Колеги има някакво тропане на неравности от задната врата на багажника. Джипа е терано 1996г. Като се затвори и тръгнеш да отваряш вратата си личи, че като се държи само на пантите спада с 2 - 3 милиметра от към дръжката. Дайде идея, че е доста досадно?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тропане от багажната врата
Свий
X
-
От: Тропане от багажната врата
Смени си механизмите за затваряне и по възможност пантите, за да не увисва вратата. Временният начин е да удебелиш закопчалката с изолирбанд, но е много временно.Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?
-
Пантата не мърда и милиметър. Възможно ли е механизма за затваряне да не държи добре затворена вратата, че като я затора и около дръжката бутам с ръцете навътре си личи, че има луфт малко?Nissan Terrano 2.7 TDi
----------------------------
Нещо което работи - не се пипа!
Коментар
-
Малко луфт си има, най-вероятно (ако не си я ремонтирал) се е разварила , на точковите заварки, стойката за задната гума. При мен беше така и тропаше на спящи полицаи или по-големи препятствия, проблема се решава като махнеш кората на вратата и на мястото на точковите заварки разпробиеш и сложиш болтове с големи гайки и контра гайки. Поне аз така направих и стана добре. Повечето колеги са направили така и нямат оплаквания.
Пробвай когато е затворена вратата и удариш силно по задната гума дали се чува същи шум ?
Поздрави !
п.п. тук има снимки как го направих, разгледай темата!
Коментар
-
Колегата е написал. На мен ми се случи същото преди 3 дни. Хлопа на всяка дупка и ме вбесяваше чак. Развивах гума, кората махах и нищо. Накрая се оказа една ламарина вътре в самата врата на която се хващат болтовете на тази стойка за резервната гума. Беше се откачила на 3-4 места заварката. Поиграха си малко с нитачката и се получи.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Сигурен ли си ,че тропа от вратата?
Ако да...колегите са ти писали какъв е най-масовия проблем/дори и на моето ,което е 2001г. го имаше и игра дрелка ,болчета,видии,че и нитачка на места,а какво остава за още 5-6години по-стара машина/,ако не провери дали нямаш също разбита биелетка на задния мост.
От няколко дни се побърках от натрапчив звук на нещо тропащо в багажното.Местих инвентара който мъкна с мен,закрепях го и т.н.,докато реших за всеки случай да проверя какво става от долу/между другото двама колеги слушаха отвън и тропането не го чуваха,докато вътре си се чуваше ясно/.
Диагнозата...разбита задна дясна биелета...Така се разнася чукането и по купето,че създава представа за нещо тропащо вътре в багажното,а не отдолу по окачването.Така,че....ако не е проблема във вратата погледни отдолу за всеки случай!
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Задните биалети/ки/ тропат ужасно много, както е описал Любашки, моите и те дрункат но не са ми на дневен ред да ги сменям. Тъй че може наистина да е от там, между купето и шасито чак да дрънка едва ли?Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
-
Точно от там се оказа, че е. Над тампоните е изгнило и бяха откъснати от купето и се държаха само за шасито. Направих временно импровизирани тампони. Сложих по един правоъгълен профил с размери 2 см х 6 см. и дължина около 25 от долната част на купето. От профила надоло гумен тампон с дебелина 5 - 6 сантиметра. Отдоло го хванах за шасито и да подпира гумения тампон с желязна лайсна около 3 мм. дебела. За сега е добре, но не се знае колко време ще кара.Nissan Terrano 2.7 TDi
----------------------------
Нещо което работи - не се пипа!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар