Здравейте колеги , много изчетох за тези биалетки на стабилизиращата щанга отред от форума и разбрах едно ,че задължително трябва да са оригинални .Въпросът ми е откъде мога да поръчам лява и дясна биалетки .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Предни биалетки за Терано 2 tdi 98 г
Свий
X
-
От: Предни биалетки за Терано 2 tdi 98 г
Лява и дясна биалетки са еднакви. Покрай тях си поръчай и тампончетата и шайбите за тях. Patrol fen или mimo13 са твоите хора от форума, които могат да ти ги набавят.
ПП: Откак си чел темите ми, моите оригинални биалетки все още държат безгрижно. Май станаха едни 15-ина хиляди километра.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
-
Тампони от биалетки на Опел Астра според мен стават и за Тераното, почти единтични са и са по 1лв едната гумичка, ако някой иска да сменя само тях да пробва, аз съм с такива.Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
-
Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнениеТампони от биалетки на Опел Астра според мен стават и за Тераното, почти единтични са и са по 1лв едната гумичка, ако някой иска да сменя само тях да пробва, аз съм с такива.Най добре с тампончетата в магазина. За стабилизиращите щанги също стават от "някакъв бус".
Коментар
-
Първоначално публикуван от VKAMBEROV Преглед на мнениеНа мен ми предлагаха дори да сложа биалетки на Опел, били еднакви. Но все пак предпочетох Делфи.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Евтиното излизало по-скъпо!
Когато смених моите две биалетки забелязах, че бяха различни. Едната оригинална(разбита), а другата някъква(зверски разбита). Не това е главния проблем обаче. Когато се стигне до такова разбиване на биалетките то почти сигурно е, че не е останало нищо от тампончетата за тях. Когато обаче тия тампончета не си вършат работата и не държат стегнато биалетката тя започва да се "мандахерца" в във всички посоки и от там се получава елипса на отвора на носача(моя пример).
Как се оправя незнам(още не съм го мислел).Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080
Коментар
-
Спарки какво ще кажеш да тестваме едни задни биалетки от мазда 3 след 2002г. би трябвало да стават точно на терано 2 и според мен най хубавото(може и да не е чак толкова хубаво) е че са на 2 оси.Аз мисля да пробвам да ги сложа пък да видиме как ще се държат.
Коментар
-
Задните изкарват много, дори и оригиналните. Рамената на щангата и рамената на биалетките са дълги, и не се чекнат толкова. Като си сменях оригиналните, старите бяха в перфектно състояние.
Пробвай. Отзат търпи компромиси. Все пак ако са от лека кола, не знам до колко ще са предвидени за по-дебелата щанга на тераното и имаш шанс от това да заминат бързо.
Аз лично наслагах оригинални навсякъде. И задни със сигурност няма да сменям МНОГО дълго време.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Според мен проблема с разбитите биалетки е не само в тяхното качество, но и в това как са натегнати торсионите на колата. Ако има разлика във височините на лява и дясна страна, това спомага за по-бързото им износване. Така че замяната им с нови не винаги постига очакваните резултати като издържливост.Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
Коментар
-
Първоначално публикуван от ogimaster Преглед на мнениеСпоред мен проблема с разбитите биалетки е не само в тяхното качество, но и в това как са натегнати торсионите на колата. Ако има разлика във височините на лява и дясна страна, това спомага за по-бързото им износване. Така че замяната им с нови не винаги постига очакваните резултати като издържливост.
Купи една оригинална, и я сравни с ква да е друга. Сам ще разбереш за какво иде реч. Конкретно - FLENNOR-а изкриви шайба и борд на болта на шарнира на биалетката, отделно дето болта им беше по-тънък, и самата биалетка очевидно с по-малък шарнир. Delphi-то само изкриви борд. Биалетката не беше съвсем зверски разбита, но заради изкривения борд хлопаше в дупката на щангата. Отделно дето ги донатягах поне 2 пъти, преди да ги сменя. Франсетата имат няколко случая със счупен ствол (това, дето я държи към носача).
Борда на оригиналните (това, което ляга от едната страна на шангата, като го стегнеш към нея) е поне 2, а може би дори 3 пъти по-дебел, че и по-широк май беше. Съответно нямат проблем с това - стягаш зверски със самозаконтряща се гайка, и забравяш за случая.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеСледващия път (а той няма да е след много време) предпочети оригинални.
Коментар
-
Първоначално публикуван от VKAMBEROV Преглед на мнениеПитах във форума за доставка на оригинални но не получих отговор. За това сложих каквото имаше.
Коментар
-
Тези които са с пластмасови глави са някакъв идиотизъм, пластмасата ще отиде още преди тампоните, не им знам марките. Аз съм с някакви от "друга кола" не знам каква ама си държът. Иначе от по-оригиналните дори и да тракат главите не мисля, че е някакъв проблем. По-важни според мен са тампоните на биалетките и още по-важни тампоните които държът стабилизиращата щанга (предна и задна). Ако щангата си хлопа нагоре надолу стабилността няма да е по-голяма, а биалетките нямат друга функция и без това. Та хубаво е да се сменят тези тампони на щангите.Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
X-trail 2.2 Di 2003
Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар