Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Яко скърцане на нисан терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Яко скърцане на нисан терано 2

Здравейте!!! Имам следния проблем с нисанчето значи като навия пълен на дясно или на ляво при неравен терен имам страшно скърцане. Някои ми казват че е от торсионите!!!! Благодаря за вниманието!!!

От: Яко скърцане на нисан терано 2

При ниска скорост ли е това? Защото и аз при пълен ляв или десен скърца ( пука ). Казват, че е от кормилната щанга?
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

да при ниска скорост е!!!!!

Коментар

точно така е пука яко!!!

Коментар

Някоя шарнирна връзка сега е исъхнала. Ама ако е шарнирен болт за да исъхне трябва и да се е поразбил.

Коментар

Има ограничители и при пълен завой, независимо ляв или десен, при неравност като бордюр, скърца и моето е така и съм го гледал и Андро го е гледал и не се установява повреда, а продължава да скърца. Някъде из темите за Терано, един колега го беше описал, дори казваше че може да се смаже или гресира, за да не скърца, но не го прави нарочно, за да шашка околните

Коментар

Това което скърца колега са ограничителите за завиване. Получава се неприятно скърцане като слизаш от бордюри. Има болт, който влиза в специално легло / една извита ламарина / и като излиза от завода главата на болта е с тефлон мисля, за да не се чува скърцане. Но сещаш се какво става през годините... Мисля че може да им се сложи отново тефлон но не съм сигурен.
              Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
              0879076007 Жельо

Коментар

Да, от ограничителите може да скърца и лесно се илиминират, като се цапне с грес, пръсне масло, или се върне малко кормилото.

Коментар

Мажеш яко с грес въпросните стърчащи болтове и няма да го има този шум.
                  Аз така направих на моето и вече повече от година не се е обаждало.
                  Успех.
                  Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                  Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                  Opel Campo 3,1 TD '99
                  Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

С грес ама тя се измива от вода, сняг, кал тъйче с някое гумено тампонче най-добре.
                    Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

Първоначално публикуван от keidj Преглед на мнение
                      С грес ама тя се измива от вода, сняг, кал тъйче с някое гумено тампонче най-добре.
                      Не се измива толкова лесно.Гресиране два пъти в годината е достатъчно(поне при мен), а се прави за пет минути.

Коментар

А който му е мерак да си купи тефлоните ама е излишно.
                        Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                          А който му е мерак да си купи тефлоните ама е излишно.
                          Няма тефлони там. Върху всеки болт има пластмасова (не тефлонова) шапчица, а върху пластмасата има ламаринена шапчица от теръждавейка. И от смяната им ефекта е практически нулев, месец по-късно. Просто се научете да не натискате волана като стигне в крайно положение. Няма друга оправия.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моят имаше същите проблеми.Поради недоразумение си взех само две пластмасови оргинални капачки, защото много ме дразнеше това скърцане.Оказаха се само предните капачки износени от двете страни, а след смяната им о тишина!В следствие на тишината и на навиване пълен ляв или десен се предадоха маншоните навъншните карета.Няма пълно щастие.

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                              Не се измива толкова лесно.Гресиране два пъти в годината е достатъчно(поне при мен), а се прави за пет минути.
                              За тази зима вече 2- пъти го правих това и сега пак поскърцва. И затова както sparkybg казва, защото колкото и да натискаш при пълен ляв или десен няма да завие джипа повече нали
                              Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X