Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подгревни свещи за RD28T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подгревни свещи за RD28T

колеги, четох доста за подгревните свещи, но не намирам нужното инфо!
    мотора е RD28T на Y60.
    Изгорели са свещите на 4, 5 и 6ти цилиндър, точно тези с 2 те намотки, които са 6,5V.

Четох че има такива свещи изгодно в Евро07, е да ама точно тия на HKT, не са това за което ги продават!!!
    за да ме разберете-пускам снимка за какво говоря.
    тук виждаме оригиналнаа свещ която развих. едната е NGK, другата е DENSO.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:а11.jpg
Прегледи:1
Размер:64.3 КБ
ID:5951594
    на снимката виждате че има 2 отделни извода на свещта, разделени с изолация!

така, а на тази снимка:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:а2.jpg
Прегледи:1
Размер:149.9 КБ
ID:5951595
    това е модал HKT CP-70. виждате че няма обособени 2 извода. Дори след равиването на гайката, НЯМА 2ри извод за потдържаща намотка.
    При модела CP-71, са направили подобие за 2ри извод, обаче при по-внимателно вглеждане, се оказва че е направено само визуално!!!!!
    демек същата свещ, ама и с място да се хване 2рата шина...

сега на въпроса.
    Някой знае ли други бюджетни марки, НО да вършат работа, нищо че няма да са яки като NGK, но да са на по-нормална цена. че NGK-то... 83лв/бр... някакси некултурна цена.
    Ако някой знае и тествал и са добри--да сподели марка, цена, откъде и т.н...

другият въпрос--какво ще стане, ако си сложа 3 обикновенни свещи? тоест и 6те да станат еднакви?
    Предполага че 2рата шина ще даде грешка, ма не пречи да се сложи, самоче тогава тя ще нагрява и 6те свещи, след запалването, а не само 3...

досега не видях точно обособена тема с развиваща докрай този въпрос.
    дано да е полезна за всички!

От: Подгревни свещи за RD28T

Няма втори подгрев в тия свещи. Това което се появява и изчезва там е маса.
    Не можеш да сложиш обикновени.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      ...
      Не можеш да сложиш обикновени.
      Може, ама зависи до каква степен е склонен на компромиси.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Може, ама зависи до каква степен е склонен на компромиси.
        То може и изобщо без компромиси да стане с шест еднакви обикновени свещи, ама не е нито за пет минути работа, нито за пет лева.

Ако сложи обикновено копче губи послегреенето.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Всъщност прочетох темата на turtеy--я за свещите и логиката на подгряването и ми се изясниха нещата. Незнам как не я бях открил преди това темата. Даже се оказа че едната ми свещ е здрава-Denso-то. Мултицете показва 800к ома между извод 1 и 2, но нагрява ЯКО, за 2-3 секунди става червена.

Сега остава въпросът- откъде да намерим такива свещи за 5,6 цилиндър??
          марка? цена? магазин? че бая обикалях днес и само NGK за 83лв намерих

Коментар

Първоначално публикуван от Lord JACK Преглед на мнение
            Всъщност прочетох темата на turtеy--я за свещите и логиката на подгряването и ми се изясниха нещата. Незнам как не я бях открил преди това темата. Даже се оказа че едната ми свещ е здрава-Denso-то. Мултицете показва 800к ома между извод 1 и 2, но нагрява ЯКО, за 2-3 секунди става червена.

Сега остава въпросът- откъде да намерим такива свещи за 5,6 цилиндър??
            марка? цена? магазин? че бая обикалях днес и само NGK за 83лв намерих
            От Еврото бе. Работят си. Има и в менте комплект - пак вършат работа.
            НЖК е друга бира ама и други пари

Коментар

е как да работят от еврото?
              нали виждаш снимките? нямат 2 извода... Имаш ли някакъв номер на това което си купил преди? защото в момента ми предагат само HKT и някакви италянски.. HKT-то съм дал снимка...
              Сега се сещам че италянските бяха с 2 разделени извода. Но дали наистина са отделени от корпуса-ще измеря с мултицета.
              Притеснява ме, че долу са доста дебели и да не се окаже че нагряват по 1 минута...

ходих и в ем-комплект-имаха една надарена цицеста продавачка, ма нямаха свещи, според нея. Май пак ше пробвам, ама в друг ЕМ33?

Коментар

Еко Голдън е марката на тия в еврото дето работят.

Коментар

Само да попитам. Този следподгрев, каква му е функцията. Щото при мен също греят след палене, но на пълното напрежение.

Коментар

Е как каква - да не тресе и да не пуши мотора. Дизелът като му е студено не работи.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      Е как каква - да не тресе и да не пуши мотора. Дизелът като му е студено не работи.
                      Не бе. Защо са с два извода? А на Пасата ми след запалване подгрева спира. И си работи съвсем добре. А ако е много студено дърпам леко авансатора и не тресе и не пуши.

Коментар

Щото това примерно няма авансатор.

А що са с два извода - оди питай японците. Или щото само така могат да свалят напрежението от 12 на 6 В само с две релета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X