Някой има ли идея как се регулират торсионите на Терано 1, могат ли да се натегнат достатъчно за да се вдигне предницата, издържат ли на бой и ако не, има ли някакво решение да се подобриокачването на Тераното отпред ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Торсиони на Терано 1
Свий
X
-
От: Торсиони на Терано 1
В задния им край има чифт дълги болтове. Отгоре да с по 2 гайки. Разконтряш, и натягаш колкото ти е кеф. Ако е свършил хода на болта, разглабяш, презацепваш с един съб, и пак същата процедура. След 2 седмици - контролно измерване и дорегулиране от двете страни. Олягат, пущините.
Рядко се чупят. Натягай смело. После трябва да ходиш на реглаж на предница. А и джипката въобще ще се държи малко по-различно. Забележи - по-различно, а не по-лошо.
За ориентир - дори с тунингови горни носачи, даващи около 2см повече ход надолу, от долния ръб на джантата (15-ка) до ръба на калника, преко сили може да докараш 74cm. Със стандартни носачи - по-малко, че не остава ход надолу и при завои на скорост вътрешната на завоя гума губи сцепление, щото носача опира на тампона.
Регулирайте така, че между горния ограничителен тампон и носача да има поне 15-ина милиметра, дори 20. Иначе се държи кофти. Пробвал съм.
Иначе да се подобри - тунингови торсиони (аз съм с IronMan), усилени горни носачи ("мъдени" от мен), и подходящи амортисьори. Тотално различно поведение, силно зависещо от амортисьорите. Към момента съм с FOX-ове, и е най-доброто поведение, което съм имал на джипката си. Ама и цената е "красива".Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Моите ги натегнаха почти докрай . Но ми се струва ,че предницата е малко по ниска. Искам просто да изравня предната и задната част или по точно, тръбата на прага да стои успоредно на пътя. Това с разглабянето и презацепването на един зъб как става? Да го пробвам този номер.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеМоите ги натегнаха почти докрай . Но ми се струва ,че предницата е малко по ниска. Искам просто да изравня предната и задната част или по точно, тръбата на прага да стои успоредно на пътя. Това с разглабянето и презацепването на един зъб как става? Да го пробвам този номер.
Иначе, охлабваш, бележиш как са зацепени, откачаш ги откъм единия край (май по-лесно - задния), и ги презацепваш с един зъб. То няма нищо кой-знае какво за обяснение.
ПП: На мен предницата също е с една идея по-ниска. Ма повече не може да се вдигне, въпреки увеличения ход на горните носачи. А и не искам да я вдигам или изравнявам. В момента е изравнена като я натоваря подобаващо.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Утре ще щтракна едно фото. Сега като се замисля ако я изравня напълно и ако сложа нещо по-тежко отзад и ще стои като изсипан. Но да видим какво може да се бърника по него още.Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
0885544754 Светослав Стоянов
Коментар
-
Първоначално публикуван от Светослав Стоянов Преглед на мнениеБлагодарско за отговора, утре ще ми сменят горивния филтър ,ще ги накарам момчетата да я понатегнат още малко.
...макар че като гледам снимките, за да застане както трябва трябва да смениш пружини, щото ако питаш мен, стойката и в момента си е съвсем правилна.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от gemax Преглед на мнениеНякой има ли идея как се регулират торсионите на Терано 1, могат ли да се натегнат достатъчно за да се вдигне предницата, издържат ли на бой и ако не, има ли някакво решение да се подобриокачването на Тераното отпред ?
Един път в годината по една капачка ми дава фира струва около 30-50лв втора ръка.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kalasha Преглед на мнениеТорсионите на Терано 1 държат на бой,но капачките в кйто влизат към носача са бушон кйто след известен брой скокчета и много кратно натягане не издържат.
Един път в годината по една капачка ми дава фира струва около 30-50лв втора ръка.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар