На мойто терано 2 – 1997 г. има поставен холандски газов инжекцион Колтек и каквото и да правя не може да му падне разхода под 15/100(извънградско). Само при мен ли е такова положението или това е нормалния разход. Ще бъда благодарен за идеи и мнения за намаляване на разхода.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
колко харчи бензиново терано 2,4i на газ
Свий
X
-
От: колко харчи бензиново терано 2,4i на газ
Първоначално публикуван от renovod Преглед на мнениеНа мойто терано 2 – 1997 г. има поставен холандски газов инжекцион Колтек и каквото и да правя не може да му падне разхода под 15/100(извънградско). Само при мен ли е такова положението или това е нормалния разход. Ще бъда благодарен за идеи и мнения за намаляване на разхода.Форд Маверик 2,4i 12v 1994.
Коментар
-
Аз пък чакам момента, кога учените ще измислят прасета без кокали, та да изкараме 100% чиста далавера от килограм живо тегло.
Батьо, камион караш, бе, колко искаш да ти харчи? Три пъти по нищо и половина ли? Ей, ама като ги запускате едни такива теми, 'начи ...................Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
Само DIESEL !!!
Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.
Коментар
-
Харчи колкото му сипеш. Не връща със сигурност.
При положение че дизела харчи 10.5 - 12 извънградско (каране където с колкото позволява пътя), някак не виждам като как ще накараш бензина да харчи толкова газ, освен ако тотално не го скопиш.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Моето е с ГИ на Каргаз .Засичано многократно градско в София от 15 сега до 20(зимата с бензина вкл).Извън града от 11(с леко каране и матрак на тавана) до 15 на 100 с пълна газ .Средно на дълго ми дава около 12л.на 100км и 16 на 100 в града, но си го карам като леката кола с повечко настъпване.
Коментар
-
10.5l/100km газ само извънградско - дълъг преход през лятото без излишна употреба на спирачките и без резки ускорявания. 11.5л/100км при смесен цикъл 50/50; 12.5 смесен цикъл с климатик; само градско с климатик 15.5.
Зимен разход 12.5 газ при смесен цилъл и 15.5-16 градско каране. Към това добавяме и бензин все пак :-) Например през лятото допълнително около 15 литра бензин за 3000 км. През зимата доста повече. :-)
Коментар
-
Все пак човека не е казал късо или дълго Терано има с клима ли без ли, но дори и за извън гр. не е ли малко много 15/100. Мойто за сега с клима градско гори 15,16/100, а извън гр. пак с клима 11/100 със скорост между 90 и 110. С български ГИ съм.Land Rover Discovery 3.9 V8
Коментар
-
...Трябват настройки (и основна профилактика)на ГИ ,но за Колтека нямат читав софтуер в БГ (опитват се да го ремонтират и поддържат но в повечето случай препоръчват смяна) и обикновенно ако е внесена с него е карана много на газ той е тоталка.Не разбрах обаче само разхода на газ ли е висок ,как е на бензин?
Коментар
-
Нисана е къса база 1997 г. и го купих с холандския ГИ Колтек. Сменял съм му мембраните при Янко от град Септември. Сега положението е следното: При форсиране на празен ход и в движение двигателя не може да вдигне над 4000 оборота на газ (на бензин си ги вдига до 6 и пита за още) ако продължиш да натискаш педала преминава автоматично на бензин. При мен карането е смесено, но под 15/100 не мога да го сваля на газ.
Коментар
-
Филтъра е сменен. Непосредствено след смяната при пробата отново го показа. Явно има нещо друго което не е ясно. Това ме караше да си мисля за смяна на ГИ, ама като чувам че и вашите разходи са горе долу същите си мисля че ще карам така докато се скапе съвсем и след това ще има тотална смяна на системата.Последно редактирано от renovod; 09-07-12, 01:45.
Коментар
-
Това ли е целта - да гори малко? С моето -Терано 1 3000 миналата седмица резултата беше 35 л газ за изминати 85 км . Важно е къде караш. И как -тези километри ги минах за 6 часа, на 1-2 бавна. Но кефа си струва
Коментар
-
Здравейте, сменях въздушния филтър на моя дзвер маверик /терано 98г. и съм забравил да затегна меката връзка и ми даде разход 9.8литра газ през прохода Петрохан. Като затегнах хлабавата връзка разхода отиде на 16 литра. С Български ГИ минах на икономичната настройка и разхода стана 11литра на 100км. Явно трябва да се настрои правилно ГИ за да дава. Стойностите които давам са винаги зареждане до горе , но на различни бензиностанции по пътя София, Видин, Бяла/Варненско/ и Видин.
Коментар
-
Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнениеЗдравейте, сменях въздушния филтър на моя дзвер маверик /терано 98г. и съм забравил да затегна меката връзка и ми даде разход 9.8литра газ през прохода Петрохан. Като затегнах хлабавата връзка разхода отиде на 16 литра. С Български ГИ минах на икономичната настройка и разхода стана 11литра на 100км. Явно трябва да се настрои правилно ГИ за да дава. Стойностите които давам са винаги зареждане до горе , но на различни бензиностанции по пътя София, Видин, Бяла/Варненско/ и Видин.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар