Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малатеста - "Кайман" или "Кобра"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малатеста - "Кайман" или "Кобра"

моля за съвет какви гуми да си избера каиман или кобри за нисан терано 2.7 тди 98 година

От: каиман или кобри

Първоначално публикуван от koko202 Преглед на мнение
    моля за съвет какви гуми да си избера каиман или кобри за нисан терано 2.7 тди 98 година
    Сподели на какви преобладававащи терени ще караш да не се окаже,че нито едните,нито другите са за теб-/примерно,ако ще караш и доста по асфалт/.
    Иначе,ако целиш максимална проходимост в яка кал Каймана е доказано по-добрия вариант от Кобрата.

Коментар

слагаи каимани по добри са

Коментар

Пробвай поне да изразиш процентното съотношение на оффроуд и асфалт, при което се предполага че ще се ползва джипката. Така както си поставил въпроса, няма да получиш много отговори. Кайманите са 100% оффроуд, кобрите 80-20% офф/он. За ежедневна кола, можеш да ги забравиш и двата чешита. Кобрата с някои уговорки става, но уговорките са сериозни. За скорости над 80-90 км/ч с кобрите, забрави. С кайманите още по-зле.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Кобрата е вярното решение!

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
          .... За скорости над 80-90 км/ч с кобрите, забрави. ..........
          Ц, не си познал. С Кобра съм карал със 150-155 км/ч с Диско 1 /БЕЗ СТАБИЛИЗИРАЩИ ЩАНГИ И ОТПРЕД И ОТЗАД!/ в продължение на около 100-120 км. при размер 31.5/16. Удивен съм от гумата. Изключителен каучук. В калта - безапелационна, но с водач над 35г. Безшумна!!! Много ще се смеят, но в сравнение със сегашната 32-ка Гудиар МТР /дот 2011/, Кобрата все едно не стъпва на земята.
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Силно некоректно поставен въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
              Кобрата е вярното решение!

Ц, не си познал. С Кобра съм карал със 150-155 км/ч с Диско 1 /БЕЗ СТАБИЛИЗИРАЩИ ЩАНГИ И ОТПРЕД И ОТЗАД!/ в продължение на около 100-120 км. при размер 31.5/16. Удивен съм от гумата. Изключителен каучук. В калта - безапелационна, но с водач над 35г. Безшумна!!! Много ще се смеят, но в сравнение със сегашната 32-ка Гудиар МТР /дот 2011/, Кобрата все едно не стъпва на земята.
              Чудно как не си минал през таван няколко пъти,при нови кобри над 70 е невъзможно да се побереш на пътя...
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

благодаря за мненията джипа ще се кара 90% гора и 10% асфалт

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
                  Чудно как не си минал през таван няколко пъти,при нови кобри над 70 е невъзможно да се побереш на пътя...
                  Това твърдение от собствен опит ли е? Скоростта е мерена по ГПС! И не беше проба или експеримент. Освен това с жена, 2 деца и куче в колата. Място на събитието - Магистрала Тракия. Времеви диапазон: 2006-2007г. Тежестите за баланс бяха по 1 педя от двете страни на джантата. Изпълнител на монтажа - Валдиан / Goldy/.
                  ПП Не правя съпоставка м/у Кобрата и Гудиера, но първата е в пъти по безшумна, за разлика от теглото, при което разликата е ПОНЕ 30-35%!
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Аз карах с Кобри няколко месеца и останах разочарован. В калта изхвърлят напред, но настрани са трагедия. Не могат да изчистват калта от себе си и като караш 15 минути в кал, гумите стават като галошки и грайфера почти не се вижда. На асфалта не мога да дигна повече от 90км/ч. , а колкото и бавно да карам с другия до теб не можете да си чуете приказката от бучене на гумите. С две думи - отвратителни гуми. За кайманите нямам пряко впечатление, но мисля, че са по-добри !
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Кайманите ще ти се сторят още по лоши щом си останал с такова впечатление за кобрите
                      А по темата , аз съм за каиманите , като ще е гарга да е рошава
                      2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                      ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Карам с поизносени Кобри и съм доста доволен като за парите им.И на мен ми казаха че не може да се карат с повече от 60 даже било опасно и т.н.От личен опит смея да твърдя че това е малко преувеличено.Тествал съм ги на глинеста кал по път правен за свличане на трупи с голям наклон и се качих докъдето ми беше нужно.Мислех и аз за каймани но са ми доста хард а ми се налага да карам и по пътя,но в твоя случай мисля че си за каймани.Поздрави!
                        Борис 0888 999 едно едно9
                        PATROL Y260 RB30S

Коментар

При така описаните проценти, определено каймани.
                          Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

И най добре гумата да е истинска-не регенерат!Лично аз съм минал през доста видове и размери гуми и за 90% гора -бутонки
                            SILVERSTONE MT-117 EXTREME ТОВА Е ГУМАТА!
                            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

а да знаете място в Пловдив от кадето мога да си закупя каимани може и втора рака а може и оферти да предложите ако има някои излишни поздрави на всички

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X