Здравейте колеги от 5 месеца имам ТЕРАНО 2 2000Г.От 2 седмици имам слединия проблем,след подгряване двигателя само припалва първите 3-4 пъти првди да запали ,а днес само припалва .Ако може да ме насочите къде да търся проблема.Благодаря предварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ТЕРАНОТО САМО ПРИПАЛВА
Свий
X
-
От: ТЕРАНОТО САМО ПРИПАЛВА
Ми примерно замръзнала нафта, неработещи свещи или кво ли неИ азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Вакуум в резервоара!Минах по този път,спирам и после не ще та не ще.След като ме убедиха че нямам нафтаотворих капачката, исъска въздуха и запали
. Дано и при теб се размине така.
не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам
Коментар
-
Първоначално публикуван от vazul Преглед на мнениеНе съм сменял филтъра.
Иначе - провери клапана. Може да не ходи ток до там, а може и да е блокирал затворен. От обясненията ти - така се държи когато няма гориво. Същото прави когато не е обвзвъздушена горивната система, докато се обезвъздуши с въртене. Уж припалва, отзад пуши, и в момента, в който пуснеш ключа - гасне. Може да е от клапан (блокирал или без напрежение), да дърпа въздух от някъде, от запушен филтър (макар че не си представям как ще се запуши чак толкова), от замръзнала нафта, от замърсена цедка на входа на помпата и сигурно още неща, за които не се сещам.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Подобен ефект има,когато има и изгорели свещи.При 2 и повече изгорели свещи се получава точно такъв ефект....припалва-припалва,а не може да взриви!
От цедката на входа на нафтата в ГНП-то е по-малко вероятно,тъй като тя се запушва постепенно и обикновено при запушена цедка ефекта е че мотора пали но работи само на ниски обороти...като го изфорсираш не ще и дори гасне.
За да не са цапаш,пробвай относно замръз в горивната система следното.Полей обилно горивния филтър с вряла вода и пробвай,,ако трябва го поливай в продължение на 5-6 мин.,за да е сигурно,че какъвто и лед да има вътре ще се е размръзнал.Ако се окаже това....за в бъдеще да си слагаш антигелова добавка в нафтата зимно време,защото дизела ни е калпав и се желира под -10градуса!
Ще чакаме развръзката!
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Проблема вероятно се оказа в нафтата,защото след загряване на филръра с горещ въздух джипа запали,днес също запали.Явно парафина е запушил филтъра,който се оказа че е сменеен преди 8 хил. км.Можели някой да каже как се достига до клапана,защото снопа с кабелите влиза отстрани м/у двигателя и помпата и не мога да достигна до него за да го проверя.БЛАГОДАРЯ за помоща.
Коментар
-
Първоначално публикуван от vazul Преглед на мнениеПроблема вероятно се оказа в нафтата,защото след загряване на филръра с горещ въздух джипа запали,днес също запали.Явно парафина е запушил филтъра,който се оказа че е сменеен преди 8 хил. км.Можели някой да каже как се достига до клапана,защото снопа с кабелите влиза отстрани м/у двигателя и помпата и не мога да достигна до него за да го проверя.БЛАГОДАРЯ за помоща.
Смени си филтъра,според мен си купи една добавка за прочистване на системата/не такава да не ти замръзва нафтата,а концентрат за прочистване...много хора бъркат и си мислят че двете добавки са едно и също нещо/,и след това можеш да си третираш дизела с антигелова добавка,да не ти замръзва!
Мисля ,че това ще ти реши проблемите!
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар