Здравейте колеги, преди няколко седмици си купих ТераноІІ.След обичайното обслужване масло,филтри,ремъци,биелетки,накладки останаха още някои неща,който не можах да намеря в темите за Терано и ще бъда благодарен ако дадете мнение или ме насочите към тема в която има решение на проблема.Става въпрос за копчето за регулиране силата на вентилатора на купето,работи само на 4-та степен,възможно ли е да се ремонтира или по-добре ново,и другото което е по-сериозно чува се шум като някакво туптене което спира когато натисна съединителя,шума доста по-ясен когато колата е студена.Благодаря на всички които ще помогнат!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Въпрос за ТераноІІ 2.7 TDI
Свий
X
-
От: Въпрос за ТераноІІ 2.7 TDI
За копчето - проблема не е в копчето а в товарните резистори на вентиалтора. Изгоряли са. Виж какви като цветове жици излизат от копчето за вентилатора и търси къде отиват. Трябва да отиват в плочка с кабели някъде по въздуховодите след вентиалтора. На нея са товарните резистори. Трябва да я махнеш, и да търсиш същата нова или на старо по моргите.
За другото (ромоленето при отпуснат съединител и студен двигател) - нормално е и не е проблем. Знам че дразни, но и да смениш съединител, притискателен диск, лагер и там квото друго се сетиш, не е сигурно че проблема ще се оправи, защото източника на тоя шум освен компонентите на съединителя, може да е и скоростната кутия, където оправията е трудна, а понякога невъзможна, но за снетка на това опитите са трудоемки и скъпи откъм време и пари. Карай така - това не е никакъв проблем и не е неизправност, съответно нищо няма да се влоши или строши/износи. Като тръгнеш някога да сменяш съединителя - всеми пълен комплект и смени всичко, което можеш (притискателен, феродов дискове, лагер, скобички, вилка и прочие). Знам че е дразнещо, ама това е положението.
Ако си сменял масло на заден диференциал - то трябва да е за LSD диференциал, иначе LSD-то ще даде фира. Надявам се поне това си прочел из темите преди да сменяш. Ако пък не си сменил масла на диференциали, скорости и раздатка - смени ги. Смени и спирачната течност с DOT4 или DOT5.1 (не 5.0, а 5.1!).Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Честита придобивка.
Много безаварийни километри.
Не си сгрешил с избора.
Това с вентилатора се оправя за 10 минути (писано е как и къде), но това със скоростите е за цял живот.
Успех.Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
Коментар
-
Здравей и честито - пожелавам ти много приятни моменти с него.
Това с подрънкването от съединитела на празен ход и при мен го има, но забелязвам че при позиция на малкия лост за двойното в позития N шума почти изчезва.
Незнам какво има вътре -може би сигурно някаква тънка планка която изпада в резонанс освен обичайните заподозряни.
Коментар
-
Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнениеЗдравей и честито - пожелавам ти много приятни моменти с него.
Това с подрънкването от съединитела на празен ход и при мен го има, но забелязвам че при позиция на малкия лост за двойното в позития N шума почти изчезва.
Незнам какво има вътре -може би сигурно някаква тънка планка която изпада в резонанс освен обичайните заподозряни.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеСмени и спирачната течност с DOT4 или DOT5.1 (не 5.0, а 5.1!).Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
Коментар
-
Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнениеКаква е разликата?
DOT5.0 е тотално различна химия и се слага само на автомобили, предвидени за нея. Иначе ще има поражения по гумички и прочие.
Оригинално в тераното се сипва DOT3 (на по-старите, просто защото е нямало DOT4 когато са конструирани) или DOT4 на по-късните. DOT5.1 е съвместима и е по-добра и от двете, но и по-скъпа. Евтина DOT5.1 има по OMV-тата, до колкото помня.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнениеrsv, ако изчезва шума при неутрал, да нямаш проблем с раздатката?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Не съм усетил никакви проблеми по трансмисията.
В позиция на лоста 4х2 и скоростния на неутрална - без да натискам съединитела - при леко придърпване на към някоя от скоростите също има промяна в звука - но към усилване .
Не ми пречи - одавна му свикнах.
Само като работи на празен ход се чува - в момента в който тръгна -даже и по инерция изчезва.
Леко се вдигат и оборотите ( предполагам ECU-то се меси ).
Коментар
-
Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнениеНе съм усетил никакви проблеми по трансмисията.
В позиция на лоста 4х2 и скоростния на неутрална - без да натискам съединитела - при леко придърпване на към някоя от скоростите също има промяна в звука - но към усилване .
Не ми пречи - одавна му свикнах.
Само като работи на празен ход се чува - в момента в който тръгна -даже и по инерция изчезва.
Леко се вдигат и оборотите ( предполагам ECU-то се меси ).Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар