Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 - проблем с EGI релето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Терано 2 - проблем с EGI релето

Първоначално публикуван от zippel Преглед на мнение
    Колеги, малко избягахте от темата, но това също са полезни неща. Аз засега я приключвам. Ходих на 2-3 места и разбрах следното :
    Както казва Сапрки, бръмчи предварението на помпата (авансатора). Преди нямаше такова нещо, но явно компютъра е решил, че трябва да включи включи авансатора при прекъсване на контакта и да го изключи 3 секунди по-късно. Каква е причината не знам, но всички ми казват да си карам така и засега ще ги послушам.
    Благодаря на всички, които се отзоваха със съвети по темата.
    По темата....и моя го прави същото,така че...карай и да не ти пука..
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравейте!Къде се намира този PWM клапан и има ли връзка с "injection timing control valve",който се намира в долната част на помпата,защото не се чува да жужи след изключване на контакт и колата не пали.Става въпрос за Терано 2 2,7 ТДИ '99.Малко предистория:след птп джипа пали и се движи на собствен ход,освен щетите по ламарините счупени са двете релета на климатика(на калника до акумулатора,ако има значение).На следващият ден запалва трудно,но след това за деня пали без проблем.След два дена вече изобщо не запалва.Проверени са : подгрева и свещите,имобилайзера(червеният диод изгасва след подаване на контакт и въртене на стартер),нафта до филтъра има,но на дюзите не,до клапана за спиране на горивото на помпата при подаване на контакт идва ток,EGI релето работи(пробвано от работещо Терано), "injection timing control valve" според ръководството е със съпротивление 15 ома,които не отчитам,също и температурен сензор за гориво(1,9 килоома) не се отчита,а ECU-то подава 12 V напрежение на клапана както е според ръководството.Уредът с който се мери е проверен,умна дюза и датчик на колянов вал мерени на съпротивление са в норма.Чекът не свети,проверка по мигащ код не показва грешки, само '55',че няма неизправност.Дали проблема е в този "injection timing control valve" ,може ли да се поръча и може ли да се смени на място без да се сваля помпата,ако проблема е в него.Благодаря предварително!
      NISSAN Terrano II (R20) 2.7TDI '99

Коментар

Не само че има връзка, ами е едно и също.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Не само че има връзка, ами е едно и също.
          Благодаря!А дали може да се смени на място или си иска специализиран сервиз(калниците и корите са свалени и има достъп до помпата).Каква би могла да е причината за "смъртта" на този клапан,не откривам общо с ПТП-то или чиста случайност?

Коментар

Принципно не вярвам проблема да е в него. А и трябва в сервиз за помпи. Хубавото е че до колкото знам точно при смянат на тоя клапан няма калибрации и прочие, ако не се разглобява друго по помпата.

Но пак ти казвам - не вярвам причината да е в клапана.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Разбирам,но мерен на съпротивление не отчитам нищо,а буксата от ECU-то си подава напрежение при контакт.Освен в кабела м/у буксата и клапана да е проблема,което пак води до смяната му,а той е на такова място,че едва ли нещо би могло да го повреди,знам ли.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X