Колеги ,скоро забелязах ,че пръскалката на задната чистачка не работи. Предните са супер,задната чистачка работи , но няма вода там,чува се машинката но явно водата не достига до тази пръскалка или се губи някъде.Пробвах с игла да не е запушена ,не е там проблема.Как са вързани тези маркучи и имал ли е някой сходен проблем?Става въпрос за Нисан Терано 2 - 1995 г.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Няма вода на задната чистачка.Каква е причината?
Свий
X
-
От: Няма вода на задната чистачка.Каква е причината?
Ако не я е изпил щурмана,може да имо прекъснат маркучот помпата("машинката"),до пръскалката.Теглиш си сервизното ръководство,да видиш откъде минава този маркуч и проследяваш.Може и томпата да е износена и до си бръмчи без да помпи.Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Тази година лятото сменях цялото маркуче.
Тръгва от казанчето (в моя случай то е под десния калник), минава в купето също от дясно, достига до задната седалка и минава под мокета преди задните седалки(в краката на задните) докато стигне лявата част на джипа, тръгва по бумбето на задния десен калник и стига до пантите на задната врата от където влиза чрез еска във вратата.
Причини:
Прекъсната шлаухка(в моя случай в краката на задните и пълнеше купето).
Зацепнало клапанче(намира се в задния край служи за да не се връща водата наобратно)
Запушена пръскалка
Само единствено си мисля, че твоето терано е с казанче монтирано в двигателния отсек до левия калник и тогава маркучето би следвало да мине през лявата част в купето и от там право назад.
Успех.Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
Коментар
-
Бе, аз май не се сещам с какво може да бъде полезно сервизно ръсоводство на човек, който не се сеща да разгледа очевиден и прозрачен маркуч.
Все си мислех че глупостта има естествени граници, пък то как било ...
Коментар
-
Може и да не е износена "томпата"а да и е спукан корпуса от заледяване също. Не се удържах
0888932647
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".
Коментар
-
Първоначално публикуван от taran Преглед на мнениеАко не я е изпил щурмана,може да имо прекъснат маркучот помпата("машинката"),до пръскалката.Теглиш си сервизното ръководство,да видиш откъде минава този маркуч и проследяваш.Може и помпата да е износена и до си бръмчи без да помпи..Ако и е спукан корпуса,щеше да вижда мокро около казанчето,е ако има кой да погледне.
Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.
Коментар
-
Това кво, ще е новата турбо-тема?
Тогава няма лошо да се въведе ценз. Примерно, питащата да покаже собствените си цици в петък. А то иначе работата изглежда досущ като досаден лов на балъци.
Коментар
-
Проблема е решен.Оказа се ,че е прегънато маркучето ,малко след мястото където влиза в купето.С малко гъзурене под таблото го намерих.Вече си пръскам.Благодарско за съветите и на колегата със схемата , не знаех даже от къде минава .Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
А колега СТЕФАН , не знам за какво е цялото това заяждане . Проблем ,че съм попитал ли ? Ами това ми е първия Нисан ,не е задължително да знам кое и къде му е . Това ,че примерно ти знаеш повече и си запознат, не пречи да напишеш един ред и да кажеш какво може да е причината ,отколкото да се дразниш. Все пак затова са форумите нали ?Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
Коментар
-
Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнение... Все пак затова са форумите нали ?
В този смисъл, не-желанието да се помисли и отстрани елементарен технически проблем дразни.
Коментар
-
Наясно съм ,че е нещо елементарно ,но просто търсех идеи ако на някой се е случвало.И затова питам тук защото от това ,което съм прочел всички си правят повечето ремонти сами и са запознати с автомобилите си . Ако пусна тази тема във форума на Нисан ,никой няма да отговори или да даде идея. Първи джип ми е и сега се уча по негои все пак на тговорилитеколеги благодаря.
Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар