Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kak нисана пали почти без ток?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kak нисана пали почти без ток?

Здравейте на всички. Искам само да споделя - чувствам се много учуден. Карам x-trail бензин от около година, през зимата усетих че ми се скапва акумулатора. Мерих напрежение - 10 волта, явно една от клетките е дала съвсем на късо. Когато завърти стартера, волтметъра показва 7,5 волта. Е как, дявол да го вземе, тази кола пали с такова малко напрежение. При това и в кучи студ. И пали винаги - без отказ.

От: Kak нисана пали почти без ток?

Отговора, е че е бензинова.

Коментар

Най-добре е да прочетеш ето тази тема, и мисля, че ако попиташ автора ѝ на лични ще ти обясни по-подробно.

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56270

Коментар

Първоначално публикуван от toni11bg Преглед на мнение
        Здравейте на всички. Искам само да споделя - чувствам се много учуден. Карам x-trail бензин от около година, през зимата усетих че ми се скапва акумулатора. Мерих напрежение - 10 волта, явно една от клетките е дала съвсем на късо. Когато завърти стартера, волтметъра показва 7,5 волта. Е как, дявол да го вземе, тази кола пали с такова малко напрежение. При това и в кучи студ. И пали винаги - без отказ.
        Ми, тая зима е палила, а дали ще пали и следващата - под въпрос. Не случайно при първото падане на температурите под нулата собствениците на магазини за акумулатори доволно потриват ръчички.

И понеже на 50 метра от работата ни има такъв - всяка зима от 10 години насам картинката е абсолютно една и съща.

Впрочем - Самарата ми палеше по същия начин. Ако акумулатора има сила да превърти един цилиндър поне - значи е запалила. Като и сипеш и хубаво синтетично зимно масло - какво да и е, че да не запали? Значи просто е технически изправна.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така е както си написал. Само, че доста хора незнаят, че един скапан наполовина акумулатор, т.е. такъв като на колегата, който една превърта, създава адски много проблеми, за които никой не подозира, че може да е той причината.

Коментар

Повечето автомобили могат да запалват и с 1/10 от капацитета на акумулатора. Ако не беше така, половината таралясници по улиците нямаше да могат да се движат.

А иначе - как точно и в коя точка от ел. инсталацията измери 10 волта?

Коментар

Сигурно го е мерил на акумулатора.
              Простия бензин с чукче и бобина, верно пали само от много обороти на вала. А тия с хубавите нови електронни комутатори, палят и с 5 волта на входа на запалителната система, комутатора сам си ги вдига, докъдето му трябват.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Простия бензин с чукче и бобина, верно пали само от много обороти на вала. А тия с хубавите нови електронни комутатори, палят и с 5 волта на входа на запалителната система, комутатора сам си ги вдига, докъдето му трябват.
                Почти.
                Някои модерни искат около два оборота време докато си прочетат всички датчици и след това палят.
                Има и разни двигатели дето принципно палят трудно - 35* аванс, ток и бензин на всички цилиндри едновременно и пак пали кога си иска

ПП С 5 волта компа не му дава на стартера да върти изобщо на модерна кола
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Да де, ама се случва компютъра да не смогне да работи на толкова ниско напрежение.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X