Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера или Терано 2 ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера или Терано 2 ?

Из разните обяви из мобиле пише и 125к за някои 2.2 дизели на Фронтера, май след 2001 г. били пригодени да отговарят на стандарта за дизел ЕВРО4... тоз стандарт до колкото знам не е за наште калпави нафти )
    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
    X-trail 2.2 Di 2003
    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
      Из разните обяви из мобиле пише и 125к за някои 2.2 дизели на Фронтера, май след 2001 г. били пригодени да отговарят на стандарта за дизел ЕВРО4... тоз стандарт до колкото знам не е за наште калпави нафти )
      120 к.с. са новите 2.2!
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

... но не знам за кои точно става въпрос, тези 2.2 DTI и 2.2 DTI_16V са на Isuzo или не ? Блокажи Фронтерата няма или има ? За хъбовете е ясно, автоматичните на боклука, а колко ли струват ръчни за Фронтера? Връзката с двигателя: верига, ремък или зъбчатка/като Тераното/? ...
        2.2 DTI си е Опелов мотор. Блокажи стандартно няма, има LSD на задния диф и парт-тайм задвижване. Предния мост се зацепва/включва с бутон на таблото в движчние. Няма хъбове, които да се чупят а дисконектор на едната предна полуоска. В раздатката - верига ( за съжаление ), но пък не се сещам за някоя счупена. Е сигурно има някоя, но е общо взето рядко явление ( поне според писанията тук )! Всичкото това - за Фронтера Б след 98-99 г.! Ако някъде греша, колегите ще ме поправят.
        Дано съм бил полезен! Успех!
        Последно редактирано от alex_serviz; 24-08-12, 20:58. Причина: Допълване
        Казано е:
        -"Обичай ближния",
        щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cf7a31b0.jpg
Прегледи:1
Размер:90.2 КБ
ID:5402778
          Първоначално публикуван от alex_serviz Преглед на мнение
          В раздатката - верига
          В огромна заблуда си.Няма кутия,която да се монтира на опел или исузо,която да е с верига.Няма такава произведена.И всички кутий са исузо.
          Последно редактирано от gimax; 25-08-12, 06:40.

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
            [ATTACH=CONFIG]485715[/ATTACH]

В огромна заблуда си.Няма кутия,която да се монтира на опел или исузо,която да е с верига.Няма такава произведена.И всички кутий са исузо.
            A, ха. Още един плюс за Фронти!
            Казано е:
            -"Обичай ближния",
            щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Предния мост се зацепва/включва с бутон на таблото в движчние. Няма хъбове, които да се чупят а дисконектор на едната предна полуоска.
              Някой може ли да осветли по-подробно тази система с дисконектора на полуоската как действа, като не е включено това копче кое се върти? преден вал и едната полуоска ли или как ? Не става въпрос за автоматични скорости нали?
              Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
              X-trail 2.2 Di 2003
              Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

И на двата автомобила съм минал по около 20 х км. Фронтера 2.2 dti и бензиново 2.4 Терано 2. Не съм имал никакви проблеми с двигател и ходова част и на двата. На пътя несравнимо по-добра е Фронтерата- по-лека за каране, по-тиха, по като лека кола , стабилна, широка. За лек оф -еднакви. Избери по-запазената и газ

Коментар

A, ха. Още един плюс за Фронти!
                  Плюс, плюс, колко да е плюс? Какво ти пука к'во конкретно са нарили в раздатката? Все ми се струва че е по-важно да не се троши.

Някой може ли да осветли по-подробно тази система с дисконектора на полуоската как действа, като не е включено това копче кое се върти? преден вал и едната полуоска ли или как ? Не става въпрос за автоматични скорости нали?
                  Въртят се и двете полуоски (тая с дисконектора - двете части различна посока), и сателитите в дифа. Самата касета не се върти, не се върти и кардана. Понеже каквото се върти се върти почти без товар, разликата в сравнение с джипове с хъбове е минимална, освен за малолитражките. Недостатъците са че се износват семеринги, маншони на полуоски, тук-там по някой лагер, независимо дали караш на двойно или не. Предимствата - няма хъбове, а може да се пуска автоматично заедно с включване на 4x4 от раздатката.

До колкото знам и суперселект на паджеро е така, а и при разни Jeep-ове го има.

...но и не всички фронтери са така. Запознатите да кажат, ама аз съм виждал фронтера с хъбове, даже до колкото помня когато внасяхме китайски, акцията тръгна точно от колегите фронтераджии.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Фронтера А до 98 са с хъбове. Колегата може да се огледа за добър екземпляр от по -старите. Една идея старите са "по- джип" от новите.
                    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                      Фронтера А до 98 са с хъбове. Колегата може да се огледа за добър екземпляр от по -старите. Една идея старите са "по- джип" от новите.
                      Нямат дисконектор,чиста механика без вакуми и моторчета,а управлението е с курмилна кутия и хебел,докато при В управлението е с хидравлична рейка,дисконектор за включване на предното и там всичките му джаджи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X