Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Webasto влезе в Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Webasto влезе в Терано 2

Здравейте колеги,
    запленен от разни клипчета в тубата, както и леко завидял на Явор Вромос, реших да си търся печка за Тераното. Притежавам шест гаража, но след лифта и новите 31 гуми, същата машина остана трайно прикрепена към тротоара пред къщата ми. Комшиите се смеят, а на мен сутрин ми е студено.
    Благодарение на колегата joro-g от Асеновград, се снабдих с една печка Вебасто.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00043.jpg
Прегледи:1
Размер:131.6 КБ
ID:5964458Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00040.jpg
Размер:140.6 КБ
ID:5964459
    Печката е свалена от БМВ (не че има значение), доста е мощна и естествено колегата беше обозначил коректно всички жици, към нея.
    Естествено първо се напарви едно изпитание на сухо, преди да се монтира на колата. Запали без проблеми и доста бързо загря една кофа с вода. Нямам снимки за съжаление.

е нещо не можах да направя снимките големи, имаше едно моливче, ама изчезнало нещо . . .

Тука е момента да благодаря на всички писали в темите за монтиране на такава печка. Много неща научих относно монтажа.
    Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

От: Webasto влезе в Терано 2

Според мен в двигателния отсек на Тераното, има доста място за много неща. Спрях се на мястото пред въздушни я филтър. Наложи се малко да разместване, защото там ми беше монтирано управлението на лебедката.

Име:Picture 298.jpg
Размер:113.0 КБ
ID:5355166Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 299.jpg
Размер:151.6 КБ
ID:5355167Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 300.jpg
Размер:134.2 КБ
ID:5355168

Печката си пристигна с оригинална стойка от БМВ, която искахме да запазим. На освободеното вече място, Майстор Ванчо проби едни дупки, както и намери едни тампони, окито да намалят вибрациите по печката. Големите дупки бяха фабрични (не знам от какво) но през тях идеално минаваше ауспуха на печката.

Име:Picture 301.jpg
Размер:122.9 КБ
ID:5355169Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 303.jpg
Размер:108.3 КБ
ID:5355170Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 308.jpg
Размер:114.4 КБ
ID:5355171

Е пак не можах да ги направя големи снимките. Те сега некой модератор с добро сърце, ако вземе да ми ги увеличи, ще е егати кефа.

Коментар

Майстор Ванчо, направи стойките за тампоните, завари ги и ги вапцахме малко, за да не ръждястват.

Име:Picture 306.jpg
Размер:127.0 КБ
ID:5355173

Е те т`ва си е вече сериозна работа:

Име:Picture 310.jpg
Размер:126.5 КБ
ID:5355175

След това дойде ред на водната част, от водната помпа - тръбички, скоби и други щуротии.
      Решихме да оставим горивната част за най накрая, защото имахме неясноти относно "преди филтъра" или "след него" и т.н.
      Заехме се със електрическата част.

Име:Picture 314.jpg
Размер:119.5 КБ
ID:5355178

Нагнетихме и управлението на лебедката. Остана място точно колкото за него и тъкмо да обере останалите луфтове.

Име:Picture 313.jpg
Размер:135.8 КБ
ID:5355179
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от CarTest™; 13-03-12, 15:27.

Коментар

Решихме да я пробваме отново, както е монтирана. Сложихме шише с дизел и печката си запали, ама след това веднага изгасна. Изгорял беше бушона, втора проба след смяната му и пак изгоря. След щателен оглед открихме че на корпуса на печката има постоянна фаза (+). Печката се командва чрец прекъсване на масата, но нямаше логика да има фаза на корпуса. Оказа се, че ауспуха, като се клати - докосва купето и от там гори бушона.
        Утре продължаваме да търсим оттечката, или къде сме наранили кабелче, та да дава на късо. Имахт идея да изолираме ауспуха, видах това на друга печка - че е мушнат в някъкъв маркуч, но това е временно решаване на проблема.

Коментар

Браво за печката. Аз онзи ден показвах на един колега(възрастен човек), какво е това(печката) в джипа му. Той завалията незнаел, че има такова нещо. За късмет запали и беше много щастлив. Как на мен не ми се падна случайно ве...пу.
          Гледам запазил си си бронята. Нали имаше идея да я преправяш или вече не ти се занимава?
          Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Ох и аз от кога мечтая ама пусти пари ...
            Браво много кадърно си я сложил , Браво !
            Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
            :D

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
              Ох и аз от кога мечтая ама пусти пари ...
              Браво много кадърно си я сложил , Браво !
              Браво на майстора, много свестно момче е, член е тук на форума ама още няма необходимите точки за да пише и само чете. Иначе знания има много.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                Гледам запазил си си бронята. Нали имаше идея да я преправяш или вече не ти се занимава?
                Ами остана, не ми се занимаваше наистина. Иначе притесненията ми относно преминаването на изкопи и загряването не се оправдаха и затова я оставих. Даже щях вече да я обърна два пъти, та скоро и рол кейдж май трябва да слагам.

Коментар

За дозиращата помпа е важна височината над нивото на резервоара. Важно е, маркучът на входа и да не е много мек, защото ще пулсира и помпата няма да работи коректно, ако работи изобщо. На изхода фабрично е с прозрачен капилярен шлаух поради същите причини.
                  I get High by going Down

Коментар

Благодаря колега, ще го имам в предвид.

Коментар

Айде честита печка ! И да и слагаш дърва. А за снимките виж тази страница и гледай да запомниш процедурата та да не идвам да показвам . http://www.offroad-bulgaria.com/show...t=9485&page=15
                      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Еееее, кога ги сменихте тея неща. Последно едно моливче излизаше и от него ставаха по големи. Явно съм пропуснал момента.
                        Ще пробвам довечера.
                        Важното е че се намери къде изтича фазата и замасява. Едно кабелче беше притиснато от болт, вътре в самата печка и от там даваше фаза по целия и корпус.
                        При ремонта и от Георги явно е оголен от болта.

Печката вече пали на копче, сега остава и с дистанционното да се преборим.

Адаш: Не знам дали ще идваш да показваш, ама другата зима може да идваш да се грееш.

Коментар

Имаш мейл от мен

Коментар

И аз свалих една печка от vw turan замислил съм го пускането да е с копче от купето и с дистанционно от аларма,така че като запали печката да тръгне и перката на парното.Само време нямам а и се стопля вече
                            Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
                            0885/511287 ; +393200282393

Коментар

Ква е тая фаза бе батки ? Тва да не ви е имот ? ХАХхаахахахах
                              ТКЗС за цял живот

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82_%D0%BD%D0%B0_%D0%94%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3-%D0%9A%D1%80%D1%8E%D0%B3%D0%B5%D1%80

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X