Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за Патрол Y60

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за Патрол Y60

Колеги,дали някой е имал този проблем?
    Проблема е следния.Когато започна да боксувам по сериозно на сняг,предна дясна гума захапва на пресекулки и джипа започва да се тресе целия.Лагерчетата на сферите са здрави,няма никъде луфтове,тези на главината не съм ги гледал ,но и там няма луфт.Хъбовете са ръчни и си работят,дори ги размених и пак проблема е от дясно.Отначало си мислех,че касетата на дифа се опитва да прехвърли на другото колело и от там да идва това прескачане,но сега я смених с такава с блокаж и проблема си остана,дори и при включен блокаж?Сега си мисля,дали може да е каре или ако си е заминал игления лагер на полуоската от към карета(там никога не съм го разглобявал)?Ако ми подскажете нещо ще съм много благодарен,защото това тресене много ме дразни.

От: Питане за Патрол Y60

Аз залагам на каре
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Аз залагам на каре
      Ако не се лъжа и при теб имаше такъв проблем,някъде гледах клип из форума?

Коментар

Първоначално публикуван от stiv0702 Преглед на мнение
        Ако не се лъжа и при теб имаше такъв проблем,някъде гледах клип из форума?
        При мен е каре. Новото седи на бюрото и чака някой да ми го смени.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И при теб ли са същите симптоми?А карето от къде,колко му е цената?Да го направя,па да дойда и аз да боксувам из Люлин планина

Коментар

Ъ, таковау, донесоха ми го и няма идея ни пари, ни от къде
            Иначе в Ляолин се копае и без ново каре

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Аз залагам на каре
              Добре ако е карето защо ще работи на пресекулки ,освен това ще се чува доста силно тракане.Имам едно съмнение ,че е хъб който изключва от време на време - поне при мен беше така.Също така ако си махнал зегерките на полуоските /особено на дългата/ при натоварване потъва навътре и шлиците излизат от хъба от време на време и оставаш без предно.
              P.S.Онзи ден ми се случи следното - при движение напред имам предно ,като включа заден ход нямам предно !!! А сега де... нямам логичен отговор .
              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                Добре ако е карето защо ще работи на пресекулки ,освен това ще се чува доста силно тракане.Имам едно съмнение ,че е хъб който изключва от време на време - поне при мен беше така.Също така ако си махнал зегерките на полуоските /особено на дългата/ при натоварване потъва навътре и шлиците излизат от хъба от време на време и оставаш без предно.
                P.S.Онзи ден ми се случи следното - при движение напред имам предно ,като включа заден ход нямам предно !!! А сега де... нямам логичен отговор .
                Абе при мен 100% е каре щото трака при завой.
                Като го сменя ще видим дали е само от него

Коментар

А при мен не трака при завой.От време-на време си трака,така както си боксува,ама от време-на време и тракането не е ,като на каре,на по голяеми интервали от време е.Зегерките дето са от вътрешната страна са махнати,там съм подложил месингови шайби,за да не потъват зъбците на хъба и да не се износват металните части.А външните зегерки са си на мястото и не дават на шлиците да потънат.Немоем да се сетим от к'во е!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                    Според мен е нещо от хъбовете,друго не виждам какво може да е!
                    Да не си с муфа,като голф синхро?

Коментар

Първоначално публикуван от stiv0702 Преглед на мнение
                      Според мен е нещо от хъбовете,друго не виждам какво може да е!
                      Да не си с муфа,като голф синхро?
                      Абе и аз на хъб го правя щото като го свалих късата страна на Г-образните крачета се беше поизправила ...преработих си полуавтоматичните хъбове в ръчни ,че не ми се дават 300 лв за ръчни китайски и единия държи ,но другия след десетина включвания и изключвания си поизправя крачетата и може да не зацепва...
                      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Колега, сигурен ли си, че не е тресене, т.е. гумата да подскача нагоре-надолу. Ако е така е нормално в някакви граници за джипове с цял мост, като ефекта се засилва когато е слаб или умиращ амортисъора - та хвърли му едно око да не е тръгнал си ходи.
                        RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
                          Колега, сигурен ли си, че не е тресене, т.е. гумата да подскача нагоре-надолу. Ако е така е нормално в някакви граници за джипове с цял мост, като ефекта се засилва когато е слаб или умиращ амортисъора - та хвърли му едно око да не е тръгнал си ходи.
                          Цялото окачване е ново!?Амортисьорите са стегнати!?Самото колело върти на пресекулки.Като почна мислен преглед от раздтката(от където идва въртенто)-карета на кардана ок, гресирани няма луфтве,касетата на дифа е нова,когато я слагах,каретата на главината изглеждаха добре,хъбвете са нови- ръчни,лагери -прегледани - някои смнени,няма никъде луфтове.Направо се чудя и се мая!Ама така не може да,ще почна да раглобявам!!

Коментар

Даже като имам време ще направя едно клипче да видите,какво е положението,па да дадете някоя идея!

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
                              Асенчо може и да има право.
                              С какво е подновено окачването?
                              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                              ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X