Обява

Свий
Няма добавени обяви.

мап датчик нисан терано2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• мап датчик нисан терано2

Здравейте,
    Имам Нисан Терано2 96г 2.7тди-Значи джипа има следния проблем при натоварване гасне и светва чека.Майсторите ми казаха,че проблема е електрически и да отида на диагностика.Так и направих,там пък ми казаха,че дава грешка фуел помп и мап датчик.Дотук добре само че се оказа че не знаят къде сее намира тоя мап датчик,после ми казаха,че мап датчика всъщност е АТМОСФЕРЕН ДАТЧИК.и трябва да се смени.Та ако някои е имал същия проблем и знае къде се намира този датчик и изобщо подлежи ли на някакав ремонт моля да помогне.Предварително Ви благодаря.
    Добрите момчета отиват в рая а лошите където си поискат.:wink:

От: мап датчик нисан терано2

МAP със сигурност няма.

Коментар

Сега разбрах,че е атмосферен датчик или сензор които се намира в компютара на джипа и решението е смяна на компютара.

Коментар

Смени сервиза.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от niki-feroza Преглед на мнение
          Сега разбрах,че е атмосферен датчик или сензор които се намира в компютара на джипа и решението е смяна на компютара.
          И в другата тема писах. Явно наистина има такъв датчик. Неприятното е че и да пробваш с друг компютър, той надали ще тръгне с твоя имобилайзер, а не съм сигурен дали и в помпата няма съпротивление, чиято стойност компютъра чете, преди да реши дали да тръгне или не.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            И в другата тема писах. Явно наистина има такъв датчик. Неприятното е че и да пробваш с друг компютър, той надали ще тръгне с твоя имобилайзер, а не съм сигурен дали и в помпата няма съпротивление, чиято стойност компютъра чете, преди да реши дали да тръгне или не.
            Е добре де...ама ако е така както казваш какво е решението....
            Не би ли трябвало да е унифицирано съпротивлението/ако го има де/ на помпата...???
            Имобилайзера,някой свестен алармаджия не може ли да го обезкости и джипа да го няма като екстра.Другия вариант е освен компютър,да се вземи и имобилайзер от донора и да се присади на проблемната машина/ама до колко е изпълнимо.../.
            Иначе...джипа трябва на скраб да отива...
            П.П.Сетих се и още един вариант....Може от друг компютър да се прехвърли въпросния атмосферен сензор в неговия комп.Сигурно няма да е лесно,ама...
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
              Не би ли трябвало да е унифицирано съпротивлението/ако го има де/ на помпата...???
              Съпротивлението е сложено точно с цел да не тръгва с всеки компютър. Нещо като първична форма на имобилайзер в помпата. Не знам дали наистина го има, и ако го има дали наистина върши това.

Имобилайзера,някой свестен алармаджия не може ли да го обезкости и джипа да го няма като екстра.Другия вариант е освен компютър,да се вземи и имобилайзер от донора и да се присади на проблемната машина/ама до колко е изпълнимо.../.
              Мисля че е изпълнимо. Имобилайзера май беше в отделна кутийка. Просто трабва да се вземе и тя.

П.П.Сетих се и още един вариант....Може от друг компютър да се прехвърли въпросния атмосферен сензор в неговия комп.Сигурно няма да е лесно,ама...
              С тия чаркове, кандилкали се 10 години в дизелова джипка, може и да е лек проблем. А то има шанс и да се намери такъв датчик. Ако видя отворения компютър и снимка на датчика отблизо ще мога да кажа какви са вариантите за ремонт, ако въобще има такива. Доста от чарковете по бошовски компютри се намират. Къде лесно, къде не чак толкова.

Коментар

"Иначе...джипа трябва на скраб да отива..."

По този повод не трябва да се тревожите, помпата на Терано няма т.н. "система против кражба" :
                Прикачени файлове

Коментар

И понеже е интересно - ето какво представлява системата против кражба, или т.н. "дизелов имобилайзер", който се явява компонент от електронния имобилайзер на автомобила. Това е един общ възел - имобилайзер/електромагнитен клапан скрит зад брониран корпус:
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                    И понеже е интересно - ето какво представлява системата против кражба, или т.н. "дизелов имобилайзер", който се явява компонент от електронния имобилайзер на автомобила. Това е един общ възел - имобилайзер/електромагнитен клапан скрит зад брониран корпус:
                    Интересно дали някой си мисли ,че това е някаква реална защита от кражба....като знам какви магьосници има...
                    NISSAN FOREVER
                    -----------------------------------------------------------------------------
                    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравейте,
                      Развитие по проблема няма.Освен многоро разглобяване вадене на компютара(там се оказа че няма атмосферен сензор)проследяване на кабели диагностики и какво ли още не решение на проблема няма.При диагностиката дава грешка atmosver presure sensor 024.

Коментар

Първоначално публикуван от niki-feroza Преглед на мнение
                        Здравейте,
                        Развитие по проблема няма.Освен многоро разглобяване вадене на компютара(там се оказа че няма атмосферен сензор)проследяване на кабели диагностики и какво ли още не решение на проблема няма.При диагностиката дава грешка atmosver presure sensor 024.
                        Aз такъв код, с такова описание не можах да открия. Има нещо гнило в цялата работа. Отделно, дори и да има такъв сензор от него не вярвам да прави такива проблеми. Друго трябва да е.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          Aз такъв код, с такова описание не можах да открия. Има нещо гнило в цялата работа. Отделно, дори и да има такъв сензор от него не вярвам да прави такива проблеми. Друго трябва да е.
                          Андро, грешката с нисански кодове е P1107 или 0802:
                          "An excessively high or low voltage from the absolute pressure sensor (built-into ECM) is sent to ECM."

Описано е в сервизното ръководство, съкратено като "ECM 10".

Атмосферния датчик може да прилича на най-обикновен чип. Ако бяхте снимали отворения компютър и свалили надписите върху всички чипове, можеше да се поразтършуваме.

Коментар

Айде и аз нещо да напиша, щото и аз съм един от тези дето са го "ровили" тоя Нисан.
                            1.Атмосверен сензор в ЕКУ-то (ZEXEL) няма.
                            2.Най вероятно и двете диагностики дето ползваме бъркат или кода или описанието на грешката.
                            3.При четене на грешките с "мигащ код" записва 18 и 22 - и двете са за "куантити аджустър" в помпата.
                            4.Много дизелови Нисани като ги загасиш принудително на скорост набиват такава грешка...
                            5.Мен лично ме съмнява датчик за обороти на мотора, ама за сега няма друг за проба.
                            Дефекта не се проявява толкова лесно, особено на незагрят добре мотор.
                            Естествено ще се радвам и на някакви предложения.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X