Обява

Свий
Няма добавени обяви.

след смяна на глава Y61

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• след смяна на глава Y61

Проблема е че след смяна на главата (2,8,в разширителното казанче взеха да излизат мехурчета.
    Майстора ми каза че това е нормално ,което мен ме съмнява.Прави ми тест за изгорели газове на загасен двигател и нищо не показа.За 5000 км. сам загубил около 300мл.антифриз.

От: след смяна на глава Y61

Първоначално публикуван от krasimir1 Преглед на мнение
    Проблема е че след смяна на главата (2,8,в разширителното казанче взеха да излизат мехурчета.
    Майстора ми каза че това е нормално ,което мен ме съмнява.Прави ми тест за изгорели газове на загасен двигател и нищо не показа.За 5000 км. сам загубил около 300мл.антифриз.
    Като за начало, смени капачката на радиатора с оригинална. Предполагам максимум 30-ина лева. После иди и при друг да ти премери антифриза за газове.

300ml за 5000км принципно не е отчайващо много, ама тераното ми и толкова не харчи. За разлика от фабията, чисто нова от магазина, където се налага веднъж-дваж годишно да досипвам по малко, ама пак ми се струва че е доста под 300ml, но пък двигателчето е мижаво.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мехурчета .....лошо!Ремонта е почти сигурно неуспешен!
      Аз два пъти отварях моя докато стане!
      driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Главата минавала ли е на "надуване" при правилните хора? Уточнявам, щото наскоро ми бяха домъкнали една глава за Витара с видим дефект, която пишман-шлайфистите бяха обявили за "перфектна"

300 милилитра може да е от всичко, но това с мехурчетата е леко притеснително. Ако е микропукнатина по главата, би трябвало мехурчетата да излизат различно на топъл и студен двигател и да стават много при подаване на всичката газ.
        Иначе като нищо може да ти сълзи и някой маркуч, ако капе само на топъл моор е дявол на магаре да се открие, но поне не е особен проблем.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
          ...дявол на магаре да се открие...
          Едно хубаво измиване на мотора отвсякъде, и после хич не е трудно. И да се е изпарило - всички знаем какво остава след засъхнал антифриз.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Този тест на работещ двигател или на загасен се прави.Имам и видео, но не мога да го кача. Главата е чисто нова, от никъде не тече.

Коментар

Този тест на работещ двигател или на загасен се прави...
              Теста се прави на работещ и напълно загрял двигател. Но, самия тест не е достатъчно меродавен, даже по мое мнение въобще не е надежден метод. Работи само при много голяма концентрация на изгорели газове, а тогава така, или иначе работата е ясна.

Коментар

Поправете ме, ама на 2,8 казанчето е преливно, а не разширително - т.е. не е постоянно вързано със системата и не е под налягане.
                Та мехурчета там не би трябвало да са притеснителни?
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

До колкото си спомням на Y61 казанчетата са две едно под друго, като най долното е свързано директно със системата, тоест цялата система е под налягане.

Коментар

долното не е под налягане и там излизат мехурчета

Коментар

долното не е под налягане и там излизат мехурчета
                      Трябваше Ти да пуснеш снимки колко казанчета, кое под налягане, кое не, а не ние да гадаем и да се чудим как да отговаряме на въпросите Ти.
                      Както и да е, днес по някаква случайност разгледах системата. Радиатора е с капачка с клапан. От гърловината на радиатора има маркуч който влиза в горното казанче. Горното казанче също е с капачка с клапан. Един път от гърловината на горното казанче има маркуч към долното казанче и втори път от дъното на горното казанче има маркуч към системата. Маркуча от гърловината влиза в долното казане под нивото на охл. течност, а казанчето е с някаква пластмасова капачка. Според мен е затворен съд, освен ако има някаква хитрост в конструкцията на капачката и да изпуска налягането. Но в крайна сметка това не е важно, важно е, че в долното казанче балончета в охладителната течност не трябва да има. За по нагледно топни маркуча от гърловината на горното казанче в шише с вода. Вкарва ли балони в шишето - проблем!
                      Преди това натовари и загрей хубаво двигателя.

Коментар

[QUOTE=Аndro 160;1630998 За по нагледно топни маркуча от гърловината на горното казанче в шише с вода. Вкарва ли балони в шишето - проблем!
                        Преди това натовари и загрей хубаво двигателя.[/QUOTE]
                        Има балончета,това не ми харесва.Според майстора това е нормално

Коментар

Преди време имаше антифриз менте който като загрее двигателя и се изпарява /прави балончета/ пробва ли го само с вода?
                          driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Така проблема се оправи с нова гарнитура.След това си монтирах лебедка ,успях да я скрия в бронята.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2702.jpg
Прегледи:1
Размер:151.8 КБ
ID:5330229Сложих му и шнорхел,китайците малко са сбъркали шаблона,но с малко напасване стана.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2711.jpg
Размер:181.3 КБ
ID:5330230Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2710.jpg
Размер:121.0 КБ
ID:5330231

Коментар

Супер за мотора! Лебедката хубаво, ами гуми?
                              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X