Обява

Свий
Няма добавени обяви.

предно окачване на Терано 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• предно окачване на Терано 1

Може ли някой да даде съвет за торсионите на Терано1 - предницата постоянно увисва до тампони след малко по-хард каране.
    Други торсиони ? или амортисьори с пружини, или нещо друго ? Възможно ли е да изтърват зъбите на торсиона ?
    Иска ми се да повдигна малко предницата - например като на Тойоъа 4 рънър ?
    Samurai Gemax

От: предно окачване на Терано 1

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
    Може ли някой да даде съвет за торсионите на Терано1 - предницата постоянно увисва до тампони след малко по-хард каране.
    Други торсиони ? или амортисьори с пружини, или нещо друго ? Възможно ли е да изтърват зъбите на торсиона ?
    Иска ми се да повдигна малко предницата - например като на Тойоъа 4 рънър ?
    Нови горни носачи от Спарки, нови торсиони или втора употреба от най новите терана, и нови амове и си ти. Има много написано.
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

1. Възможно е да изпускат капачките, но обикновено става изведнъж и си личи. Все пак неестествено е след всяка разходка да увисва. Ако не изпуска капачката, значи торсионите са тотално изморени.
      2. Нови има IronMan, Calmini, TJM, OME и сигурно още 2-3 марки. Според мен втора ръка не си струва.
      3. За амове с пружини няма място. Най-доброто, дето можеш да пъхнеш там е FOX, ама са скъпи.

Другото е писано в темата за предното окачване на терано 2. Твоето окачване е същото.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А откъде могат да се купят нови торсиони ?
        Samurai Gemax

Коментар

Питай Явор /vromos/ калмини имат http://www.purenissan.com/hd_torsion_bars.htm и са на добри пори поне според мен
          088455338две
          "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
          Джамбазов 2010г..

Коментар

Тука (в гаража) се заформи голям спор, как е правилно да се монтират торсионите на Тераното -
            - при монтиране на торсиона - предницата на джипа да е в спуснато положение (носача да е повдигнат докато опре в ограничителя) или джипа да е повдигнат (носача да е около средно или отпуснат надолу докрай положение) и след това да се натяга ?
            Може ли някой да даде компетентно мнение ?
            Благодаря предварително
            Samurai Gemax

Коментар

Според мен предницата във въздуха. Тампоните на долния носач (пък и на горния) може би няма да и дадат да се отпусне до край при отпуснати торсиони. От там нататък ще трябва да прецениш кое в какво положение да е.

На моите торсиони от натегнато до напълно отпуснато състояние (когато вече регулиращия болт започва да хлопа) са 30 оборота на болта. Натегнати са почти до край - вероятно имам свободни още не повече от 7-8 оборота, и според мен има нужда от презацепване с по един зъб, но не ми се разправя защото към момента има още мегдан за натягане. Просто така са монтирани откакто са на джипа.

...а и в крайна сметка има сервизно ръководство. Там при всички положения е описан поне един от правилните начини.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Доколкото чета в сервизното ръководство пище, че долния носач трябва да е опрял в тампона , което означава, че предницата трябва да е долу ?
                Samurai Gemax

Коментар

Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнение
                  Доколкото чета в сервизното ръководство пище, че долния носач трябва да е опрял в тампона , което означава, че предницата трябва да е долу ?
                  Значи това е правилния начин. Аз лично торсиони не съм монтирал. Само съм ги охлабвал напълно няколко пъти.

Коментар

Знам , че знаете, само да обърна внимание , че са ляв и десен-да не ги объркате, че после ще натягате торсиони през ден!

Коментар

Те още като я купих бяха два леви сложени. Но добре, че имам още един донор за да станат ляв и десен. Но проблема днес мисля, че е открит - май са превъртяли шлиците в капачките отзад на гредата. Сега остава проблема, откъде могат да се купят нови капачки с шлици и то качествени
                      Samurai Gemax

Коментар

Качествени значи нови. Виж им номерата тук: http://www.japancars.ru/cat/nissan/

После - имаме двама колеги, дето внасят оригинални части - Patrol fen и mimo13. Даваш им номерата, и ще ти дадат цени, ако ги има някъде из световните складове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X