Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нова придобивка- Форд Маверик 2.4 96г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нова придобивка- Форд Маверик 2.4 96г.

Здравейте колеги,
    Вече притежавам въпросния модел снабден с LPG и първоначалните ми впечатления са много положителни.Разход на магистрала 12/100.
    Разбира се като нов тук имам няколко въпроса-Благодаря Ви предварително!
    Относно маслата в кутии и диференциали- ще го карам в сервиз- би трябвало да знаят кво да долеят.
    Лампата за абееса свети постоянно, времето е сухо и не мога да разбера дали работи въобще. Едно бушонче 30А липсваше, сложих друго, взех го от PWR WND( че модела ми е с ръчни стъкла) лампата угасна, и после пак светна.
    Лампата и за 4Х4 е включена постоянно, въпреки че блокажите работят-пробвах ги точно на офф-роуд трапища и ливади.
    От централната конзола духа студено- но доколкото изчетох - това май е нормално за този модел, а вентилатора работи само на най-високата степен.
    Има едно отвратително свистене и виене вътре в таблото, при висока скорост- ще го свалям днес и без това има изгорели лампи, смятам че автоджамбазите нещо не са затегнали, като са пипали километража.
    Макар и рядко при превключване на по висока предавка има едно свистене, виене-с демпферна шайба ли е този модел?
    И може би най-тъпия въпрос-ремък или верига е мотора?
    Благодаря Ви още веднъж предварително.

От: Нова придобивка- Форд Маверик 2.4 96г.

Двигател 2.4 е с верига, Терано/Маверик няма блокажи има LSD заден диф., лампата за 4x4 не трябва да свети постоянно само когато е включено, от централната конзола заводско е направено да духа студено само (много глупаво според мен). Пожелавам много безаварийни км след като си пооправиш жипката
    Land Rover Discovery 3.9 V8

Коментар

Първо честито за придобивката.
      Маслата аз бих ги сменил, а не долял , особено като не си сигурен в поддръжката на машината от предния собственик, но са доста като литри , и се получава цифра.За задния диф, вероятно вече си прочел , но само масло за лсд диф.
      Светенето на абс може да е от какво ли не , дано да е прекъснат проводник, че всичко останало е цифра.Дори датчиците са скъпи и често така ръждясват, че направо се заваряват в леглото си.
      Това ,че е с верига мотора, не означава ,че веригата не се сменя - не помня на колко хил.к.м.Хубаво е да напишеш от къде си- ще е по- лесно да ти се помогне.
      Шумовете от трансмисията неминуемо водят до сериозни ремонти, но първо смени маслата-може да си е с тези от завода , знае ли човек.
      4х4 лапичката се задейства от датчик на раздатката, вероятно е дефектирал.Би трябвало да усещаш разлика във поведението на джипката при превключване задно-4х4 бързи.Ако е така , то проблема с лампичката можеш да го запишеш в графата "бял кахър" и да го оправяш на следващ етап.Не забравяй да изключваш 4х4 на настилки с добро сцепление, защото се товари р.к.
      Нямам спомен да има нещо демферно в този чук.Това си е концепция от доброто старо време , когато машините се правеха да се карат повече от гаранцията на производителя.
      Има много писано във форума, а ако имаш неизяснени въпроси- питай, в този форум си помагаме.

Коментар

Честито и от мене много безаварийни километри и чети из форума има доста неща които ще са ти от полза.
        Форд Маверик 2,4i 12v 1994.

Коментар

Първоначално публикуван от slavi76 Преглед на мнение
          Здравейте колеги,
          Вече притежавам въпросния модел снабден с LPG и първоначалните ми впечатления са много положителни.Разход на магистрала 12/100.
          Я сподели как го правиш тоя разход?
          Казваш на магистрала. С колко км.ч. Къса или дълга база си? Газовото какво е и как е изпълнено?
          Много ме интересува с плочка ли е или по друг начин?
          Аз моето под 17 на магистрала не можах да го направя.
          Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Честито и от мен, много безаварийни и кални километри ти желая!
            Наснимай звяра да го видим и ние и кажи от къде си, та да те пратим при наш човек да минеш евтино и качествено.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
              Я сподели как го правиш тоя разход?
              Казваш на магистрала. С колко км.ч. Къса или дълга база си? Газовото какво е и как е изпълнено?
              Много ме интересува с плочка ли е или по друг начин?
              Аз моето под 17 на магистрала не можах да го направя.
              Аз съм със ГИ и градско правя 15/100 извън 12/100 това е със чисто нови Медвед-ки с летните с 1 л надолу, извънградско карам със 100 - 110. Държа да отбележа че с Медведа окуця малко Тераня.

Коментар

Първоначално публикуван от keidj Преглед на мнение
                Аз съм със ГИ и градско правя 15/100 извън 12/100 това е със чисто нови Медвед-ки с летните с 1 л надолу, извънградско карам със 100 - 110. Държа да отбележа че с Медведа окуця малко Тераня.
                Какъв е размера на Медведките?

Коментар

Колега,честита придобивка и от мен!
                  Много безаварийни километри ти пожелавам,но...за тази цел се изисква самия ти да си ревизираш машината,да я обслужиш качествено,да си я тунинговаш според нуждите си и чак тогава да си сигурен ,че....където и да тръгнеш с нея няма да те предаде и ще те закара и върне безпроблемно!!!
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER
                  -----------------------------------------------------------------------------
                  Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

235/75/15 са "мечоците" те нямат друг размер от този модел и до колкото знам и от другите си модели нямат разновидности в размерите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X