Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на дисплейчето за пробега на Терано2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ремонт на дисплейчето за пробега на Терано2

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
    Отварял съм такива табла-място бол. Може да се пръска на воля с спрей, но незнам дали, ще помогне.
    Не само че няма да помогне, ами ще окепази работата окончателно. И двата уреда са със успокоител, а той обикновено използва силно вискозно (гъсто) масло или смазка, която по магазините няма да намерите. Имаше преди време опити за съживяване на стар японски касетофон например, на който едната ролка е с такова. Така и не се намери.

Сега, аз не изключвам съвсем скоростомера да е с моторче вътре, ама не виждам смисъл от това. По-скоро механизма се е поизносил, и при подаване на импулсите за управлението му (управлява се на ШИМ принцип обикновено) да вибрира. Друга вероятна причина (даже май по-вероятна) е да се е поразсъхнал някой електролитен кондензатор, отговарящ за изглаждането на ШИМ сигнала. Ако има такъв, той трябва да е на платката, макар че нищо не пречи да е и в самия механизъм, но не вярвам.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки механизма представлява все едно гледаш електромоторче на касетовон, но без корпус. Осичката се движи малко мазно и стегнато а на нея има една спиралка навита за да върне стрелката обратно в изходна позиция. Но тези неща би трябвало да си ги виждал. Аз лично не съм виждал какви да е смазки и прочие, а съм отварял много табла и всички са все на един принцип. Даже тези за водата и горивото са още по-прости от към управление. Сега не казвам, че пръскането със спрей, ще помогне, но определено няма какво да му стане.А за кондензатор не мога да кажа тъй като не съм запознат толкова, но може защо не.
      Нека не те обидя нещо това си е мое мнение. Това съм виждал това споделям.

Коментар

Сам си си отговорил на въпроса:

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
        Осичката се движи малко мазно и стегнато а на нея има една спиралка навита за да върне стрелката обратно в изходна позиция.
        Значи - обикновен ампер/волтметър. Като се разсъхне или изфиряса смазката на осичката (това силно вискозното, за което ти говоря), или то с времето си промени качествата, става това, което става - стрялката става пъргава, подскачаща и понякога шумна. Въпросната смазка, отговаряща за мазното движение, просто няма от къде да я купиш. Иде ми на акъла единствено масло от вискосъединител, ама няма как да съм сигурен. Но съм сигурен че ако напръскаш там с друга смазка, ефекта надали ще е твърде положителен, ако тая друга смазка е в състояние да отмие остатъците от оригиналната.

Погледнете за кондензатор някъде. По всяка вероятност електролитен. Може и да няма, разбира се. Във всеки случай RC или още по-добре LC филтър би почти със сигурност би повлиял добре на шуменето и на трептенето на стрелката.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от PUNISHER1973 Преглед на мнение
          Да, това е моята джипка тя ми е даже втората другата беше Маверик 95г.къса база 2.4 бензин и той ми правеше същото нещо.Едно приятелче ми каза,че като са му връщали километража е нормално да чегърта.
          Не е нужно да е пипан. Достатъчно е да е одъртял. Моя не беше пипан и пак чегърта.

Коментар

При мен проблема не е в скоростомера,а в оборотомера,но...вероятно и там принципа е аналогичен.Не чегърта...просто с увеличаване на оборотите има едно леко жужене,а с намаляване и то намалява и изчезва на празен ход.В същото време колата се движи примерно по инреция с 60км. и жужене няма.
            Май няма да карам с изключена музика и проблема изчезва...
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ако е истина, че маслонапълнените уреди са 2-3 пъти по-скъпи от конвенционалните, не вярвам да са влагали такива фабрично.
              От друга страна се счита, че маслонапълнените са изключително издържливи на продължителни вибрации, което в нашият случай е важно.
              И от трета, ако са маслонапълнени, защо сдават багажа масово, нали са по-издържливи?
              Дали не може да е някакъв механичен успокоител и той останал на сухо или при износване да издава шум?

Коментар

Не е маслонапълнен. Маслосмазан е. Почти всеки такъв уред има някакъв вид успокоител. Иначе в общия случай нищо не можеш да видиш, защото при промяна на входа стрелката се клати доволно пъргаво, а да не говорим когато има и вибрации, какъвто е случая в автомобил. Няма как да направиш хем чувствителна хем стабилна механична система без успокоител.

Коментар

Дааам. Смазка може и да има. На примерата(както и на всички примери) ми нямаше, обаче. Там стрелката си беше като на жигулга. Усещаше всяка дупка.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Не е маслонапълнен. Маслосмазан е.
                    А така, който не мисли повече, му се смеят.....

Коментар

Сега прочетох, каква двусмислица съм написал.
                      Не вярвам, някой да си помисли, че аз се смея на sparky.
                      Държа да уточня, че той е правият, а аз греша.
                      Извини ме sparky.

Коментар

Първоначално публикуван от stingray Преглед на мнение
                        ...Извини ме sparky.
                        'ма моля ти се! Що се 'абиш?

Коментар

Нема начин! Коректноста иска жертви

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X