Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за Помощ-Странен шум около жабката.Маверик.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за Помощ-Странен шум около жабката.Маверик.

Здравейте колеги.
    От скоро съм горд собственик на Форд Маверик 2.4 95г. къса база.Моля да ме извините ако повторя някоя тема но не съм срещнал подобна до сега.Проблемите са следните:
    1.След като вдигна скорост над 80-90 кмч изведнъж започва да се чува едно свистене зад жабката каточели нещо се пробива и влиза въздух в купето.Лостчето за регулиране на клапата щтраква много добре и създава усещането че е наред.
    2. Задната врата е провиснала и при затваряне се охлузва по бронята.Пробвах да я регулирам от болтовете на пантите но не се получи.
    Моля кажете от какво мислите че е.
    Благодаря предварително.

От: Моля за Помощ-Странен шум около жабката.Маверик.

При мен също нещо свистеше докато не го разбрах. При моя случай имаше разлепена горна лайсна на предното стъкло отвън и вятъра така свиреше, че беше нетърпимо. Можеше да я изгубя нейде из пътя и затова я оразлепих и си я прибрах. Та провери това!!!
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Мисля че е от някаква лента от подкалника която се захваща с копчета.Благодаря за предложението.

Коментар

Здравей колега,

Ако вратата ти опира в бронята не мога да си представя как я затваряш .
        Оста на пантите се е износила най - вероятно. Ако не можеш да я смениш може да си вземеш панти от някое терано на части.

Поздрави,
        Даниел Мерданчев

Коментар

Под дясната чистачка имаш два въздушни филтъра за купето които се запушват тотално понеже никой не ги чисти (заради еб@ното место, свалят се чистачки)пробвай да ги изчистиш може да е от там свиренето. А за задната врата по скоро бронята ти се е вдиггнала на горе и затова опира в нея растоянието между двете е малко (и при мен е така освен ако не ти се затваря мноо.го трудно ).

Коментар

Благодаря на всички за отговорите.Тези проблеми ги реших.Остава НАЙ-ГОЛЕМИЯ:Голям разход на гориво-газ.С обикновенна газова съм Ловато и ми дава над 16 на дълъг път{скорост до 100 km/`ч} и над 20 в града,а уредбата е нова на 10 месеца.До тука какво ли не съм пробвал и не става и не става, а пък си карам нормално не съм свикнал да издевателствам над автомобилите.Сменях газ станцийте,майстора сменя плочката,газ анализатора ми каза след настройка от негова страна че ми гарантира икономия но вместо това даже се увеличи малко.Моля помогнете.

Коментар

Първоначално публикуван от jikobiko Преглед на мнение
              Благодаря на всички за отговорите.Тези проблеми ги реших.Остава НАЙ-ГОЛЕМИЯ:Голям разход на гориво-газ.С обикновенна газова съм Ловато и ми дава над 16 на дълъг път{скорост до 100 km/`ч} и над 20 в града,а уредбата е нова на 10 месеца.До тука какво ли не съм пробвал и не става и не става, а пък си карам нормално не съм свикнал да издевателствам над автомобилите.Сменях газ станцийте,майстора сменя плочката,газ анализатора ми каза след настройка от негова страна че ми гарантира икономия но вместо това даже се увеличи малко.Моля помогнете.
              Ами с обикновенна газова там някъде е разхода(който е доста променлива величина) по малко са опциите за настройна за разлика от ГИ.Имам колега с обикновенна мноо.ого поддържана АГУ (градско над 20л, извън града 15-16 при скорост 110-130км) а моето е с ГИ и разликата в разхода е 2-3 л на 100км и в града и на дълго(но пък на мен ми отива повече бензин особено на зимното градско).Тераното си харчи като шестак .Витаят някакви "митове" за разход около 10-12 л на 100км засичани по "селско нанадолнище" с изгасен мотор но са само "митове" (като умната блондинка ,предполага се че е възможно да съществува но никой не я е виждал ха..ха).Това е зимният разход лятото разход от 15-16 на 100км направо ме радва.Както се казва на нас разхода не ни е проблем ,ПРИХОДА е проблема.

Коментар

За жалост май си прав за прихода.Уви!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X