Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работата на предния мост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Работата на предния мост

Добър вечер и Весела Коледа. Дирекно на въпроса. Искам да попитам при какви услови, до каква скорост и на какво разстояние може да се кара с включен предния мост. Поздрави
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

От: Работата на предния мост

Има няколко подобни теми през годините. Отговорите са от "абе карай винаги като е малко хлъзгаво" до "това е парт тайм и требе си самоубиец да караш и с предно на пътя".

Сериозният отговор, е че няма "до". Всичко зависи от условията и уменията и машината.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ако кажеш и за каква машина питаш (парт или фул тайм ,с автоматични или ръчни хъбове ) ,може би ще получиш по точен отговор ...
      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от bibow_belia Преглед на мнение
        ....може да се кара с включен предния мост....
        Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
        ....парт или фул тайм ....
        Я пак
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Я пак
          Ти пък сега ,може да е супер селект...
          VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
            Ти пък сега ,може да е супер селект...

Ей стига сте шашкали чиляка бре.....хвърлете боб и му отговорете по простичко
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Май никога не съм виждал Нисан със Супер Селект....

Коментар

Май е време да хвърлите боба
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                  Май никога не съм виждал Нисан със Супер Селект....
                  ...това ,че е раздел Нисан не значи джипа е Nissan ... Светльо е прав - време е да хвърляме боба
                  VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Джипа е терано 2, до колкото знам.

А отговора - при скорости над 60 на нормален път така или иначе двойно не ти трябва. При други условия - лед, сняг и прочие - помага за по-добре управляемост (да, именно, въпреки парт-тайма), ама пък тогава рядко се кара с над 60. Просто се внимава при завиване.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Джипа е терано 2, до колкото знам.

А отговора - при скорости над 60 на нормален път така или иначе двойно не ти трябва. При други условия - лед, сняг и прочие - помага за по-добре управляемост (да, именно, въпреки парт-тайма), ама пък тогава рядко се кара с над 60. Просто се внимава при завиване.
                      Да, за терано 2 става въпрос. А последното изречение: "Просто се внимава при завиване." става въпрос при включен преден мост или на заден мост само (в случай на поднасяне)?
                      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от bibow_belia Преглед на мнение
                        Да, за терано 2 става въпрос. А последното изречение: "Просто се внимава при завиване." става въпрос при включен преден мост или на заден мост само (в случай на поднасяне)?
                        При включен преден мост парт-тайма се държи малко по-различно. Ако при каране предимно направо общо взето подобрява поведението и контрола върху джипката при хлъзгав терен (например път с утъпкан сняг), то в завой води до недозавиване и понякога тръгване на целия автомобил (не само задницата) извън завоя. За да го усетиш за себе си, трябва да го опиташ на безопасно място. Свиква се и в общия случай придобиваш усет какво да правиш в такива ситуации и кога да ги очакваш. Общо взето леко отнемане от газта решава проблема но понякога не можеш да си го позволиш, защото ще запецнеш на мястото. Преценява се спрямо конкретната ситуация колко занасяне и каква скорост можеш да си позволиш.

Опитай на безопасно място и сам го усети. Аз колкото и да ти го обяснявам, всеки го усеща различно и всеки намира своя начин да се справи с последствията, или просто да ги избягва.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ясно, разбрах какво искаш да кажеш. Един път на сняг се опитах да завъртя в обратна посока (тясна пътека) и включих предния мост и джипката се носеше настрани като давам газ. Мерси
                          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X