли

Коментар

Оста ще се натоварва повече. Приведи си чашките и тампоните в оригинален вид, и ще изкарат като минимум 50-60 хиляди. За какво ти е тая разправия с неизвестен край?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ами в момента мойте тампони са износени само в двата срещуположни края,а от другата страна са си ок дори и централния отвор е здрав.според мен в оригиналния си вид втулката има по-голямо натоварване в центъра и като няма какво да предържа тампоните за да се запази съосието се стига до този резултат

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
                      ами в момента мойте тампони са износени само в двата срещуположни края,а от другата страна са си ок дори и централния отвор е здрав.според мен в оригиналния си вид втулката има по-голямо натоварване в центъра и като няма какво да предържа тампоните за да се запази съосието се стига до този резултат
                      Както и да ги ограничаваш, гумата ще остарее. Тя и от това се скапва. Там съосие няма - те затова са и тия тампони - да може да се чекне.

Коментар

току що престигнаха тампоните,обаче имам един випрос.
                        дали това са правилните тампони Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображ.047.jpg
Прегледи:1
Размер:79.8 КБ
ID:5417188 ,защото като разглобявах да видя моите нямаше такава вдъбнатина като на левия,а имаше остатъци от изпъкнала гума която трябва да влезе в отвора на чашката.

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
                          току що престигнаха тампоните,обаче имам един випрос.
                          дали това са правилните тампони [ATTACH=CONFIG]504311[/ATTACH] ,защото като разглобявах да видя моите нямаше такава вдъбнатина като на левия,а имаше остатъци от изпъкнала гума която трябва да влезе в отвора на чашката.
                          И теб да те сложат там и стегнат, и ти ще се изкелевещиш така, че после няма да се познаеш на огледалото.

Това са тампоните. Други няма.

Коментар

хаха ок.
                            почивните дни ако имам свободно време ще ги сменям

Коментар

вчера взех четерите втулки от стругара и се заканих че днес от сутринта да ги сменя.обаче миналия път за да провера на каво състояние са ми старите тампони разглобих от лявата страна и естествено си бяха заминали,да обаче днес си викам ще го почна от дясната страна.всичко беше ок докато не свалих колелото и от там като влезнах в един филм от онея приключенските та чак ще има и продължение утре.
                              въпросното скърцане се оказа от свсем друго място а не от тампоните.след последната горска разходка бях нацелил една хубавичка яма и поради липсата на долните противоудърни тампони при предната гума така хубавко беше ударила подкалника,че резултата както се досещате не закъсня особено(имам няма месец)
                              та свалям аз гумата и кво да вида,подкалника разпорен на три места.натиснах го и точно това гадно скърцане което слушам при неравности.вдигнах капака взех да мърдам акумулатора и той нашия си играе както си иска.понеже имаше стари следи от текал акумулатор и взех да дебна за пораженията.естествено пораженията бяха трагични,в следствие на киселината планката която лежи на тампона отделящ купето от шасито беше скъсана и всичко се движеше.без да се замислям извадих ламарини ножици флекс и СО и си спретнах нов подкалник и нова стока на въпросния тампон.за утре остана да направа и стойката на акумулатора и естествено да си сменя тампоните
                              снимки утре ще направя,че като се хвана да работя и нямам време да снимам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X