Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фаровете и разхода на гориво

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фаровете и разхода на гориво

През уйкенда пътувах от Пазарджик до местността Белите брези около Ардино, Кърджалийско.Общо в двете посоки 342 км. Понеже, пътя ми е познат и го пътувам често, знам че средния ми разход обикновено е около 10 на сто, +/-0,1 литра. Учудих, че средния разход този път бе 10,6 литра, това с климатика и фаровете. Единствената разлика като включени консуматори са фаровете.Четах някъде, че разхода се вдигал, но не очаквах че е 400-500 грама на 100 км. при дизелов двигател от 2,7 литра. Отчитането е приблизително точно или поне, както съм го смятал при предните пътувания.Някой ако е правил някакви подобни засечки, ще съм благодарен да ги сподели.Тераното е 2-ка, 2,7 ТДИ 1997 г.

От: Фаровете и разхода на гориво

И много правилно си се досетил. В зависимост от износеност на мотор , потребляема мощност /мощност на лампи/минимум относително 400 до 800гр. на 100км. заради включените фарове. Колкото по голяма консумация толкова по голяма магнитна индукция в алтернатора т.е. съпротивление / спирачка/ за мотора. Почти на всеки автомобил можеш да усетиш разликата особенно на малолитражките и най вече с бензинов мотор. Остави мотора на ниски обороти и включи фаровете ще усетиш , как /при някой едва забележимо/ оборотите леко падат.
    Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

40-50 милилитра ми харчат фаровете на час (вече колко км ще мина зависи от много неща) това е премерено с ОБД диагностика чрез отчитане моментно количество впръскване на бензин ...Показва с точност до хилядна
      тея ала бала работи за завишени разходи са врели некипели...Примерно само давам...Празен ход около 762 оборота...без никакви консуматори разход на час празен ход 628милилитра(около 670-780 на фарове) и около 1000 милилитра на климатик...Изводите за вас...
      Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Тия ала бала работи се отнасят за неща които горе съм описал износен мотор , малък мотор , бензинов мотор тук нещата ще са по осезаеми от колкото при по мощните двигатели. Дизела печели от големия въртящ момент и , ако е с повече магарета... А на тия диагностики и аз съм се нагледал. И понеже името ти е Макс Бокс се сетих. Замислял ли си се , че ако имаш в колата и по сериозно озвучаване около 1kw. как можеш да си контролираш разходът в зависимост от това колко си повдигнал волумето и най вече басите.....?
        Последно редактирано от traper2504; 26-08-12, 23:14.
        Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Стотина милилитра на час може да е завишението от фаровете и другото осветление. Но един здрав вятър може да повиши разхода с повече от 1 л./100 км.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

уЙкенда беше над 40градуса, колко мислиш се е вдигнал разхода заради това, при каране на климатик?????

Коментар

За 342 километра, колкото и да е познат пътя, не вярвам да могат да се направят 2 абсолютно еднакви пътувания.
              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Хайде, пак се почна....
                За да се движи, каквато и да е каруца, трябват поне някакви си 30 000 - 40 000 вата. За да светят фаровете 100.

Коментар

Може горивото да не е било читаво, колегата по горе спомена, че и времето беше яка жега... има доста променливи.
                  Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Да добавя и още един фактор...а именно температурната разлика.Предното ходене може да е било при по-ниски температури и съответно разширението на горивото да е било по-малко...съответно и е събрал първоначално повече гориво резервоара....
                    Аналогично при обратния случай.....
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                      ... Единствената разлика като включени консуматори са фаровете. ...
                      Сигурен ли си, че това е било единствената разлика? А броил ли си, примерно, колко пъти е трябвало да натиснеш спирачки и да ускориш след това поради измененията в пътната обстановка?
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                        Сигурен ли си, че това е било единствената разлика? А броил ли си, примерно, колко пъти е трябвало да натиснеш спирачки и да ускориш след това поради измененията в пътната обстановка?
                        Ей, спокойно, какво ме емнахте!?Просто споделям впечатления, не твърдя нищо.Тоя път го пътувам поне десет пъти в годината и специално за Чавдар, следващия път обещавам да ги броя

Коментар

Ей, спокойно, какво ме емнахте!?Просто споделям впечатления, не твърдя нищо.Тоя път го пътувам поне десет пъти в годината и специално за Чавдар, следващия път обещавам да ги броя
                          Ами хубаво е, преди да се пуска поредната безсмислена тема във форума, да се погледне дали не е дъвкана вече.

Коментар

... Тоя път го пътувам поне десет пъти в годината и специално за Чавдар, следващия път обещавам да ги броя
                            За броене си е! И аз имам един път, дето го пътувам многократно през годината, но разходът ми е все различен. Едно е, като го уцеля празен по-рано сутрин и си държа по-равномерна скорост без резки ускорения, съвсем друго е, като се навървят ония, дето по завоите се влачат като пребити с поне 3 пъти по-ниска скорост от тази, която пътят позволява. Като трябва през някоя минута да мачкаш газта за да ускориш и да ги издухаш бързо, преди насреща да е излязъл някой, разходът изглежда съвсем различно. Обикновено на извънградско с една бутилка газ минавам около 200 км, вчера бяха едва 160. Дали са ми запалените фарове виновни или десния ми крак?
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз предлагам да спрем да подкрепяме безумната спекулация измислена от незнайно кой ,че фаровете дигат разхода и управляващите са виновни за това....Нали именно за това беше целия шум...Пак някой нещо да ни излъже...Кой и какво няма да коментирам защото темата е друга...както по-горе се каза дори най-малката логика по пътя мощност за предвижване спрямо мощност фарове виждаме ,че уравнението силно куца...Колата ми е 150Kw как тогава 0.1kw да и повлияе...Ами според мен не може...Само на психиката ни влияят разни тъмни субекти ...
                              Виж климатика си ми дига половин килце ,че хич не се замисля...
                              Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X