Обява

Свий
Няма добавени обяви.

GR y60 подгряващи свещи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• GR y60 подгряващи свещи?

Здравейте,
    Някой знае ли как се проверяват дали са изправни подгряващите свещи Y 60 2.8?

От: GR y60 подгряващи свещи?

Първо откачаш късата планка на задните три свещи,след това и дългата планка която е и на 6-те свещи,след това взимаш един кабел и го връзваш на плюсовата клема на акумулатора,взимаш другия край на кабела и пипаш първите три свещи(тези от към ангренажа) една по една там където стои планката(дългата),ако при допира със свеща се получава искрене(има консумация) свеща работи.Задните три свещи са различни от предните три, за тях ще ти трябва още един кабел който трябва да вържеш за минуса на акумулатора, тъй като те не взимат маса от корпуса и трябва да им дадеш с този кабел от минуса там където ляга малката планка, с плюсовия кабел допираш там където лежи дългата планка,така ако има искрене при допира на кабела със свеща работи,ако няма значи не работи.Трябва да обърнеш внимание при свалянето на късата планка от задните три свещи, там има едни пръстенчета(изолатори),които стоят между двете планки и трябва много да внимаваш как ще ги сложиш иначе ще стане беля.По този начин проверката не е на 100% сигурна дали свеща е изправна,защото може свеща да тегли ток, но пък да не нагрява там където трябва,а именно на върха.Моят съвет е,че ако не си се занимавал с такива неща по-добре отиди някъде където са го правили-прецени си!Преди две седмици ми докараха един Патрол да правя, защото някой му беше проверявал свещите и дал на собственика в ръката му тези три изолатора за които ти писах и му казал че това не му трябва, а му беше сложил и други свещи-не каквито трябва и беше станало-не е за разправяне!
    0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

С мултицет е около двайсет пъти по-лесно да се проверят тия свещи
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        +1 И по- правилно,и по-вярно,и по-точно!
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Е па като знаете как кажете на човека.Аз съм му казал този начин поради факта,че не знам с какво разполага и до колко разбира от токове,а и най-вече може да не му се ходи на "майстор".Така че кажете му как да ги измери може да не знае чожека и явно не знае!
          0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Първоначално публикуван от vladyas Преглед на мнение
            Е па като знаете как кажете на човека.Аз съм му казал този начин поради факта,че не знам с какво разполага и до колко разбира от токове,а и най-вече може да не му се ходи на "майстор".Така че кажете му как да ги измери може да не знае чожека и явно не знае!
            Мерси много колега за изчерпателния отговор.Всъбота ще пробвам.А с мултицет пак ли трябва да махам шините?

Коментар

Първоначално публикуван от pangarov Преглед на мнение
              Мерси много колега за изчерпателния отговор.Всъбота ще пробвам.А с мултицет пак ли трябва да махам шините?
              Да. Иначе ги мериш всичките в паралел и няма как да разбереш къде е проблема. По принцип нормална стойност е под 1 Ом. Но не и 0.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Екстра следващия път като се видим ще ти намеря работащом си наясно с мултицета.
                ПАВКО
                0888802068

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Да. Иначе ги мериш всичките в паралел и няма как да разбереш къде е проблема. По принцип нормална стойност е под 1 Ом. Но не и 0.
                  Тия баш всичките в паралел ше му е трудно да ги премери как са с монтираните шини
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X