Здравейте. Днес бях до вилата и да се кача по едно баирче, но имаше 2 пръста сняг а отдоло трева, пускам 4х4 но тръгвам и предните колела не въртят само задните боксуват. Прибрах се качих я на един канал и с пуснато 4х4 предна дясна полуоска от диференцяла не върти а лявата си върти. Какъв може да е проблема. Терано 2 2.7 TD 1996'

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Проблем с 4х4 на Терано 2 2.7 TD 1996'

Свий

X
- 

От: Проблем с 4х4 на Терано 2 2.7 TD 1996'

Невключил хъб на лявото колело.

Счупен хъб(пак там)

Счупено каре(пак там)

Най-накрая строшен диференциал, ама надали. Моли се да не е диференциала...Има ли желание-има и начин!
 Коментар
- 

Как го прави теста?
 Някой влезе в канала и друг изкара джипа на ход/или го вкара/.
 Вдигни цялата джипка на сигурни опори.Включи 4х4.Ще се въртят и двете предни полуоски.Имаш отворен диф отпред.От страната която работи - има сцепление.От другата страна/където не работи/ все едно гумата ти е стъпила на лед.Целия въртящ момент ще се прехвърля на полуоската без сцепление.Има и по - прост вариант.След като си включил и покарал на 4х4-да речем на пред, без да даваш на зад/за да не изключи хъба-предполагам си с автоматични/, вдигаш само предна лява гума.На ръка завърташ гумата-по посока на движение напред-полуоската няма да се върти -значи проблема е в хъба.Не пробвай този начин на ход-задното ти си работи и ще събориш джипа от крика.
 Ще трябва да се пооцапаш-нама как.
 Поздрави и успех с ремонта!
 Коментар
- 

Да имат!Спирачните дискове са захванати макар и косвено към полуоските.Спирачната течност има отношение към спирането.Ако ги боядисаш спирачките зелени, чувал съм че спират по - добре!Ако намажеш профилактично с графитна грес дисковете - не се износват, а и получаваш няколко коня отгоре, когато не ти трябват!
 П.П.
 Съжалявам , не се сдържах!
 Аве пич, я вземи мъъничко се поограмоти на тема автомобил въобще.
 Коментар
- 

Баш.Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнениеНай вероятно хъб-ляв.
 А и най-лесно се проверява.
 Първия който е разглобявал такова нещо ще ти го провери за 15 мин. Ако само е запекъл се ремонтира с чистене и гресиране.
 Ако е счупен ....е счупен.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
 Вальо. О888 557Ч7Ч
 Silverado 1.3 i
 Коментар
- 

Ако си с автоматични хъбове и имаш канал, се проверява лесно и без повдигане.
 качваш джипонката на канала, дърпаш ръчната, освобождаваш от скорост, раздартката само на задно.
 Завърташ с ръка полуоската на "работещото" колело. След половин, хайде нека е един оборот на полуоската, хъба ще щракне и няма да можеш да въртиш повече, без да преместиш колата. След това същата процедура на "неработещото". Ако ти си въртиш, а нищо не се случва - сваляй хъба. Няма да се изненадам, ако го намериш натъпкан с грес до капачката.

Ако си с ръчни хъбове, виж все пак да не би просто единия да не е завъртян до крайно положение.

Виж, ако хъбовете си бачкат, а продължаваш да нямаш предно, ще стане интересно ... в смисъл - скъпо.О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
 Коментар
- 

Първоначално публикуван от bibow_belia Преглед на мнение.....качих я на един канал и с пуснато 4х4 предна дясна полуоска от диференцяла не върти ....Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнениеНай вероятно хъб-ляв.Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеБаш. ......Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеНевключил хъб на лявото колело...........И аз съм застрелян, и пишем глупости ама и вие сте гола вода.Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнениеАко си с автоматични хъбове и имаш канал,.........
 Какъв хъб ви гони бе?
 Хъба не върти полуоските.
 Браво Коле, ама що "надали"?Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение....Най-накрая строшен диференциал, ама надали. Моли се да не е диференциала...
 Ми то друга възможност като се замисля май няма, освен да е скъсана оста вътре до планетата.
 Ама браво. Само ти писа за дифа.Последно редактирано от drukman; 15-12-11, 06:14.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
 Вальо. О888 557Ч7Ч
 Silverado 1.3 i
 Коментар
- 

Що бре? Ако му е зацепен само единия хъб, какъв му е проблема да не върти ДРУГАТА полуоска? особено, ако има уееекинко задържане тук-там по спирачките примерно? Това не е гегата, доколкото знам отпред си е с чисто отворен диф.Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеИ аз съм застрелян, и пишем глупости ама и вие сте гола вода.
 Какъв хъб ви гони бе?
 Хъба не върти полуоските.

Браво Коле, ама що "надали"?
 Ми то друга възможност като се замисля май няма, освен да е скъсана оста вътре до планетата.
 Ама браво. Само ти писа за дифа.
 .... Пък и се опитваме да му докараме на колегата проблема до там, че да е по-йофтинко О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много... О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
 Коментар
- 

Вече писах един път.Хъбовете не въртят полуоските. Върти ги дифа.
 Ако е зацепен един хъб, другата полуоска я върти дифа.... както и зацепената.
 Дали се предава движени на колелата през хъба е друг въпрос.
 На включено 4х4 поне при мене е така.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
 Вальо. О888 557Ч7Ч
 Silverado 1.3 i
 Коментар
Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар