Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сваляне на маслен филтър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сваляне на маслен филтър

Имам малък проблем с джипката и по-точно с масления филтър. Как се сваля като неможе да се достигне до него? Какво трябва да се свали за да се достигне и да се смени?

пп. 10/40 или 15/40 трябва да бъде маслото?
    По-здрави
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

От: Сваляне на маслен филтър

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=11783

Коментар

Първоначално публикуван от bibow_belia Преглед на мнение
      Имам малък проблем с джипката и по-точно с масления филтър. Как се сваля като неможе да се достигне до него? Какво трябва да се свали за да се достигне и да се смени...
      В случая Японеца е поставил един ребус - елементарен за хора проявяващи малко техническа мисъл и сложен за хора на които им най лесно да викат "не може".
      Помощ от публиката - свали лявото колело, заеми позата на мислителя и ако и това не помогне положението е безнадеждно.

Коментар

Това нещо като обида ли беше? Просто за първи път имам такъв джип и сега е момента да се смени маслото. Бях днеска но човека не намери от къде се сваля филтъра и каза да отида в четвъртък затова питам. Той мисли да свали въздушния филтър и от там. А като се свали лявата гума има някакво меко покритие, през него ли се вади?
        Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Филтъра се сменя на канал, без да разглобяваш нищо.Има една гадна тенекия, над филтъра, не знам защо са я ръгнали братята японци, дет много пречи,наранява пръсти , ако не внимаваш, най-вече при поставянето.Няма философии.Ако махнеш предна лява гума, както ти е казал бат Андро , може и по - да има достъп, знам ли.Ще трябва да откачиш и гумата -дет го играе нещо като подкалник-на пластмасови щипки е.На мен не ми се е налагало.Аз ползвах полусинтетика, други ползват синтетика.Събира по-малко от седем литра-някъде около 6 и 200, но винаги съм си купувал 7 л.-да има.
          Сега е момента , да му погледнеш и хлабините на клапаните, ако още не си го направил.Моят нямаше нито една вярна, а и определено имаше положителен ефек от упражнението.Внимавай, да не скъсаш гумата докато я махаш-не е първа младост, щипки се намират, по всички магазини за авто аксесоари.Гумата е еднаква при всички терано двойки, независимо от годината на производство.
          П.П:
          Ако човека, който ти поддържа джипката , не знае как да ти смени маслото на двигателя, или какво масло да и сложи...нищо лично , ама....поддържай я другаде!

Коментар

Мерси, дано помогнете и двамата
            Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Ако иде реч за 2.7 мотора, филтъра се сваля и отгоре, без да се маха абсолютно нищо. Ако няма климатик минава за сравнително лесна операция, но имането не климатик не пречи чак до там че да не може. Дори може да се завре инструмент за завиване/отвиване, стига да е с достатъчно тънък ремък. Единственото, дето ми се налага да свалям, е буксата на дебитомера.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да 2.7 тд, ама говориме за 1996 г. Твойто до колкото знам е 2.7тди и е с малко по различна модификация?
                Първата снимка е като на моя жип:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21324803698168063_6.pic.jpg
Прегледи:1
Размер:81.2 КБ
ID:5330968
                А това е твоя?
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:21320602481458763_11.pic.jpg
Прегледи:1
Размер:59.4 КБ
ID:5330969
                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Ама верно японците са го сложили така, сеедно няма да се сменя. Най-лесно е от страни, както каза колегата по-горе. И отгоре е много лесно, стига да имаш фабрично още една става някъде между лакътя и китката....
                  Don't hunt IF you can't kill
                  първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от Borizanov Преглед на мнение
                    Ама верно японците са го сложили така, сеедно няма да се сменя. Най-лесно е от страни, както каза колегата по-горе. И отгоре е много лесно, стига да имаш фабрично още една става някъде между лакътя и китката....
                    На по-новите модели незнам как е, но на по стария 96 г. наистиня трябва да имаш още една става !!
                    Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

От както имам джипката, филтъра е сменян три пъти.Не съм присъствал на смяната, защото не съм предполагал, че е такъв проблем! Следващия път, от любопитство ще искам да видя как я правят тази гимнастика. Съдейки по това, че след смяната му, всичко в лявата част на двигателя е обилно полято с масло, явно го правят отгоре.

Коментар

Откъдето и да го правят, оливането е гарантирано.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моя го сменям без да демонтирам нищо - за развиване/завиване ползвам каишката от кучето

Коментар

Малко да повдигна темата

Мисля че тоя филтър не е чак толкова недостъпен. Маслата си сменях при Андро и през цялото време, понеже нямаше как да му помагах, пречех и досаждах доста, но ако бях с гащеризонче нямаше да е проблем и сам да си го сменя, ник`ва драма не е. А колкото до олят в масло двигател, след смяната нямаше никакви такива поражения

Колега, смени си майстора. Не може автомонтьор да не знае как да смени един маслен филтър, звучи малко смешно!

Успех

Коментар

Старият ми филтър беше с по-малки размери(височина и диаметър) и може би затова излезе лесно и без оливане с масло.
                              NISSAN Terrano II (R20) 2.7TDI '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X