Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтаж броня и лебедка на GR-Y61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтаж броня и лебедка на GR-Y61

Намерих малко време и се захванах да монтирам на Нисана предна броня и лебедка Вромос EWX 9500.

Първо естествено свалих стандартната броня и се започна едно мерене, наместване, мислене .........

монтажната планка за лебедката пасна почти идеално, наложи се малко да я скъся от двата края.

ето така би трябвало да стане само че ме притеснява лоста за освобождаване на редуктора

по идея на V93 отрязах и заварих лоста на 90гр. но и това се оказа недостатъчно просто няма достъп до лоста

за моя радост в склада имам и други модели лебедки GEW 10 000 пасна перфектно

Понеже съм много прибран и така съм подредил, че не можах да намеря планките за монтаж на бронята и ща не ща трябваше да изработя нови ето какво се получи

изработихме и втулки които монтирахме вътре в профила за да не се смачка при стягането на бронята

малко поизрязахме излишните железа за да не "тежат"

и в крайна сметка трябва да се получи нещо такова

За съжаление свърши деня и стигнахме само до тук

утре предстои боядисване на стойките за бронята изработване на декоративен капак и свързване на светлините монтирани в бронята
    също трябва да помисля и за извеждане на буксата на лебедката някъде на по лесно място за употреба. Може и някоя друга идея да изкочи до утре....................

До: Монтаж броня и лебедка на GR-Y61

Екстра става, с интерес ще чакам да го видя в завършен вид.
    LZ1PER

Коментар

И в днешната жега продължих работата по Нисана
      това е краиния вид на планките за бронята и основата за лебедката

наложи се да изрежа малка част от решетката за да може да се монтира

следващата стъпка е да монтирам "бърза връзка" или букса за "разкачане" на лебедката от ел инсталацията на колата

ето така изглежада бързата връзка и издържа 300А номинал

проблем се оказа свързването на кабелите към накрайниците на буксите но нали съм си Българче и ми хрумна че мога да използвам патронника на струга с 3 те челюсти за да кербовам накрайника и стана доста добре

ето го и крайния резултат, монтирана е на удобно място за разкачане и с възможно най-къси кабели.

ето я и вече монтирана лебедката със доста пространство за достъп до нея

изведох и буксата за дистанционното управление на бронята за по лесна работа

тук срещнах малко непредвиден проблем, изрязания предварително капак за бронята от алуминиев рифел не пасна заради стойките на халогените, явно и утре ще се занимавам с него

това е крайния вид на бронята без капак, остава да си прекарам кабели за управление на лебедката от купето и инсталация за допълнителните фарофе

на мен много ми харесва, сега трябва и по-големи гуми да сложа в списъка е и ново окачване 2" + шнорхел и нов демфер

а TОYOTATA кротко си седи в ъгъла и чака да я метна и нея за сега само и монтирахме джанти 16" с гуми 35" а днес и пристигнаха фланците 38мм утре ще я окича с тях упппсс отплеснах се за Нисана беше темата:

И да не забравя продава се оригиналната броня също така джантите 15" и гумите с които е в момента

Коментар

много добре изглежда.да ти е честита тая лебедка и по малко да я ползваш.

Коментар

Да не се обиждат колегите, ама това в момента е най-красивия джип от класа във форума ИМХО. Като го надигнеш ще стане зверски. Да знаеш че тези думи от един заклет фен на американски возила струват много
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Красиво.

Като знам че тази броня струва само 900 лв или нещо такова, направо си мисля че сте разбили пазара.
            LZ1VMH

Коментар

Действително много добре е направен.Браво.
              Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
              Да не се обиждат колегите, ама това в момента е най-красивия джип от класа във форума ИМХО. Като го надигнеш ще стане зверски. Да знаеш че тези думи от един заклет фен на американски возила струват много
              В София съм виждал GR-Y61 дълга база много вдигнат и добре екипиран в стил екпедиционен ,такъв Нисан .Не зная дали е на човек от форума ,но наистина мен лично много ме впечатлява.Стои на "Гурко" в близост до кантората ми.
              B+

Коментар

Е, знаеш че аз съм фен на късите бази
                Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                  Действително много добре е направен.Браво.

В София съм виждал GR-Y61 дълга база много вдигнат и добре екипиран в стил екпедиционен ,такъв Нисан .Не зная дали е на човек от форума ,но наистина мен лично много ме впечатлява.Стои на "Гурко" в близост до кантората ми.
                  Този Нисан за който говориш е на Иван Маринов. И да не се обижда Куадра, нито Явор (поздравления за ентусиазма и труда), но към днешна дата Нисана на Иван е най-пипнатата 61-ца от форума (също imho). Да не говорим за класа на Y61, където пак във форума, има няколко изключителни проекта (ТЛК80, Нисан Y61 4.2 и т.н.).

Коментар

Не се обиждам, казвам че ми харесва визуално. Относно пипването, ясно е че Явор няма да се спре до тук

Коментар

Не се обиждам, казвам че ми харесва визуално. Относно пипването, ясно е че Явор няма да се спре до тук
                      Няма няма ама сега е наред ТЛК-то че имам голям мерак за него

Коментар

Ето тук можете да проследите следващите подобрения по машината, монтаж на +2" окачване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X