Здравейте колеги. Искам да споделя в същото време и да ми помогнете дали може да се регулира празния ход и отделянето на съединителя на Нисанчето ми 2002 г. 2.7 ТДИ. Това че не се връща педала до горе четох в темите, но иначе отделя почти до ламарината и много трудно включват скоростите. С голямо усилие влиза лоста, а иначе не се чува никакво хъркане или някакъв звук при включване.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съединител на Терано
Свий
X
-
От: Съединител на Терано
По принцип тая система не се регулира, което значи, че си за нов съединител.
Но, трябва да се погледне за спирачна течност, горната помпа (пружината и лоста към педала) и долната помпа. Горната помпа и лоста към педала имат възможност за регулиране помежду си. Ако всичко там е изправно - съединител.
-
Можеш леко да удължиш стерженът който тръгва от педала към помпата,извади щифтчето и виж дали има износвания,при мен беше се износило от едната страна към 20 % от там също се губи ход.Долният стержен от хидравличният цилиндър до вилката също може да се удължи.Да отбележа че това е на Патрол,не вярвам на Тераното принципът да е друг,/примерно лагер помпа ?/ .
Коментар
-
Първоначално публикуван от marin lakov Преглед на мнениеПрав е колегата ако е свършил съединителя педала трябва да отделя горе. И аз да питам? за СУЗУКИ СМУРАЙ от какво може да стане притискателният диск.
Защо искаш да е от нещо друго ? Иначе на теория е възможно да си мине на по юнашки притискател,стига височината му,габаритите да позволяват да се вмести в отсека,диаметърът на който ляга лагера да съответства и тнт,както и нивата или да са същите,или да могат да се корегират,било със стъпка на маховикът,или отнемане от притискателя в разумни граници. Да отбележа,че квалитетните притискателни дискове,в зоната където натиска лагерът,не разчитат само на локална ТВЧ закалка,а и имат плазмено покритие от твърд метал,да кажем иридий.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеПо принцип тая система не се регулира, което значи, че си за нов съединител.
Но, трябва да се погледне за спирачна течност, горната помпа (пружината и лоста към педала) и долната помпа. Горната помпа и лоста към педала имат възможност за регулиране помежду си. Ако всичко там е изправно - съединител.Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Колеги, вчера се оказа че педала на съединителя както каза колегата по горе се държи на една тънка ламарина заварена с две точкови заварки който са се отварили. Смъкнахме педала заварихве го на ЦО от двете страни и сега си отделя и се връща докрай. Съветвам колегите който са писали, че така карали вече две години като си връщат педала с пръстите на краката да си го направят. Отнема не повече от 1 час.
Коментар
-
Здравейте, имам подобен проблем, но с Форд Маверик ( Ако преценят модераторите да изтрият мнението ми). Съединителя или отлепя най-долу или не отлепя изобщо. Има случаи, когато не мога да включа 1-ва или задна и се налага да гася. Сменил съм и горната и долната помпа. Педала на съединителя и горната помпа по мое мнение са регулирани, а пластинката която държи педала е отремонтирана. Направихме опит и легнах под колата, докато приятел натиска съединителя и това, което забелязах е че долната помпа не избутва вилката до края на отвора, който е на кожуха на скоростната кутия. С помощта на щангичка избутвам вилката до края на отвора и скоростите влизат по масло. Някой ако има идея нека пише, моля. Автомобилът се намира във Велико Търново.
Коментар
-
"Съединителя или отлепя най-долу или не отлепя изобщо.Има случаи, когато не мога да включа 1-ва или задна и се налага да гася."
Аз след като бадева смених един съединител и проблема си остана /Да е.. аз специалистите в тоя сервиз!/. Та се оказа, че съединителят отделя чрез една вилка, която е от към скоростната кутия и човек трябва да погледне там за да види в какво състояние е .При мене тя се беше деформирала-явно е от по слаб материал. Мисля, че Спарки беше писал по такъв проблем и съвета му беше при смяна на съединителя да се сменя и тази вилка, но не помня темата. Дано не заблуждавам ама Спарки ще ме коригира ако греша, надявам се. Дано съм от полза.Terrano II R20 TD27Ti
Коментар
-
Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеСъединителя не е само феродов диск. Ако са уморени и смачкани пружините на притискателния диск, няма да може да отдели феродовия и се получава това което се описва по горе.
Не съм отварял съединител на Терано и ми е малко мътно, но съдя по други марки.
Моя също отделя долу ниско. Имам проблем и с педала, струва ми се здрава ламарината на педала, но педала не се връща винаги до горе въпреки, че му смених пружината, старата липсваше.
Проблема не го прави винаги, но понякога задна изхърква.
Забелязах, че на равно го прави но на баир не.
Несъм се задълбавал да го правя но трябва, дразни."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Първоначално публикуван от hr.zlatarev Преглед на мнение"Съединителя или отлепя най-долу или не отлепя изобщо.Има случаи, когато не мога да включа 1-ва или задна и се налага да гася."
Аз след като бадева смених един съединител и проблема си остана /Да е.. аз специалистите в тоя сервиз!/. Та се оказа, че съединителят отделя чрез една вилка, която е от към скоростната кутия и човек трябва да погледне там за да види в какво състояние е .При мене тя се беше деформирала-явно е от по слаб материал. Мисля, че Спарки беше писал по такъв проблем и съвета му беше при смяна на съединителя да се сменя и тази вилка, но не помня темата. Дано не заблуждавам ама Спарки ще ме коригира ако греша, надявам се. Дано съм от полза.
Та, въпросната вилка не е от "по-слаб материал". Просто и при предишната смяна на съединител не са я сменили, или са сложили някакво злобно менте, или други такива простотии.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар