Моля за съвети какво да направя.Миналата година си купих нисан терано 2 95г. 2.7тд с десен волан.Имам доста проблеми.Единият е че беше със спукан радиатор в горната част където се нанизва маркуча идващ от термостата.Търсих къде ли не докараха ми най различни но не стават ,имало разлика за десния волан и за левия ,забравих да кажа че е и автоматична скоростна кутия и маслото също се охлажда.Принудих се да ми направят радиатор по стария в гр.Добрич , но загряването не се оправи. Загрява ако му давам газ в топлото без знаяение с климатик или без,примерно навън е 35 гр.и го напъна с 120км/ч за около 7-8км,ако го гъделичкам с 80-90км/ч държи средата на уреда или на 3-4мм.нагоре не е нормално ,както чета тук в Форума.Смених термостат на 72гр.пак загрява.Отворихме двигатела сменихме гарнитура имаше на едно място за съмнение ,дадох главата за снимка за проверка в с.Мадара обл Шумен , няма проблем сглобих и пак загрява.Вече не знам какво да правя.Моля за идеи.Водна помпа може ли да е ?Виското като запаля се чува след това спира като загрее пак се чува ,явно работи. Тоя дето прави радиатора дали не си остави ръцете.Колко реда е питата на радиатора за тоя модел? Старият радиатор не ми го върнаха и нямам база за сравнение.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моля за помощ нисан терано 2.7тд загрява
Свий
X
-
От: Моля за помощ нисан терано 2.7тд загрява
Като за начало вземи си смени радиатора с оригинален. По моргите колко щеш, а и не съм чул да има разлика за ляв-десен волан.
Провери си и датчика за показание на стрелката. Възможно е стрелката да те лъже. В мануала съм сигурен, че ще има стойностите на съпротивление в различния диапазон на температурата.
Водна помпа около 200 лева с виското като цена.
Какъв е цвета на антифриза в смисъл такъв от там, ще изходиш до някъде за състоянието на помпата.
Тези нисани в градски условия не греят че и на леки разходки(съдя от моето). Аз даже си свалих виското да ходя да търся същото от магазина и обикалях 2 часа градско без забележки(даже до средата не стигна). Сега е зима и ако сега загрява то като пуснеш парното трябва направо люто да духа в купето. Другото с което се славят тези коли е слабото парно(точно заради големия запас от прегряване).Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
-
От: Моля за помощ нисан терано 2.7тд загрява
Здрасти колега, така както си описал проблема не са много нещата който остават да провериш. Ако виското е ок, то може да е корозирала или превъртяла турбината на водната помпа- трябва да се провери. Дали радиатора е ок не знам но е студено и при мен втория кръг отваря мн. радко сега, така че едва ли е от това проблема. Другите неща са вече гадаене, макар че съм виждал свалена глава заради парчета силикон запушили магистралите. Ама там някой се беше олял с силиконирането, и после колегата бая филм отнесе докато се разбере. Провери си и температурата на водата все пак, наистина може да е лъжливо показание само. Ако си от София, мога да ти услужа с подходящ термометър.
Успех!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар