моля за съвет какви гуми да си избера каиман или кобри за нисан терано 2.7 тди 98 година
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Малатеста - "Кайман" или "Кобра"
Свий
X
-
От: каиман или кобри
Сподели на какви преобладававащи терени ще караш да не се окаже,че нито едните,нито другите са за теб-/примерно,ако ще караш и доста по асфалт/.Първоначално публикуван от koko202 Преглед на мнениемоля за съвет какви гуми да си избера каиман или кобри за нисан терано 2.7 тди 98 година
Иначе,ако целиш максимална проходимост в яка кал Каймана е доказано по-добрия вариант от Кобрата.
-
Пробвай поне да изразиш процентното съотношение на оффроуд и асфалт, при което се предполага че ще се ползва джипката. Така както си поставил въпроса, няма да получиш много отговори. Кайманите са 100% оффроуд, кобрите 80-20% офф/он. За ежедневна кола, можеш да ги забравиш и двата чешита. Кобрата с някои уговорки става, но уговорките са сериозни. За скорости над 80-90 км/ч с кобрите, забрави. С кайманите още по-зле.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Кобрата е вярното решение!
Ц, не си познал. С Кобра съм карал със 150-155 км/ч с Диско 1 /БЕЗ СТАБИЛИЗИРАЩИ ЩАНГИ И ОТПРЕД И ОТЗАД!/ в продължение на около 100-120 км. при размер 31.5/16. Удивен съм от гумата. Изключителен каучук. В калта - безапелационна, но с водач над 35г. Безшумна!!! Много ще се смеят, но в сравнение със сегашната 32-ка Гудиар МТР /дот 2011/, Кобрата все едно не стъпва на земята.Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение.... За скорости над 80-90 км/ч с кобрите, забрави. ..........За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
Чудно как не си минал през таван няколко пъти,при нови кобри над 70 е невъзможно да се побереш на пътя...Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнениеКобрата е вярното решение!
Ц, не си познал. С Кобра съм карал със 150-155 км/ч с Диско 1 /БЕЗ СТАБИЛИЗИРАЩИ ЩАНГИ И ОТПРЕД И ОТЗАД!/ в продължение на около 100-120 км. при размер 31.5/16. Удивен съм от гумата. Изключителен каучук. В калта - безапелационна, но с водач над 35г. Безшумна!!! Много ще се смеят, но в сравнение със сегашната 32-ка Гудиар МТР /дот 2011/, Кобрата все едно не стъпва на земята.Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...
Коментар
-
Това твърдение от собствен опит ли е? Скоростта е мерена по ГПС! И не беше проба или експеримент. Освен това с жена, 2 деца и куче в колата. Място на събитието - Магистрала Тракия. Времеви диапазон: 2006-2007г. Тежестите за баланс бяха по 1 педя от двете страни на джантата. Изпълнител на монтажа - Валдиан / Goldy/.Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнениеЧудно как не си минал през таван няколко пъти,при нови кобри над 70 е невъзможно да се побереш на пътя...
ПП Не правя съпоставка м/у Кобрата и Гудиера, но първата е в пъти по безшумна, за разлика от теглото, при което разликата е ПОНЕ 30-35%!За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.
Коментар
-
Аз карах с Кобри няколко месеца и останах разочарован. В калта изхвърлят напред, но настрани са трагедия. Не могат да изчистват калта от себе си и като караш 15 минути в кал, гумите стават като галошки и грайфера почти не се вижда. На асфалта не мога да дигна повече от 90км/ч. , а колкото и бавно да карам с другия до теб не можете да си чуете приказката от бучене на гумите. С две думи - отвратителни гуми. За кайманите нямам пряко впечатление, но мисля, че са по-добри !
ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
0878 23 58 34- Радо
Коментар
-
Кайманите ще ти се сторят още по лоши щом си останал с такова впечатление за кобрите
А по темата , аз съм за каиманите , като ще е гарга да е рошава
2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg
Коментар
-
Карам с поизносени Кобри и съм доста доволен като за парите им.И на мен ми казаха че не може да се карат с повече от 60 даже било опасно и т.н.От личен опит смея да твърдя че това е малко преувеличено.Тествал съм ги на глинеста кал по път правен за свличане на трупи с голям наклон и се качих докъдето ми беше нужно.Мислех и аз за каймани но са ми доста хард а ми се налага да карам и по пътя,но в твоя случай мисля че си за каймани.Поздрави!Борис 0888 999 едно едно9
PATROL Y260 RB30S
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
SILVERSTONE MT-117 EXTREME ТОВА Е ГУМАТА!
Коментар