Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Радиатор за Y260 (RD28T)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Радиатор за Y260 (RD28T)

Понеже ми писна да сипвам разни буламачи в радиатора от които уж ще спре да тече, ще трябва явно по крутни мерки да се вземат. Вариянти:
    Ремонт (заваряване) на стария - нито знам къде, нито какъв ще е резултата - ако някой има опит нека сподели.
    Нов - някой беше споменавал тук, че някъде в БГ изработвали месингови радиатори по поръчка
    Или пък някой да знае от къде и на каква цена може дасе купи оригинален?
    Предварително Благодаря!
    Technical Rescue Direct - life lies in courage
    http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

До: Радиатор за Y260 (RD28T)

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
    Вариянти:
    Ремонт (заваряване) на стария - нито знам къде, нито какъв ще е резултата - ако някой има опит нека сподели.
    Нов - някой беше споменавал тук, че някъде в БГ изработвали месингови радиатори по поръчка
    Или пък някой да знае от къде и на каква цена може да се купи оригинален?
    Моят (по него няма пластмаси) беше пробит на 1-2 места (в следствие на ударче май) и ми го завари едно момче , което работи в сградата на ЗИТ. Прави всякакви заварки на черни и цветни метали.
    Резултатът се вижда на място и веднага, като се натопи завареният радиатор във вана с вода и се надуе със сгъстен въздух.

Да чукна на дърво, засега държи.

За нов - виж това (датските) или това (български)

Не знам как стои въпросът с цената на нов радиатор за твоя Патрул, обаче за един GR (Y60) на братя Петрови чух някаква неприятно звучаща сума от порядъка на 800 лв.

Мене ако питаш, първо пробвай със заварка. Стига разбира се да не е станал вече като швейцарско сирене.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Понеже гледам,че си от Люлин,срещу Малчика има магазин за камионски части и някакви пичове които слагат музики,на гърба на сградата има гаражи,питаи за Павката,заварява цветни метали,радиатори,чогун и др.Занеси му радиатора да го види,дали ще може да го оправи.Ако искаш мога да те заведа.Поздрави.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение

Не знам как стои въпросът с цената на нов радиатор за твоя Патрул, обаче за един GR (Y60) на братя Петрови чух някаква неприятно звучаща сума от порядъка на 800 лв.
        За GR съм го проверявал и струва точно 526лв.Като купих моя Патрол имаше лек теч/по скоро таене/ в долния десен ъгъл.Но като не намерих по-приемлива цена го закарах на майстор и го завариха.Оригиналния радиатор е от някаква медно-месингова сплав и позволява заварка.Ако и майстора е добър и не претупа работата /както един колега тука казва/...."СТАВА".Вече 3800км нямам проблеми.Така че моят съвет е да не се занимаваш с глупости а сваляй радиатора и при заварчик.
        П.П.Мисля че за твоя Патрол радиатора е на по-ниска цена/поне по спомени/,но тя пак е неоправдано висока.И другото важно нещо е да си провериш капачката на радиатора дали отваря на нужното налягане/мисля около 1 бар/,защото ако е блокирала и не отваря се създава по-голямо налягане и комбинирано със стар радиатор, който има все пак и някаква корозия може да доведе до постоянно появяващи се нови и нови течове.Успех.
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

530 лв. е и моя.....

Коментар

След като свалихме днес радиатора, приятелката ми го видя и попита: "стадо бизони ли е минало през него?". Имаше следи от перката, и толкова надупчени и смазани места че се уплашох като го видях. Обадих се на човека, при който ме прати за заварка V93 и той сам ми каза, че ако няма да продавам колата, а ще я карам да си купувам нов. И тка и направих... Патролчето вече е с чисто нов и красив радиатор. По този повод се замислих, дали не може някаква защотна мрежа или нещо друго, което не спира въздушния поток да се сложи пред радиатора, че решетката е доста рехава на вид. Цената е 535 лв, което след оферти от по над 750 - 800 лв ми се видя приемливо. Ако някой се интересува да пише, ще му дам координати на фирмата. (намира се на ул. Зайчар 116, прес. на ул. Пиротска, след К. Величков).

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E8%E0%F2%EE%F0
              В тази тема се умува по подобна идея,дано ти е полезна.Поздрави.
              Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X