Здравейте , вчера писах ,че имам теч на помпата.Нисан Терано 2 2.7тд ,помпата е Бош. Днес я поразгледаха и се установи ,че не тече помпата а тече от мястото където влиза този датчик. Казаха ми да го намеря и ще ми го сменят.Как се казва точно понеже на мен ми казаха ,че е датчик за обогатителя? И има ли каталожен номер някакъв?Само оплътнение възможно ли е да се смени? Пробвах да го снимам за да се вижда кое е точно (този със зелената гума). Благодарности предварително за помощта

Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колеги,моля за съвет за един датчик.
Свий
X
-
От: Колеги,моля за съвет за един датчик.
Клапан е това. Предполагам заради климатика или работата на студено, или и двете.
Има 2 "гарнитури", предполагам месингови дифтунги там, и 1 O-пръстен, който вероятно е причината за теча.
Обаче ще трябва да ми дадеш номер на шаси, защото са няколко варианта.
Ако се наложи смяна на клапан, предполагам ще е скъп, но не ми се вярва причината да е самия клапан.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеКлапан е това. Предполагам заради климатика или работата на студено, или и двете............
Коментар
-
Такааа ,оказа се ,че клапана си е наред.Служел да пуска гориво в определено количество или поне това ми обясниха (електромагнитен клапан). Проблема не се оказа в него.Над самия клапан влиза маркучето за горивото,беше се сцепило в единия край и от там сължеше по датчика.Смениха ми маркучето , накарх ги и това за излишната нафта да сменят със силиконови заради олиото. Всичко маркучета и работа 12 лева. КефффффТерано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Re: От: Колеги,моля за съвет за един датчик.
Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеТакааа ,оказа се ,че клапана си е наред.Служел да пуска гориво в определено количество или поне това ми обясниха (електромагнитен клапан). Проблема не се оказа в него.Над самия клапан влиза маркучето за горивото,беше се сцепило в единия край и от там сължеше по датчика.Смениха ми маркучето , накарх ги и това за излишната нафта да сменят със силиконови заради олиото. Всичко маркучета и работа 12 лева. КефффффДа се позатопли малко, грабвам жената и детето и идвам до Търново и Горна, да проверим кой курник носи повече на барбекю и бири !!! Моят много носи
P.S. Ако не си му сложил проточно филтърче преди помпата, боцни му един Филтрон за нафта от 2 лв., даже може да си го измиеш няколко пъти.Георги Кулишев
Ямбол
0889 42 00 74
Коментар
-
От: Re: От: Колеги,моля за съвет за един датчик.
Приятели...мъчи ме един въпрос и май тук му е мястото да се зададе.Тераното ми е 2.7тди с електронната помпа.Вече от няколко места чувам,че помпата била капризна на гориво/ в смисъл каране примерно с олио,масло и т.н./ и щяла да се прецака.Тъй като горе -долу съм запознат с това какво представлява помпата/а именно обикновена проста помпа само с електронно подаване на горивото/,а и разпръсквачите са обикновени прости/както цялата система между впрочем...не е като примерно комън-рейл/,аз смятам,че не може да има някакъв особен проблем при използването на подобни заместители вместо дизел.Не че съм се засилил да си карам джипа с масло вместо дизел например де...ама покрай подобни изказвания се замислих и ми стана интересно.Какво е вашето мнение...или опит??
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Моето е само 2.7ТД и почти една година направих вече така с олиоце. Проблеми засега няма,работи си даже по-тихо. Има една тема ,която бях започнал когато реших да карам така ,може и да е писал някой с такъв двигател или поне да са казали нещо. Само да погледна къде е. http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=124015Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
Коментар
-
От: Re: От: Колеги,моля за съвет за един датчик.
Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеПриятели...мъчи ме един въпрос и май тук му е мястото да се зададе.Тераното ми е 2.7тди с електронната помпа.Вече от няколко места чувам,че помпата била капризна на гориво/ в смисъл каране примерно с олио,масло и т.н./ и щяла да се прецака.Тъй като горе -долу съм запознат с това какво представлява помпата/а именно обикновена проста помпа само с електронно подаване на горивото/,а и разпръсквачите са обикновени прости/както цялата система между впрочем...не е като примерно комън-рейл/,аз смятам,че не може да има някакъв особен проблем при използването на подобни заместители вместо дизел.Не че съм се засилил да си карам джипа с масло вместо дизел например де...ама покрай подобни изказвания се замислих и ми стана интересно.Какво е вашето мнение...или опит??
Поздрави!
Помпата механично е същата като на практически всички дизели с BOSCH система от тия години, и измежду най-безпроблемните тешения като устройство. Не е с "електронно впръскване", нито има нещо електронно в нея. Просто авансатора и и положението на контролната муфа се управляват електрически (авансатора с PWM клапан от ниското налягане в помпата, а муфата директно с електромагнити и датчици за положението и). Помпата не е VP (които малко или много масово дават проблеми), а VE. Стара, проста и изпитана във времето концепция. Почти всичките прехвалени вечни едновремешни прости дизелови джипки (включително бившия ти) са с помпа със същото устройство.
И като стана въпрос за олио, имам сериозни подозрения че предишния собственик ня моята я е карал с някакви боклуци, защото във филтъра имаше 2 пръста тиня като го сменях. За 80000км (на колкото я купих), дори с нашите горива е невъзможно вътре да се натрупа такова количество боклук. Значи или я е карал с нафта за домашната печка, или е слагал някакви гадости каквито намери. Поражения няма никакви. Всичко е чисто и работи както трябва, в норма.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Днес смених и въпросния датчик ,който съм снимал или( електромагнитен клапан) . Смених го защото ме съмнява,че пропуска малко и през оплътнението. Датчика е само един за помпа Бош и един за помпа Лукас,това ми обясниха в магазина, в комплет с О-пръстена си е. Цената на това животно е 12.30 стотинки на Беру.Имаше и на Искра за 11 лева но не ми хареса нещо като визия.Сега Тераното бръмка с нов датчик.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнениеКакво прави този клапан?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеВдига оборотите на празен ход, когато е включен климатика или двигателя е студен. Ти нямаш такъв клапан. При теб за това се грижи компютъра.
Коментар
-
Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнениеЛошото е че като включа консуматори и започва да тресе, може би нещо не е в ред в компютърчето и като ходя другия месец при Андро за смяна на масло, ще го мъдрим, ако не ще ти звъня да ме пращаш някъде.
Какви консуматори пускаш, та започва да тресе? В какво състояние ти е акумулатора?
Моя вдига обороти само като е студен или ако е пуснат климатика. Примерно от 750 на 850 при пуснат климатик. Не съм забелязал други консуматори (климатик, фарове, нагревател на задното стъкло, вентилатор на предното) да водят до вдигане на обороти. Просто вижте дали оборотите му на празен ход са в норма. Компютъра би трябвало да си ги поддържа на 725 +/- 25, независимо от консуматорите. Всъщност най-големия ти консуматор са подгревните свещи. Към 20-30А като са загряли, и така докато двигателя достигне 50 градуса (което е съвсем леко отлепване на стрелката за температура от дъното, ако не ме лъже паметта).Последно редактирано от sparkybg; 06-03-12, 10:05.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар