Здравейте,колеги днес покарах джипката доста извън градско и ми направи впечетление следното нещо,при спускане по наклони на 4-5 предавка температурата на двигателя пада драстично в белия сектор,дори парното почва да духа хладко.Че си беше студено беше,но работната температура на двигателя,поне стрелката така показваше не достигна по високо от 5мм от белия сектор на горе.Нормално ли е това?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за температура на двигателя на Терано 2
Свий
X
-
От: Въпрос за температура на двигателя на Терано 2
Първоначално публикуван от тошо78 Преглед на мнение...Нормално ли е това?
-
А, онова Терано. Зеленото. Поне пиши дали е бензин или дизел бе колега. Не че има някакво значение, така или иначе ще сменяш термостат, ама ей така от уважение към аудиторията някак си...
Коментар
-
мойте таралясници като отидат към червения сектор така си ги охлаждам на висока предавка понанадолнище.колкото по дълго се спускаш по се охлажда.Нормално е.Иначе загрява ли си нормално?TERANO II 2.7 TD 95г, MURANO 3.5 06г, ML W164 320 cdi 2010г.
Коментар
-
Нормалната температура на Тераното трябва да е когато стрелката стои малко под средата.Да предположим,че заради много ниските температури може да е малко надолу.Да предположим,че по надолнището,мотора не се товари и обдухването сваля още малко температурата.До тук добре,ама...чак до белия сектор,нещо не си е по реда.Датчик не е...щеше да имаш парно.Термостат си сменил и твърдиш,че долния маркуч след като почне да загрява автомобила си е студен.А в градски условия или на място как е???Бързо ли загрява или...???
За сравнение моя при -10/-13 градуса за работа на място около минута и след това пробег 1.3км./толкова са до работа/,си влиза в белия сектор,че и топло започва да духа.Ако твоя не го прави...все пак май ще е термостат или виско-двете неща играещи роля за охлаждането.Може термостата да е блокирал в някакво междинно положение/нито отворил нито затворил/.Това ,че си го сменил преди две седмици не е никакъв фактор!
Ако джипа прегряваше,това е друга бира.Тогава можеш да се притесняваш за глава,г-ра на главата подпушен радиатор,неработещо виско и куп други щуротии.Загряването си е неизбежно, породено от триенето в мотора,просто в случая нещо го преохлажда и не може да задържи температурата.Такова нещо може да е само термостата или от постоянно зацепено виско.Виж провери виското дали отцепва,защото това си е много сериозен фактор в настоящата дилема!!!
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Имам съмнения за постоянно зацепено виско пробвах да спра перка при що годе загрял двигател ама не става,ако се пробва така де.Ще съм благодарен за някакви съвети.Сутрин загрява трудно,и за около час работа в градски условия след това температурата не се е вдигнала повече 3-4мм от белия сектор.
Коментар
-
Ако застава горе-долу по средата между минимума и средата, нормално е. При определени условия и моето го прави. Иначе при нормално каране седи на 2-3мм под средата. Като я настъпя в студа докарва към милиметър под средата, а лятото с климатик и педала до метала - до към 3мм над средата.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Днес поразходих Тераното 50-60км извън града,сутринта сложих картон между маската и радиатора и резултата беше почти същиятова е температурата през повечето време,
а това постигнах след 6-7километрово изкачване на наклонен участък от пътя на 4-та предавка.Долното водно съединение е все така студено!
как се разбира дали перката за охлаждане на двигателя е останала постоянно зацепена?Последно редактирано от CarTest™; 02-02-12, 16:33.
Коментар
-
Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнениеСмени си термостата!!!
От къде купува сменения преди 2 седмици? Ако от Евро07 са ти дали такъв с изместен център и втора клапичка (2 пъти са се опитвали да ми дадат такъв), да знаеш че не е тоя.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар