Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за ТераноІІ 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за ТераноІІ 2.7 TDI

Здравейте колеги, преди няколко седмици си купих ТераноІІ.След обичайното обслужване масло,филтри,ремъци,биелетки,накладки останаха още някои неща,който не можах да намеря в темите за Терано и ще бъда благодарен ако дадете мнение или ме насочите към тема в която има решение на проблема.Става въпрос за копчето за регулиране силата на вентилатора на купето,работи само на 4-та степен,възможно ли е да се ремонтира или по-добре ново,и другото което е по-сериозно чува се шум като някакво туптене което спира когато натисна съединителя,шума доста по-ясен когато колата е студена.Благодаря на всички които ще помогнат!

От: Въпрос за ТераноІІ 2.7 TDI

За копчето - проблема не е в копчето а в товарните резистори на вентиалтора. Изгоряли са. Виж какви като цветове жици излизат от копчето за вентилатора и търси къде отиват. Трябва да отиват в плочка с кабели някъде по въздуховодите след вентиалтора. На нея са товарните резистори. Трябва да я махнеш, и да търсиш същата нова или на старо по моргите.

За другото (ромоленето при отпуснат съединител и студен двигател) - нормално е и не е проблем. Знам че дразни, но и да смениш съединител, притискателен диск, лагер и там квото друго се сетиш, не е сигурно че проблема ще се оправи, защото източника на тоя шум освен компонентите на съединителя, може да е и скоростната кутия, където оправията е трудна, а понякога невъзможна, но за снетка на това опитите са трудоемки и скъпи откъм време и пари. Карай така - това не е никакъв проблем и не е неизправност, съответно нищо няма да се влоши или строши/износи. Като тръгнеш някога да сменяш съединителя - всеми пълен комплект и смени всичко, което можеш (притискателен, феродов дискове, лагер, скобички, вилка и прочие). Знам че е дразнещо, ама това е положението.

Ако си сменял масло на заден диференциал - то трябва да е за LSD диференциал, иначе LSD-то ще даде фира. Надявам се поне това си прочел из темите преди да сменяш. Ако пък не си сменил масла на диференциали, скорости и раздатка - смени ги. Смени и спирачната течност с DOT4 или DOT5.1 (не 5.0, а 5.1!).
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за отговора Sparky,доста четене изчетох в форума и доста неща научих преди да си купя Тераното,които вече ми бяха полезни и със сигурност ще ми бъдат и за напред!

Коментар

Честита придобивка , много километри безаварийно.
        Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
        0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Честита придобивка.
          Много безаварийни километри.
          Не си сгрешил с избора.
          Това с вентилатора се оправя за 10 минути (писано е как и къде), но това със скоростите е за цял живот.

Успех.
          Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
          Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
          Opel Campo 3,1 TD '99
          Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Благодаря ви колеги!

Коментар

Здравей и честито - пожелавам ти много приятни моменти с него .

Това с подрънкването от съединитела на празен ход и при мен го има, но забелязвам че при позиция на малкия лост за двойното в позития N шума почти изчезва.

Незнам какво има вътре -може би сигурно някаква тънка планка която изпада в резонанс освен обичайните заподозряни.

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                Здравей и честито - пожелавам ти много приятни моменти с него .

Това с подрънкването от съединитела на празен ход и при мен го има, но забелязвам че при позиция на малкия лост за двойното в позития N шума почти изчезва.

Незнам какво има вътре -може би сигурно някаква тънка планка която изпада в резонанс освен обичайните заподозряни.
                Тънка планка ще дрънчи, а това ромоли. Ако не е друго - луфтове по скоростите са. Студения двигател има повече вибрации - затова и точно тогава се случва най-често.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Смени и спирачната течност с DOT4 или DOT5.1 (не 5.0, а 5.1!).
                  Каква е разликата?
                  Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
                    Каква е разликата?
                    Всичко освен DOT5.0 е съвместимо със спирачната система. Колкото по-голям номера, толкова по-модерна химия. Значи, най-доброто, което можеш да сипеш в твоята система е DOT5.1.

DOT5.0 е тотално различна химия и се слага само на автомобили, предвидени за нея. Иначе ще има поражения по гумички и прочие.

Оригинално в тераното се сипва DOT3 (на по-старите, просто защото е нямало DOT4 когато са конструирани) или DOT4 на по-късните. DOT5.1 е съвместима и е по-добра и от двете, но и по-скъпа. Евтина DOT5.1 има по OMV-тата, до колкото помня.

Коментар

rsv, ако изчезва шума при неутрал, да нямаш проблем с раздатката?

Коментар

Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнение
                        rsv, ако изчезва шума при неутрал, да нямаш проблем с раздатката?
                        При неутрал на раздатката изходящия вал на скоростите е освободен да се намести спрямо останалите чаркове. Затова и намалява шума.

Коментар

Не съм усетил никакви проблеми по трансмисията.

В позиция на лоста 4х2 и скоростния на неутрална - без да натискам съединитела - при леко придърпване на към някоя от скоростите също има промяна в звука - но към усилване .

Не ми пречи - одавна му свикнах.
                          Само като работи на празен ход се чува - в момента в който тръгна -даже и по инерция изчезва.
                          Леко се вдигат и оборотите ( предполагам ECU-то се меси ).

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                            Не съм усетил никакви проблеми по трансмисията.

В позиция на лоста 4х2 и скоростния на неутрална - без да натискам съединитела - при леко придърпване на към някоя от скоростите също има промяна в звука - но към усилване .

Не ми пречи - одавна му свикнах.
                            Само като работи на празен ход се чува - в момента в който тръгна -даже и по инерция изчезва.
                            Леко се вдигат и оборотите ( предполагам ECU-то се меси ).
                            Съвсем същото като при мен. По инерция изчезва, защото компютъра вдига оборотите от 750 на около 850-900. Вдигането на оборотите е заради по-добър респонс при рязко натискане на педала, ако такова се наложи. А вероятно и еко-истории, защото при такива режими (рязко сръчкване при ниски обороти) отзад излиза кълбе дим.

Коментар

И аз забелязах това,когато подам леко газ около 1000обр.и задържа така шума изчезва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X