Колеги от седмица ми се струва ,че май гори повече.(Терано 2.7 тд )Имаше проблем с маркучите за горивото и един датчик.Вече са оправени и сега като го засякох ( налях 20 литра ,което е относително да го засека точно) и минах 130 километра.Това само градско. Предстои ми смяна на масло и филтри тези дни ,въздушния предполагам си е пепеляв ще видим. Какви може да са основните причини при този двигател за по-висок разход?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Завишен разход Терано 2.7 д
Свий
X
-
От: Завишен разход Терано 2.7 д
Ами това прави малко над 15/100....не е чак толкова много за сезона.Моя гори същото...е аз съм и с 31" гуми ,а и отпред съм зацепен с капачки и търкалям всичко...Това все пак са си фактори за увеличен разход,а при теб как са тия неща?
С колко големи гуми го караш и отпред с хъбове ли си или...???
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
-
Гумите са 235/75/15 ,хъбовете са ми автоматични ,но сега карам само на 2Н. Отворих си филтъра тази вечер,все едно в пясъчник съм го търкалял.Утре ще го сменя ,този направи 12000 и предполагам ,че той е едната причина.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Пресрочил съм му километрите майутре в сервиза за масла и филтри. Благодарско за съветите. А маслото като го сменях ми казаха ,че се сменяло на 10000км, 10х40 Селениа ми сложиха . Има ли масло ,което да му се харесва повече на този дзвер? Иначе за филтри само на Филтрон си вземам.
Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеПресрочил съм му километрите майутре в сервиза за масла и филтри. Благодарско за съветите. А маслото като го сменях ми казаха ,че се сменяло на 10000км, 10х40 Селениа ми сложиха . Има ли масло ,което да му се харесва повече на този дзвер? Иначе за филтри само на Филтрон си вземам.
Лятото катам с немски Castrol 10W40 за дизели, а зимата с Motul 5W40. Опитвал съм OMV 15W50 и Мобил 15W40 - по-зле са. Опитвал съм и MANNOL 5W40 и в началото беше добре, но за няма и хиляда километра стана зле. Отчитам го като следствие от ползване на пълна синтетика след минерално. Просто пое всичкте боклуци, с които беше дошло от Италия. След това започнах Motul-a и Castrol-а, и съм доволен. Взимай и само оригинални маслени филтри. В сравнение от всички други (4-5 чишита, дето съм пробвал, при това не от евтините), при палене лампата на маслото гасне значително по-бързо с оригинален, отколкото с друг.
ПП: Лампата трябва да гасне за максимум 2 секунди, независимо от пробега на маслото. С другите филтри гасне така само на прясно масло (първите 2000км, примерно), докато с оригиналния за 10000км почти няма удължаване на времето от смяна до смяна.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар