Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оригинални масла и течности за NISSAN

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оригинални масла и течности за NISSAN

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Това горе като го гледам почти всяко масло произведено в последните десетина години ви вьрши работа,какво варели и кофи с масло бьлнуват тия не ми е ясно
    Това е за конкретен двигател. Има капризни такива, и не чак толкова, а има и разработвани преди 30години, дето ядат практически всичко, освен ако не е супер диво менте.

Аз също не робувам на това, дето пише по лепенките по двигателя или в ръководството. На фабията ми например препоръчват Shell Helix. Ми като ги знам какви са мошеници в милата ни родина, квито ще лепенки да налепят, няма да сипя такова. Във фирмения сервиз въпреки лепенките сипват Castrol. Продават и фирмен G12+ антифриз, ама последно беше на почти тройна цена.

Има един евентуален плюс - много по-голяма е вероятността фирменото да е с гарантиран произход, особено ако не е масово тук (а нисанското не е). Но това пак не означава че е по-добро или по-лошо от друго качествено масло, стига и то да е с известен произход, а не само бутилката му.

Впрочем, не се доверявам на хорски приказки, а просто опитвам. Например някога много ми хвалиха MANNOL, но от него поне върху моя двигател не останах доволен. Първите 500-600км беше екстра, но после осезаемо промени работата на двигателя към по-зле.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Антифриз,Катерпилари,оригиналния му дават 6 години,а на какьв да е друг му дават най-много 3.Бре,тоз по някаква технология ше е бьркан,с минзухари вьтре и настьргана тинтява.Ако му сложа Мерцедес на който дават почти двойно какво правим?На Мерцедески мотор може,а на Катерпилар НЕ.

Отивам в дильра да се майтапя с тях,препорьчват ми 0/40 масло защото новите модели такова ползват.Вадя му писание според което моя мотор не трябва да се кара с такова и........ги оставям замислени.Това в оторизиран сервиз.Сипвам си после 15/50 което не е одобрено и си карам,не се е оплакьл още,а има едни 100 000 километра при мен само и е един от шесте с това масло.

Глупости еле като прочета ФЕ стандарт и почвам да се хиля.Етикета му Мерцедес / за вас Нисан /а тубата китайска с масло Фукс Титан вьтре.

Ако е нещо завьртяно като масло за скоростите да речем и което се сменя на 60 000 е ясно,че няма да си правя експерименти,но да им дам тройно на парите,да ми набутат 20 литра щото било Нисан е ебаси измамата.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Ако сега си купя нисан и го закарам за гаранционно обслужване:1.какви флуиди ще му сложат?.2.различните оторизирани за тази дейност сервизи,различни масла ли ще ми предложат?
        А тези простотии се правят от името на всички ни.
        Даника
        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от zamundets Преглед на мнение
          ... И аз ползвах тези препоръки досега. Не че имах друг избор. ...
          Ами това са препоръките на производителя на автомобила ...

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
          Ако сега си купя нисан и го закарам за гаранционно обслужване:1.какви флуиди ще му сложат?. ...
          Никога не можеш да си сигурен какво и дали изобщо ще сменят в сервиз, в който не виждаш какво ти правят с колата ... (нямам предвид непременно сервизите, специализирани в Нисан)
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            Ако сега си купя нисан и го закарам за гаранционно обслужване:1.какви флуиди ще му сложат?.2.различните оторизирани за тази дейност сервизи,различни масла ли ще ми предложат?
            В различните фирмени сервизи - различно.

В Рено - винаги са ми наливали ELF.
            В Опел - винаги са ми наливали GM.
            В Нисан - не знам какво наливат, но в един по-горен пост съм написал какво ми казаха за оригинално масло (скорости/ръчка).

Парадоксът е, че какво наливат зависи най-вече от нас - клиентите. Ние търсим по-евтино и по-добро.

Българинът най-много го е страх да не стои на течение и да не се мине. Доброто и евтиното май се продават на различни щандове.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Никога не можеш да си сигурен какво и дали изобщо ще сменят в сервиз, в който не виждаш какво ти правят с колата ... (нямам предвид непременно сервизите, специализирани в Нисан)
              +1

Уважавам TOYOTA-Варна. При тях стената между сервиза и чакалнята е остъклена. Пак са спазени изискванията за безопасност.

Коментар

Темата малко се отплесна в "какво да наливаме". Това е вечна тема като за кокошката и яйцето.
                В първия пост написах, че публикувам таблицата с препоръчителните масла за тези, които по една или друга причина са решили да наливат оригинални флуиди.

Понеже всички ни е страх от високите цени на оригиналното ( + надценките на фирмените сервизи), ще пусна няколко цени от сервиза във Велико Търново:
                Спирачна течност DOT-3: 30 лв/л
                Масло за автоматик Matic-D: 28 лв/л
                Масло за автоматик Matic-J: 51 лв/л
                Диференциално масло GL-5: 32 лв/л
                Антифриз L248, зелен (по-стария): 17,50 лв/л

Другия месец ще мога да пусна още ценички.
                Масло ръчна кутия, лека кола: 27.50 лв/л

Коментар

В Нисан - не знам какво наливат, но в един по-горен пост съм написал какво ми казаха за оригинално масло (скорости/ръчка).

Парадоксът е, че какво наливат зависи най-вече от нас - клиентите. Ние търсим по-евтино и по-добро.

Българинът най-много го е страх да не стои на течение и да не се мине. Доброто и евтиното май се продават на различни щандове.
                  Разбрах,а аз си мислех-НИСАН.А ме е страх да не се мина,не защото не съм ходил и на двата щанда,а защото от евтиния съм купувал това,дето ти плащаш скъпо на добрия щанд и си караш със старото.
                  Даника

Коментар

Странна тема.
                    Не си представям производител на автомобили, дето да си произвежда всичко.
                    За амове си има сакс, монро.....
                    За накладки феродо....
                    За гуми мишлен, пирели.....
                    За свещи бош, нжк...
                    За съединители.....
                    За ремъци.....
                    и така нататък.
                    Защо за течностите да е различно?

Коментар

Кой ще каже какво масло да сложа на голф 1 , бензин с оригинална турбина?
                      Елфа става ли?

Майтапа на страна.
                      Всичките производители на автомобили си пишат какви изисквания имат към маслото за конкретната машина - примерно VAG 501.01 или Volvo VDS 3, което отговаря на нещо си... примерно 10W40 на тая и тая фирма. В много, ама много, много редки случаи пише конкретен производител. Примерно еволюшън 9 - трансмисионоо масло еди кое си на този производител...
                      От там и една част от фирмените сервизи си определят сами с кого да работят и дали на тубата да е фирменото лого. Па друга тема е и сервиза колко е "Фирмен". Последния път,като се загледах на варел с Волво 10W40, VDS - 3 пишеше, че е произведен от Тексако. Тия са спечелили търга на волво, за производство на масла за наще географски ширини в този момент просто. Най ми е гот с тойотата - Такъв вискозитет, АПИ толко/САЕ толко - точка.
                      А, и много е дълга темата къде какво са ти сменили! Наистина! Говоря принципно. Нищо, че 80% пляскат през просото....
                      Лични наблюдения

Коментар

Именно Пенчо. Сега като кажа, че една фирма държи 40% от световния пазар на накладки за първоначално вграждане, или че само на едно място в европа се прави спирачна течност, ще взрива публиката..... На бас, че Нисан не произвежда ни масло, ни накладки, ако на кашона да пише друго....

Коментар

Всъщност във фирмения на Skoda не помня дали въобще фигурираше Shell. А Castrol беше най-скъпото, така че "минаването" си е изцяло за моя сметка. Просто като за първа кола купена чисто нова от магазина исках най-доброто. И със сигурност не съм само аз така. Впрочем, цената на маслото до колкото помня съвсем не беша най-определящото в цената на гаранционното обслужване. Нали се сещаш че на фона на общо около 400лв за обслужване, дали ще дам 20-30 повече или по-малко поне за мен не е било от особено значение.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ц. Кръстев Преглед на мнение
                            Кой ще каже какво масло да сложа на голф 1 , бензин с оригинална турбина?
                            Елфа става ли?

Майтапа на страна.
                            Всичките производители на автомобили си пишат какви изисквания имат към маслото за конкретната машина - примерно VAG 501.01 или Volvo VDS 3, което отговаря на нещо си... примерно 10W40 на тая и тая фирма...
                            Е аз на този голф,ама дизел съм слагал това:pb_014020_EN[1].pdf,сега го слагам на един без турбо и на една тойота от тези годинини,нищо,че я няма в одобрилите това масло,защото чета само API, а на VAG не му обръщам внимание,че тойотката ще се разсърди... .А за нова СУПЪРБ предлагаха ШЕЛ и КАСТРОЛ.
                            Даника

Коментар

Ето още една дилърска цена:
                              Масло скорости, ръчка, 4х4 и спортни коли: 37,50 лв/литър

ИНФОРМАЦИЯ: Магазините за части, които поръчват оригинални нисански части от Англия, Германия, Австрия... могат да поръчват оригинални масла с кодовете от приложената в първия пост таблица. Цените са по-добри от дилърските, разбира се.

За търсещите икономическа ефективност препоръчвам груповите поръчки във форума Нисан Клуб България, раздел Продава, раздел Групови поръчки.
                              Там един колега поръчва оригинални части и течности от Англия. Плаща се предварително на банковата му сметка. Софиянци получават лично, другите по Еконт. Той твърди, че дори след неговата надценка и транспорта пак излиза най-евтино.

Успех

Коментар

не ме разбирайте погрешно,момчето за което става дума го познавам лично и като човек е супер точен и готин характер,но като знам как потдържат повечето англичани колите си и частите които се предлагат на английския пазар изобщо не се заблуждавайте че като са от англия ще си купите по хубави и то на по ниска цена от колкото в българия
                                само за информация от 2004 насам съм по англия и имам опит и то в тази насока,ако много държите мога да дам и подробности но е бая обширно
                                в общи лини хубаво и евтино няма,а повечето неща които се внасят са от евтините и сами се досещате какви,а ако трябва да е качествено няма как да е по евтино и там пазара е залят с боклуци и то в пъти повече от тук

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X