Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пак за Теранските гуми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пак за Теранските гуми

Така пукна пролет и идва време за гумо пазаруване.

Въпроса е колко да са едри гумите.

В предните теми Спарки каза че 245/75 R16 спокойно стават на Тераното. Чудя се дали може да се боднат по-големи.

На въпроса - Колко е максималния радиус дето ще понесе Терано II без намеса на металорежещи машини тип флекс?

За марките и моделите ясно GoodYear Duratrac от тия за по лек път; Discoverer STT, MT/R дори ако може + Kevlar. Чудя се на Toyo Opencountry АТ и MT

От: Пак за Теранските гуми

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
    Така пукна пролет и идва време за гумо пазаруване.

Въпроса е колко да са едри гумите.

В предните теми Спарки каза че 245/75 R16 спокойно стават на Тераното. Чудя се дали може да се боднат по-големи.

На въпроса - Колко е максималния радиус дето ще понесе Терано II без намеса на металорежещи машини тип флекс?

За марките и моделите ясно GoodYear Duratrac от тия за по лек път; Discoverer STT, MT/R дори ако може + Kevlar. Чудя се на Toyo Opencountry АТ и MT
    Ми в другите тами Спарки е казал и колко най-големи могат да се боднат. А именно - 31x10.5. Което е 265/75/15 или 265/70/16. Това с оригиналните джанти. С по-изнесени - или правиш "нЕкои корекции с нЕкои широко ползвани в тоя форум електроинструменти", или намаляваш размера.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

265/70 16 го смятат калкулаторите да е 777мм (245/75 16 - 774)

Ок де ще звънкам да търся.

В събота ходих на разходка в лозенска планина. Не пробвайте такова нещо със зимни гуми! 5 часа излизах от една кал. УЖАС!

Май Лозенска планина е доста тегаво място за разходки с джип. Май е по-добре с АТВ или Моторче там.

Има ли някъде маршути с трудност? подобно на алпинистите?

Коментар

Точни размери от гуми не чакай. Тия сметки са само ориентир. Преобладаващо гумите са с една идея по-малки от реалния размер, но има и изключения в обратна посока. Ако са регенерати, обикновено размера е по-голям от написания.

Като си избереш модел, прегледай в сайта на производителя какво пише за реални размери, тегло и прочие. Това е малко по-достоверна информация, макар и не съвсем на 100%.

За маршрути с трудност забрави. Едно че никой няма да ги класифицира, и второ че един лек дъждец може да превърне софт паршрут в екстрем.

А лозен планина е като всяка друга. Просто трябва да си знаеш мярката и да избираш места, през които или ще можеш да минеш, или да можеш да се върнеш.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да прав си.

За сега гумите и лебедката трябва да ги инсталирам за да има как да се спасявам. После ще я карам внимателно.

Лошото е, че уроците се учат като нагазиш в калта. Преди това не е много ясно, дали ще минеш.

Вчера затънах на място дето ми изглеждаше супер лесно сравнено с ледовете и калищата от към Лозен. На билото изглеждаше супер готина полянка с малки локви и езерца. Пък то една гадна мазна кал...

Коментар

......Пък то една гадна мазна кал...
            В този форум това изказване е меко казано еретично Казва се: Беше една готина мазна кал.... И даваш координати за да споделиш и с останалите, не бъди егоист
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
              В този форум това изказване е меко казано еретично Казва се: Беше една готина мазна кал.... И даваш координати за да споделиш и с останалите, не бъди егоист
              Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Вчера затънах на място дето ми изглеждаше супер лесно сравнено с ледовете и калищата от към Лозен. На билото изглеждаше супер готина полянка с малки локви и езерца. Пък то една гадна мазна кал...
                "Полянка с малки локви и езерца" в общия случай значи точно това, което си описал. Ама ще свикнеш. Често пъти никакви гуми не момагат - стават на валяци, а точно зимните са далеч не най-подходящите.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                  Казва се: Беше една готина мазна кал.... И даваш координати за да споделиш и с останалите, не бъди егоист

Ами по пътя за лозенския манастир малко преди маниастира (600м) има една чешма след нея пътя се цепи на две левия за нманастира. Десния за балкана. По десния хващаш и баш на билото кал да искаш в тресавището. От достоверен източник разбрах че ако бях продължил още 20--300 метра и щеше да е голямо бедствие. Казаха че там се ходи Юни и Юли с много яки джипове т.е. тия сузукита с огоромните гуми и подобни. Сега само с мотор или АТВ.

Коментар

Взех си гуми. След много гледане и липси и т.н. и понеже ми се кара....Тойо OPAT 245/75R16

Не шумят много силно до към 120-140, по черен път поне първите ми впечатления са добри и джипа порасна с 3 санта.

По натам още един комплект джанти и здрави кални гуми ала трактор.

Сега обаче зора е с фланците. Взех едни от Вромос. Около 3 санта са дебели. Имам някой чуденки. Днес със един малоумен монтьор не можахме, да ги поставим. А си нямам крик достатъчно голям, да ги сложа сам.

Въпросите са:

1. Очаква ли се централния отвор на фланеца да пасне на главините, както са джантите т.е. плътно или е ок ако си стои само на болтове с луфт 2-3 мм? Трябва ли му на фланеца втулка?

2. Кои гайки трябва да се завият на главината, за да хванат фланеца - тези от коплекта на фланеца -19-ки или 21-ците на тераното? Според мен тия проходните от фланеца дето са 19-ки. Според тъпия майстор тези от джантата 21-ци трябва да държат фланеца. Ама 21-ците едвам се навиват в фланеца -няма как да ги хванеш.

3. Има ли някакъв шанс да не са точен размер с малко шпилките на фланца? Според майстора стоял странно....това не знам как го измисли малоумника...ама аз се отказах от услугите му на това изречение. Та така де мислите ли че може да има не добре оразмерен фланец? то си пише на него 6х139,6 поне са знаели какво правят....ама...знам ли? Опит някои има ли с фланци?

После "майстора" реши, че лагерите ми на главината били за смяна и ми идеше да го набия - май доста неща смених по окчването и съм горе долу сигурен, че нямам какво да сменям точно сега.
                    Последно редактирано от hotsnail; 31-03-12, 22:18.

Коментар

Нялой да сподели опит с фланци

Коментар

Нялой да сподели опит с фланци
                        Да ти кажа аз лично съм противник на фланците.Предпочитам да инвестирам някой лев допълнително в джанти с по-малко ЕТ...така е по-сигурно и по малко сложно!
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                          Да ти кажа аз лично съм противник на фланците.Предпочитам да инвестирам някой лев допълнително в джанти с по-малко ЕТ...така е по-сигурно и по малко сложно!
                          Поздрави!
                          +1 за джанти с по-малко или нулево ЕТ.

П.П. Отговора ми се получи малко, като в анкетно запитване. Просто фланците са бюджетно решение.

Коментар

Аз така само между другото и неангажиращо да попитам, на какви джанти с какви гуми върху тях имаш намерение да слагаш фланци?

Коментар

Джантите са си фабричните алуминиеви.

Гумите взех Тойо OPAT 245/75R16.

Нямам много време свободно ама минлата събота се помотах по черните пътища и дерета из лозен (малко ме е страх горе по баира да се качвам след послендото ми приключение с тресавището). Добре се държаха гумите. Джипа е с около 3 сантиметра по-висок.

ПП Мислих за още един комплект гуми за извън пътя заедно с джанти.
                              Последно редактирано от hotsnail; 06-04-12, 23:39.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X